• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.06.2023

10:54

KURTI PODVIO REP, RASPISUJE NOVE IZBORE NA SEVERU KOSOVA! Takozvani "premijer" sateran uza zid, novo glasanje na jesen?

Reuters

Politika

KURTI PODVIO REP, RASPISUJE NOVE IZBORE NA SEVERU KOSOVA! Takozvani "premijer" sateran uza zid, novo glasanje na jesen?

Podeli vest

Takozvani "kosovski premijer" Aljbin Kurti najavio je da će biti raspisani novi izbori na severu Kosova čim Srbi prekinu proteste koji traju punih pet dana.

Kurti je ovo objavio na Tviteru nakon telefonskih razgovora sa zamenikom savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Džonatanom Finerom i američkim senatorima Krisom Marfijem, Pitom Riketsom i Džin Šahin.

Takozvani "kosovski premijer" nove izbore "uslovio" je prekidom protesta Srba, iako je srpski narod odmah na početku rekao da će se okupljati ispred zgrada opština dokle god se u njima nalaze jedinice ROSU i nazovi "gradonačelnici". 

Prethodno su Francuska i Nemačka pozvale Beograd i Prištinu da što pre organizuju nove izbore u opštinama na severu KiM u kojima je došlo do tenzija. To je rekao francuski predsednik Emanuel Makron, nakon razgovora koji su on, nemački kancelar Olaf Šolc i šef evropske dilomatije Žozep Borelj održali sa Aleksandrom Vučićem i Vjosom Osmani na marginama sastanka Evropske političke zajednice u Moldaviji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kosova

pre 1 godinu

AHAHHA PREMA VAMA OD PODVIJA REP EVO DVE GODINE ALI VAM JEBE MATER SVAKI DAN TAMO BAZE NICE ZATAVA REPUBLIKE KOSOVA U SRCE SVECANA,ZUBINA POTOKA PA ZA SEVER DA NE PRICAMO AHAHHA NEZNATE VI JO KURTIJA ON JE NOCNA MORA ZA VAS VIDECETE JOS MALO KAKO CE ZAPAD SA KURTIJEM DA VAS JEBU MATER ALI BEZ RATA NEGO GOSPODSKI BANDO SRBIJANSKO DROLA OD NARODA

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija