• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.05.2023

15:03

ŠIPTARI PRETE: Spremni smo da RATUJEMO za Niš!

Politika

ŠIPTARI PRETE: Spremni smo da RATUJEMO za Niš!

Podeli vest

Poslanik Demokratske partije Kosova Hisen Beriša rekao je da je "Kosovo" spremno za rat ukoliko se naruši njegov integritet i suverenitet, i da će se u slučaju sukoba sa Srbijom boriti i za Niš, Kuršumliju, Rašku i Sandžak!

 

Beriša je to napisao na Fejsbuku komentarišući izjavu specijalnog izaslanika EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslava Lajčaka nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, da je na severu Kosova moguća samo normalizacija ili konfrontacija.

"Gospodine Lajčak, ne ucenjujte! Gospodine Lajčak, Kosovo je spremno za rat, ako se naruši sloboda, integritet i suverenitet zemlje. Ali treba da znate da ovo neće biti jedini sukob! Podsećam vas i simpatizere Srbije da će u slučaju rata sa Srbijom doći do bitke i za Niš i Kuršumliju, zemlju mojih predaka, Rašku i Sandžak", poručio je Beriša.

Upozorio je da "Kosovo" ima oko 70.000 vojnika sa ratnim iskustvom, koji će braniti suverenitet.

"Nećemo dozvoliti da izgubimo suverenitet sporazumima koje sponzorišu diplomate, kao što ste vi gospodine Lajčak! Zato, gospodine Lajčak, nemojte ucenjivati", napisao je Beriša.

Takozvano "Kosovo", dodaje, ušlo je u politički proces sklapanja nezavisnosti, u granicama koje, kako kaže, priznaju SAD i preko stotinu zemalja, uključujući i najmoćnije na svetu.

Prema njegovim rečima pravo "Kosova" na nezavisnost pravno je potvrdio Međunarodni sud pravde.

- I EU i vi kao posrednici ste tu da olakšate dijalog, a ne da degradirate nezavisnost, ucenjujući nas sukobom sa Srbijom, na severu zemlje. Kosovo i njegov narod ne vole rat, ali mi smo spremni da se žrtvujemo za njega, verujući u garanciju našeg glavnog saveznika u ratu i miru, Sjedinjenih Američkih Država - istakao je Beriša.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milan

pre 1 godinu

Ebad bi to bolo da vidim kas bi šiptari normalni hteli da ga poslušaju Al neće neće oni da ginu za bolesnike.jel on svestan da im ni NATO neće pomoći da ćemo ih uništiti definitivno da ćemo otići do prištine.bilje budala da čuti da se ne ruka oni će da ratuju dobili nešto pa zamišljaju da su jaki.nezna budala šta im se može desiti.

Čarapan

pre 1 godinu

Mislim da se na svetskoj sceni nešto komplikuje tako će SAD a i njihovo derište otići do mo.....ga pa umesto do Niša mislim da će Beriša da stigne do ispod Drača

Penzioner

pre 1 godinu

Rat sa siptarima je neminovan jer se nece zadovoljiti postignutim. Ne mozemo se vecno povlaciti i predavati. Moracemo se potruditi da ih vratimo odakle su dosli!

defrgt

pre 1 godinu

nadam se da ovog puta Rusija nece ostati nemi posmatrac... da ne glumimo bezveze glinene golubove amerikancima.... znamo mi sta hoce americko-anglosaksonska gamad....

miro

pre 1 godinu

Samo tako nastavi da zboriš smrdljivi Arnautine.U rat ,u rat. Vi Arnauti ste velika vojna sila a tu su i braća fašisti iz NATO-a. Uspeh zagarntovan.

Dule

pre 1 godinu

Siptar se malo zaigrao, nema vise sta ti da uzmes samo ces u buducnosti da gubis. Krenite vec jednom pa da zavrsimo sa vama za sva vremena.

Krivi

pre 1 godinu

Lako vam se kurčiti i progoniti srpski narod dok je na vlasti Vučić. Ističe vam vreme gospodo Šiptari. "Strpite" se još malo. Ratovati ćemo i za Skadar i za Drač.

KURTI NASTAVLJA TEROR! Nova optužnica protiv Srbina
Politika

KURTI NASTAVLJA TEROR! Nova optužnica protiv Srbina

Takozvano specijalno tužilaštvo u Prištini saopštilo je da je danas podiglo optužnicu protiv okrivljenog C. A. za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva, predloživši da se suđenje obavi u odsustvu okrivljenog.

04.05.2023

11:35

sledeća vest

Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...
Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...

Mesecima je trajalo preganjanje i pregovaranje oko termina i vrste izbora, a kada je pao kakav-takav dogovor vlasti i opozicije, usledila je nikad kraća i nikad nevidljivija kampanja, pa retko ko ima utisak da će veliki deo Srbije za šest dana ponovo izaći na birališta, a da već u četvrtak u ponoć počinje čuvena predizborna tišina.

27.05.2024

10:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija