• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug, Informer.rs

04.06.2023

23:20

Gašić: Nećemo stati dok od svakog građanina ne čujemo da se oseća bezbedno

Tanjug

Politika

Gašić: Nećemo stati dok od svakog građanina ne čujemo da se oseća bezbedno

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas na svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, da se MUP neće zaustaviti dok od svakog pojedinačnog građanina ne čuje da se „oseća bezbedno“.

Gašić je rekao da je ministarstvo uradilo mnogo, kao i da će uraditi još više da svakom građaninu i detetu osigura da se osećaju bezbedno.

– Tragedije koje smo doživeli, i u kojima je živote izgubilo 18 ljudi, u kojima su porodice izgubile najmilije, duboko su nas potresle i pred čitavo društvo postavile isti cilj da učinimo sve da se ovakav zločin više nikad ne počini – rekao je Gašić.

Istakao je da se danonoćno radi na unapređenju postojećih i pronalaženju novih mera kako bi se dostigli što veći stadijum bezbednosti svih građana.

Foto: Tanjug

– Naša zemlja se nalazi u periodu velikih bezbednosnih izazova i pretnji – istakao je ministar.

On je poručio da je najvažnije da srpski narod na KiM zna da je njihova država uz njih i i da će istrajati u naporima da im obezbedi sigurnost.

Svečanost je počela nakon dolaska predsednika Narodne skupštine Srbije Vladimira Orlića i ministra odbrane Miloša Vučevića.

Prikazani su filmovi koji predstavljaju istoriju MUP-a, kao i ličnosti koje su personifokovale tradiciju policije.

Poseban osvrt je dat pripadnicima MUP-a koji su stradali u toku ratnih dejstava.

Svečanoj akademiji su prisustvovali ministarka zdravlja Danica Grujičić, ministarka pravde Maja Popović, ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, ministarka kulture Maja Gojković, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar trgovine Tomislav Momirović, kao i ministar za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov.

Foto: Tanjug

Svečanosti je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, predstavnici Ustavnog i Vrhovnog kasacionog suda, kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve.

Pripadnici MUP-a na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu su u okviru obeležavanja Dana policije i Dana MUP-a danas ranije prikazali veštine, opremu i vozila koja koriste u radu, a građani su imali priliku da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi MUP i metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kickokko

pre 10 meseci

Vucic mora da zahteva od Gasica da podnese ostavku a ne da ga brani da to uradi. Postoji objektivna odgovornost koja se ne sme izbegavati. Ruzic je podneo ostavku a to mora uraditi i ministar bezbednosti i odgovorni u tajnim sluzbama . Objektivna odgovornost doseze i do predsednice Vlade i da je ovde demokratija na delu i ona bi podnela ostavku a bili bi raspisani parlamentarni izbori.Sta ona glumi budalu i kao da joj Vucic ne da da to uradi. Izvoli ,draga moja preuzmi sopstvenu odgovornost u svoje ruke i ocisti svoju savest, nisi ti njegova pudlica! Ili jesi? Ovi potezi vlasti bili bi jedan pravilan put za izlazak i ovog corsokaka u koji je zemlja upala. Nakon toga bi se siroko morala prispitati politika slobode javnih medija, programskih sadrzaja . Novo zakonodavstvo bi moralo ukljuciti zabranu svih vidova primitivizma i na javnoj sceni ,posebno onih sadrzaja koji kvare mladu generaciju. I uvesti obavezu za tv kanale sa nacion. frekvencijama da min. deset posto investicija u proizvodnju programa vaspitnog i kulturoloskog karaktera. Gledam u Bosni se trenutno odvijaju predivne Bambi igre za decicu do 11g. Fenomenalno je da se decica druze, da se takmice u pojedinim disciplinama. Neka Srbija nesto i nauci od drugih.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija