• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.04.2023

17:27

I MILOŠ VIDOVIĆ PODRŽAVA PETICIJU „DA NIJEDAN NOVINAR VIŠE NE ODE U ZATVOR“!

GO Savski Venac, Aleksandar Jovanović Cile

Politika

I MILOŠ VIDOVIĆ PODRŽAVA PETICIJU „DA NIJEDAN NOVINAR VIŠE NE ODE U ZATVOR“!

Podeli vest

Predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović danas je podržao peticiju „Da nijedan novinar više ne ode u zatvor“.

- Smatram da nijedan novinar ne sme zbog izgovorene reči da ide u zatvor! Sloboda govora je zagarantovana Ustavom kao i prava i bezbednost novinara. Svaki pojedinac ima pravo na slobodu govora iako je potpuno jasno da je u ovom slučaju svaka sloboda ugrožena!


Obavljanjem svoje funkcije kao javna ličnost u proteklom periodu doživeo sam da lično trpim razne uvrede, brojne neistine i pokušaje od strane pojedinih političara i novinara da gnusnim lažima pokušavaju da uruše sve dobro što je na Savskom vencu rađeno i građeno u proteklom periodu. I pored brojnih napada i pokušaja da se oskrnavi naš naporan rad i trud kako bi građani Savskog venca mogli da žive lepše i bolje, nikada nisam tužio nijednog novinara zbog klevete niti uvrede.


U nadi da nijedan novinar više neće otići u zatvor zbog izgovorene ili napisane reči, izražavam nadu da zajedničkom podrškom ove peticije treba da ostanemo ujedinjeni oko istog cilja da sloboda govora više nikada ne bude ugrožena a uvreda ne bude krivično delo - rekao je Vidović.

Podsećamo, glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević od ponedeljka ujutru je na izdržavanju šestomesečne zatvorske kazne, zbog verbalnog delikta, tačnije tvitova o novinaru i nekadašnjem direktoru Televizije N1 Jugoslavu Ćosiću.

Redakcija Informera pokrenula je onlajn peticiju sa ciljem da uvreda više ne bude krivično delo i da se više nikad u Srbiji ne ponovi da jedan novinar ode u zatvor zbog izgovorene ili napisane reči.

Peticiju možete potpisati klikom OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 1 godinu

Novinari kao posrednici informacija javnosti, bi mogli biti i te kako odgovorni za ono što napišu i ono što govore. Ovaj ima podršku svoje stranke jer je totalno strankarsko opredeljen i plasirao je mnoge neistine. Sada ispada, da su sudije blesavi a samo on je u pravu i pravi senzaciju u javnosti zato što se odlučio da ide u zatvor a nije hteo da plati kaznu da ne bi išao.

kako je Rošavi jel uživa

pre 1 godinu

Kad god je Vučić na vlasti, novinari su zastrašivani, prebijani i ubijani (Slavko Ćuruvija). Kakva koincidencija...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija