• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.05.2023

20:06

POSTALI SMO BRATSKI NAROD! Sijarto na skupu "Srbija nade": Kome možemo da zahvalimo za to? Vašem predsedniku Aleksandru Vučiću!

printscreen

Politika

POSTALI SMO BRATSKI NAROD! Sijarto na skupu "Srbija nade": Kome možemo da zahvalimo za to? Vašem predsedniku Aleksandru Vučiću!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Peter Sijarto obratio se na skupu "Srbija nade" i rekao je da Srbija i Mađarska imaju istorijsko prijateljstvo zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, a okupljenima se obratio na srpskom.

– Vučić je postigao da umesto istorijskog neprijatljstva sada imamo istorijsko prijteljstvo među nama – rekao je Sijarto u govoru na srpskom jeziku.

– Dobro veče dragi prijatelji Srbi, čast mi je da ponovo stojim pred vama posle četiri godine, u ovom divnom gradu. Predstavljam narod koji Srbe smatra bratskim narodom, ali nije uvek bilo tako. Naša zajednička istorija nas je stavila pred mnoga iskušenja. Često smo jedni druge doživljavali kao neprijatelje, ali se danas sve to promenilo i postali smo bratski narodi – naglasio je Sijarto, koji je specijalni gost na skupu.

Vašem predsedniku možemo da zahvalimo na tome, istakao je Sijarto.

–  Odludkom vašeg predsednika, Srbija se prema mađarskoj zajednici u ovoj zemlji ponaša onako kako može da služi za primer u svetu. Uvek navijamo za Srbe.

– Prijatelji, suočavamo se sa sličnim izazovima. Suočeni smo sa napdaima međunarodnog liberalnog sistema. Zašto nas napadaju? Zato što se Mađari i Srbi zalažu za sebe. Napadaju nas jer imamo jake lidere i želimo mir u Ukrajini i ne doprinosimo eskalaciji rata. Napdaju nas jer smo bliski porodičnim vrednostima. Napadaju nas što ne pristajemo da nam spolja diktiraju i zato što u obe zemlje postoje političke snage koje ne služe stranim interesima.

– Ne mogu da prihvate da mi Srbi i Mađari sledimo svoj nacionalni put i uspešni smo. Ali mi se ne predajemo pred ovim nasrtajima, nastavićemo da gradimo snažnu Srbiju i snažnu Mađarsku. Što ste jači vi, bolje je i za nas. Podržavajte svog predsednika. Napred Aleksandre, napred Srbijo!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nesa

pre 1 godinu

Madjarska i Srbija su prve komsije i veliki prijatelji.

Valentina

pre 1 godinu

Postali smo bratski narod jer Vucic siri mir

Hana

pre 1 godinu

Srbija je uvek bila u bratskim odnosima sa Madjarskom.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Iako burna istorija između mašara i srba sada je to uspešno prevazišlo se zahvaljujući Vučiću koji je napravio balans i uspostavio mir između ove dve nacije.

Hana

pre 1 godinu

Srbija je uvek bila u bratskim odnosima sa Madjarskom.

Ja

pre 1 godinu

Bratski narod koji nam ekonomski okupira Vojvodinu, ciji premijer nosi sal Velike Madjarske i ciji su pripadnici pobili desetine hiljada Srba, vise nego Albanci. Fuj.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija