• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.06.2023

09:55

NA VIDOVDAN SE SVE VIDI! Vučić: Tada će Srbi na miran način preduzimati svoje korake na putu za svoju SLOBODU!

Tanjug

Politika

NA VIDOVDAN SE SVE VIDI! Vučić: Tada će Srbi na miran način preduzimati svoje korake na putu za svoju SLOBODU!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Obraćanje predsednika počelo je u 10 časova.

- Želeo sam da se obratim na poseban način, a da makar jedno ili dva pitanja je izbegnem pre svega o situaciji na KiM - započeo je predsednik i dodao:

- Juče su brat i sestra u selu Žitkovac, opština Zvečan, takozvane kosovske policije Kristijana su udarali i vukli po zemlji. Kada je došla njihova majka, Marija sa kojom sam jutros imao priliku da razgovaram, zatekla je kako joj sina drže na zemlji i ćerku bosu, koja je od stresa kolabirala. Ti policajci su rekli da su zaustavljali sve sa kacigama i kapama, vozili su kvad, oni su mislili da su to veliki terorosti... imaju i manjeg brata, možete misliti kakav je to šok za ceku porodicu. 

- Mnogo godina unazad pokušavamo da na svaki način sačuvamo mir i stabilnost, naša zemlja je dala od sve od sebe da to tako bude, da čuvamo mir i da zemlja najbrže napreduje od svih. To su činjenice. Koliko god da smo se trudili da budemo odgovoran partner zapadnim silama, sasvim otvoreno kažem nikada nas nisu na takav način posmatrali, uvek bismo bili mi krivci, pa makar nikakve krivice nemali. 

Kako kaže, nijedan Albanac nije upucan ili ranjen. 

- Stefan i Miloš su upucani u Gotovuši od strane Kurtaja. Kada neko želi da puca na Badnji dan i rani dvoje dece, pretpostavlja se da neće skoro izaći iz pritvora. Taj čovek je u tobožnjem kućnom pritvoru. 

Vučić je naveo i ostale slučajeve ranjavanja Srba za koje niko nije odgovarao. 

- Dolazimo do onoga što je neverovatno ali istinito - Kurtijeva policija upucala je Dragišu Galjaka sa dva metka u leđa. Jel možete da verujete da uopšte nema istrage po tom pitanju. Ne postoji nijedna teritorija u svetu koja takvo delo ne goni po službenoj dužnosti. Petrović i Obrenović su uhapšeni istog 29. maja, oni ništa nisu uradili. Vojnici NATO su sami rekli da oni ništa nisu uradili. Ali su ih predali kosovskoj policiji, i oni to, kako kažu, moraju da urade po njihovim zahtevila. Prošlo je 20 dana, svakog dana smo pitali za te ljude. Kada su privedeni u Prištinu, jedno lice je bilo unakaženo, neću da govorim o rečenicama "ko si ti da prelaziš iz islama u pravoslavlje" - rekao je predsednik i dodao: 

- Dečko je rekao da su ga isprebijali, a oni su rekli da su ga takvog dobili od NATO. Iako ih NATO pipnuo nije. Znate li kakav je izveštaj do kojeg se dočepala kancelarija za KiM, Euleksov? Kada ih pitanje zašto držite te ljude, zašto dozvoljavate, oni kažu mi to pažljivo pratimo. U tom dokumentu ne piše ništa. Ispisali su nam šta piše u 4 člana tzv. prištinskih zakona i pojma nemaju. Ispoštovali birokratsku formu i baš ih briga za Srbe. Uhapsili su Spasića i Vlaškovića zbog tobožnjeg napada na novinare. Pogledajte šta oni rade - Kurti kreira kriminalnu situaciju u kojoj maltretira sve građane srpske naionalnosti - kaže Vučić. 

- Mislio sam da to radi sam, sada tznam da ima podršku pojedinih zemalja zapada. Dovodi neke bezveznjakoviće koji nikakav legitimitet nemaju sa 1 posto u Leposaviću. Dovedu bolumentu svojih novinara da tamo provociraju ljude. Spasić pušta muziku dečko, radi honorarno u bolnici. Usudio se da kaže omiljenom novinaru Aljbina Kurtija da skloni telefon, pipnuo ga nije. Zato je uhapšen i određen mu je pritvor. A Euleks "pomno prati!". Lažovi jedni, jedino što hoćete da pratite je kako Srbi da budu proterani - rekao je Vučić. 

Dodaje da Vlašković nije bacio kamen za šta se tereti. 

Foto: Tanjug

- I da jeste, vi ste krivi, a ni to nije. 

- Kada su u pitanju Albanci koji pređu administrativnu liniju, tu je sve apsolutno i Srbija će se suočiti sa teškim posledicama. Prete i direktno i posredno našoj zemlji. A onda su čak rekli da će od toga da prave mali Račak, pa su krenuli sa pričom da oni imaju loš tretman, a ja im kažem da to ništa nije tako, piju koka kolu, jedu tortu, niko ih ne bije. Ne ne, vi Srbi ste krivi. Onda smo mi uputili pismo Euleksu u kojem smo rekli nešto najpoštenije na svetu. Jedini ko tu nije bio nekorektan su NATO komanda i vojnici. Mi smo im uputili ponudu - napisali u poslednjem pasusu, da su policijski službenici koji su uhapsili ova lica, spremni da se podvrgnu poligrafskom ispitivanju o lokaciji koja nije na teritoriji AP KiM i okolnostima hapšenja. Ajde vi stručnjaci iz Euleksa, iako vam to nije mandat, donesite vašu mašinu i stručnjaka. Ispitajte ih poligrafski kako su ih uhapsili i na kojoj teritoriji - kaže Včić i dodaje:

- Kako smo došli do toga da samo Srbi budu upucavani i da to nikoga ne interesuje, i da se uvek govori o deeskalaciji i dve strane. Posebno hoću da se zahvalim našim mađarskim prijateljima, ali i jednoj zemlji koja pokazuje više fer odnos u okviru Kvinte nego ranije - to je Italija. Oni imaju balansiraniji stav nego ranije i hvala im na tome. Ostalo, bolje da ne pominjem. Ono što im tražimo sve vreme - povucite lažne gradonačelnike iz opština koje im ni po čemu ne pripadaju, povuicite specijalne snage sa severa Kosova, ne maltretirajte ljude i ne upucavajte ih više, i pustite sve nevine Srbe. Kažete za Luneta da je ozloglašeni vođa kriminalaca sa severa Kosova, takođe Božovića, a sumnjiče se za "težak zločin", da su bili ispred izborne komisije kada su oni divljali i želeli da uđu, a šta su uradili, ništa - bacili petardu. Kako izgleda zapadni model laži o Srbiji? Podsetiću vas na voz - šta je bio problem sa vozom. Pisala je na njemu jedna odvratna reč "Srbija", a ne sme da piše Srbija, i što su unutra bile freske Belog anđela oslikane u jednom od vagona - težan zločin - kaže on. 

- On nije došlo ni do 30 km od administrativne linije, ali je o tome pisalo kao da smo ušli sa 5000 tenkova. Ovo je samo primer kako to rade. A kada su krenule barikade zbog hapšenja našeg naroda, šikaniranja i maltretiranja, onda je glavna vest bila da je neko bacio šok bombu na Euleks, i onda mi tri dana slušamo gluposti o petardi. Vi upucavate, hapsite ljude, ubijate boga u njima, pa nikom ništa. Šta vi hoćete, koga lažete? Jel tako vršite monitoring ? Jeste ga tako vršili i u Makedoniji? Oružana pobuna Albanaca u Makedoniji 2001. godine. Kako krene istog sekunda se javljaju Solana i Fejt i obezbeđuju primirje. Fejt poziva da se amnestiraju svi pobunjenici, ubili 75 pripadnika bezbednosti i svi su amnestirani. Srbi koji sede mirno, koje vi uvučete, ne možete da izvučete iz pritvora mesecima. Ali su oni kriminalci, zato što su Srbi. Tako se vodi hibridni rat protiv Srbije, i na zapadu i u Beogradu, da se vrši dodatna kriminalizacija Srba sa severa, da nekome ne bi palo na pamet da traži zaštitu za te ljude. Posebno su vođe Srba uvek kriminalci. I onda pravite pogodno tle, i onda ovo možete da radite. Ja vas pitam šta je optužni akt protiv ovih ljudi. Kažete Lune kriminalac. Kriminalac ti tata, i tebi Svećija i tebi Kurti, sram vas bilo! - rekao je Vučić. 

- Što se naših odluka tiče, donosićemo ih sami. Što se iče dijaloga, potpuno je besmislen. Kad budete naučili nekog da razgovara, onda ćemo da razgovaramo. A do tada neka oni razgovaraju, imaju monitoringa koliko hoće. Trajković - svi Albanci kažu da nije počinio nikakav zločin. 

- Hteo sam svim građanima da kažem da veruju svom rukovodstvu. 

– Situacija je veoma komplikovana i složena, naš narod je pod žestokim udarom ubica, lopova i prevaranata. Dovoljno dobro znam koliko smo mali u odnosu na NATO zemlje, znam da naša politika mora da bude razvoj i ekonomski napredak, ali sam i dovoljno svestan koliko je opstanak našeg naroda ugrožen.

Foto: Tanjug

– Očekuje nas mnogo odluka u narednim danima, to nisu odluke koje se tiču 5, 10 ljudi. Gledaćemo da sačuvamo mir ali nećemo dozvoliti dalje amltretiranje i ugrožavanje života, samo zato što su Srbi. Sve smo dali od sebe, samo pogledajte kako su pokušali da nas gaze.

- Oni dopuštaju upucavanje Srba i sve je dozvoljeno Kurtiju, i rukovode se politikom svršenog čina. Šta god mi uradili, koliko god bili fini i konstruktivni, nikada nam neće suštinski pomoći ni oko čega. Zato što će uvek na kraju reći "ne možemo mi da zaustavljamo, to je suverena država". Pa što ste onda tu - da vršite javni monitoring, da izigravate buda na administrativnom prelazui. Nikada naši organi nisu prelazili administrativnu liniju - ako je budu prelazili bićše to onako kako sam rekao komandantu KFORA, i ako je budu prelazili neće se vraćati - rekao je Vučić. 

- Nikada je nismo prešli i to zna i KFOR i komandant KFORA. Kod njih se sve svodi na to da ne postoji Povelja UN i rezolucija UN kada je u pitanju Srbija, na koje se tako grozničavo pozivaju kada je u pitanju Ukrajina ili neki drugi slučajevi u svetu. Srbija će onako ili ovako morati da bude kriva. Uvek morate da tražite krivicu  Srbiji. U čemu - ne zna se, a zašto bi i bilo važno. 

"Šta je to što možemo da uradimo?"

- Razgovarao sam sa očajnim predstavnicima Srba, ljudi bi da sačuvaju mir, ali ne znaju kako. Siguran sam da će u narednom periodu oni donositi važne poteze. Vidovdan je važan dan u srpskoj istoriji. Na Vidovdan se sve vidi, tada će Srbi na miran način preduzimati svoje korake na putu za svoju slobodu, u skladu sa međunarodno pravnim normama. Što se nas tiče, više nikoga nećemo obaveštavati, sem oko podizanja ili spuštanja borbene gotovosti, osim svojim obaveza prema NATO i koje ćemo uvek u potpunosti da ispunimo u ksladu sa Rezolucijoim 1244. Trudićemo se da sačuvamo mir, ali upozoravamo sve one kojima nije stalo do mira i koji žele da Srbi malo tiše, a ne ovako glasno budu iseljeni sa severa Kosova, da se to neće dogoditi. To je sve što imam da im kažem - kaže i dodaje:

- Neka razmišljaju, neka tvrde da je u pitanja blef, realnost, potpuno mi je svejedno. Mislim da besmislen razgovor sa čovekom koji nikada nije želeo da razgovara i ne pada mi napamet da razgovaram o bilo čemu dok uhapšeni Srbi ne budu pušteni, dok ne povuku sve besmislene norme o kojima svi ćute u svetu... Ima da ih puštate, i Srbe, i da besmislene odredbe da ne puštate kamione, da izgladnjujete ljude na severu, neće vam proći. U nekom trenutku ti kamioni će proći - sad, za mesec ili dva, ti kamioni će proći. Besmisleno je da bilo o čemu razgobvaramo dok se specijalne snage i lažni gradonačelnici ne povuku sa severa. Da li ću tehnički da se pojavim, to je pitanje naše taktike i ničeg više, a suštinski od tog posla nema ništa - ističe predsednik. 

- O čemu imam da sedim sa čovekom koji prebija ljude jer se suprotstavljaju njegovom režimu. Neke ljude u Štrpcu već gdoinu i po dana drže u pritvoru. Odvedu vas u kazamat u Podujevu i baš ih briga. Naše odluke donosićemo sami - jedino ćemo poštovati ono što sam obećao komandantu Ratući i Stoltenbergu. Što se tiče dijaloga, potpuno je besmislen. 

Kako kaže Zlatko Arsić je optužen za ratne zločine, a nije bio ni vojnik ni policajac. 

Foto: Tanjug

- Verujte svom rukovodstvu. Imamo mi sve one što kažu da ću da nas vraćam u devedesete, koji ćute kada nam progone narod, a imate i one "dokazane patriote", koji lupaju ako maksim po diviziji, kojima sada sva hrabrost dopire do auto-komade i nikako ni metar dalje na Kosovu i Metohiji. Situacija je vema komplikovana, najsloženija u poslednje 24 godine. Naš narod je pod žestokim udarom, ubica, lažova i prevaranata. Znam koliko smo mali u odnosu na NATO zemlje, znam da naša politika mora da bude razvoj i ekonomski napredak, ali sam dovoljno svestan koliko je opstanak našeg naoroda ugrožen. Veći nam je pad broja ljudi i centralnoj Srbiji, a ne na KiM. Pred nama će biti mnogo odluka, dugoročnih, strateških, to nisu odluke jeftine i nevažne, gledaćemo da čuvamo mir, ali im nećemo dozvoliti dalje maltretiranje našeg naroda samo zato što su Srbi. Sve smo dali od sebe i bukvalno su  nas gazuli pokušavajući da nas prave idiotima. Ovom olovkom bih gađao svakoga ko je doveo taj Euleks.

- Zahtevam od Vlade Srbije odgovorniji pristup u rešavanju problema sa poplavama. Idite razgovarajte sa ljudima, napravite timove. Svi na teren, od predsednice vladre so svih drugih, to je moj zahtev, a ne moja molba. A moja molba je da izađemo, koliko je to moguće, sa većim naplatama za ljude koji su pretrpeli štetu. Da se izgvoji novac da se štete saniraju, da vas narod bvidi da ste sa njima. Meni nije problem, ja ću da obiđem nekoliko opština, ali to je vaš posao, ja ću biti zauzet Kosovom i Metohijom. Sutra mi je Orban ovde, a onda i kubanski predsednik. Molim građane da se posvetimo radu, da guramo zemlju napred, jer mi u ovoj ekonomskom borbi imamo 30 kila teg na leđima, a to je situacija na KiM. I opet ne samo da se trkamo, nego sve one koji nemaju taj teg i pobeđujemo. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Markos

pre 5 meseci

Srbija vise ovo ne moze da izdrzim ovu torturu siptara

Tanja

pre 5 meseci

Sva aktuelna dešavanja koja se dešavaju danas će Predsednik Vučić obavestiti građane.

Sofija

pre 5 meseci

Srbija krupnim korakom ide napred zahvaljujući mudroj politici .

Andrijana

pre 5 meseci

Srbi zbog svih stanja na KIM moraju da budu ogorceni.

Joka

pre 5 meseci

Predsednik Vucic stvarno radi sve što može da olakša život građana Srbije.

Jelena

pre 5 meseci

Pratimo obraćanje predsednika Aleksandra Vučića.

Andja

pre 5 meseci

Vucic se zalaze za mir i stabilnost u nasoj zemlji, za bolju buducnost svih nas.

usput

pre 5 meseci

Ko i kada će odgovarati za nestručno izgradjene i porušene mostove u poplavama ovih dana.Nostovi ne padaju sami od sebe nešto Vučiću debelo nije u redu??????

Mia

pre 5 meseci

Kurti na sve nacine zeli da srpski rod pa im udara na decu! Jadno da jadnije ne moze!

ANTE GOTOVINA

pre 5 meseci

drama queen pickousno vaginalni degenerik i cetnik. dosao javiti sto mu je rekao ginekolog za pickicu ispod nosa. glupi cetnik. haha ajmo Kosovo jebite mamicu srbima, srbe na vrbe i na traktore bre za beograd. NATO RAKETIRAJ SRBIJU RAZVALI BANDITE.

Snežana

pre 5 meseci

Napadnuta srpska deca bez ikakvog razloga su u stanju šoka. Iživljavanje Kurtijevih policajaca je strašno i ako Međunarodna zajednica ne bude reagovala mi ćemo znati da zaštitimo Srbe.

Dea

pre 5 meseci

Srbija se uvek bori za mir, al ovim drugima je samo stalo do nemira i rata

Mici

pre 5 meseci

Samo od Vucica cujemo tacne informacije o desavanjima.

Zoran

pre 5 meseci

Obraćanje Vucica u ovako trenutku je izuzetno bitno. Narod treba da zna da je država uz njih, pre svega uz narod na KIM

Milenko

pre 5 meseci

Predsednik je razgovarao sa majkom napadnute dece, čitava porodica je potrešena. Srbija će odlučno reagovati.

Željko

pre 5 meseci

Zbog hapšenja Kurtijevih terorista na teritoriji centralne Srbije trpimo strašne pritiske od Zapada. Hoće da nam zabrane da branimo svoju državu.

Gaga

pre 5 meseci

Srbija i Srbi na KiM trpe teror od strane Prištine.

Seka

pre 5 meseci

Strašno, maltretiraju i decu, hitno reagovati da se situacija na KiM poboljša.

Saša

pre 5 meseci

Mir i stabilnost su potrebni Srbiji da nastavimo da jačamo zemlju, koja danas najbrže napreduje u svojoj istoriji.

Mira

pre 5 meseci

Vucic kao i uvek cini sve da sacuva mir i bezbednost Zemlje.Podrska.

Ena

pre 5 meseci

Zapadne sile učestvuju u postizanju sporazuma a mole boga daq do njega ne dođe. Krajnje lecemerje.

Taša

pre 5 meseci

Sram ih bilo vrše teror nad decom, samo pokazuju koliko su slabi!

Maja

pre 5 meseci

Predsednik se obraca naciji i govori o aktuelnosti kod nas.

Dusanka95

pre 5 meseci

Ovo prelazi sve granice, za najgore osude je ovo ponasanje.

Rada

pre 5 meseci

Medjunarodna zajednica na sva zlodela cuti i samim tim daje podrsku Kurtiju.

Nena

pre 5 meseci

Sve ove godine politika Aleksandra Vucica se trudila i trudi da sacuva mir i stabilnost Srbije, a sad bi jedan bolesnik Kurti to da narusi i unisti, e pa nece!

Dana

pre 5 meseci

Puna podrška Vučiću u ovim teškim trenucima.

Goca

pre 5 meseci

Predsednik je uvek nastojao za resavanjem problema mirnim putem, uz brigu za svoj narod!

Ana

pre 5 meseci

Srbija je dala sve od sebe da sačuva mir i stabilnost.

Ena

pre 5 meseci

Zapadne sile učestvuju u postizanju sporazuma a mole boga daq do njega ne dođe. Krajnje lecemerje.

Nina

pre 5 meseci

Srbija se uvek zalagala za mir dok se isto to za Prištinu ne može reći

Jela

pre 5 meseci

Mir je najveća svetinja za koju se bori Vučić,on se svim silama zalaže za najbolje interese naše zemlje.

Nevena

pre 5 meseci

Dokle god je albanska policija na severu KiM, bezbednost i mir Srba dovodi se u pitanje.

Milica

pre 5 meseci

Negde municija mora da se potrosi pa rasplamsavaju te zemlje prave haos po svetu .Nedajte se braco Srbi!

Ratko

pre 5 meseci

Samo prazno palamuđenje.Izdajnik.Reci ljudima da ih lažete da ćete pomoći i da se spasavaju.Lično si zabranio da kamen poleti prema Arnautima.IZDAJNIČE!!

Nevena

pre 5 meseci

Mir i stabilnost naše države je od velikog žnačaja za celu zemlju.

ANTE

pre 5 meseci

srbe na vrbe :) i na traktore. zivjelo slobodno KOSOVO. jebite mamicu ovom cetniku. velja nevolja sredi si bivseg decka i onog danilceta dilera heroina. KOSOVO JE SLOBODNA DRZAVA PUNA PUNA PODRSKA IZ HRVATSKE. GAZITE TE BANDITE. RAZVALITE IH SKROZ. SALJEMO VAM SVU MOGUCU POMOC DA RASTJERATE TE MISEVE OD SRBA. IDEMO KOSOVO GAZI SRPSKE BANDITE. BACITE IH SVE NIZ RIJEKU.

Lazar

pre 5 meseci

Jedino sto radi Kurti jeste da maltretira Srbe, dosta je bilo, narod nije lutka za igranje, moraju se preduzeti ozbiljne mere.

Maja

pre 5 meseci

Kurti svakodnevno smislja kako ce da izazove rat na KiM, kako bi samo napakostio Srbima

Milica

pre 5 meseci

Zbog podrske kakvu ima Kurti daje sebi za pravo da bude bahat.

Nana

pre 5 meseci

Srbi ce na miran način preduzimati svoje korake na putu za svoju Slobodu

Ivana

pre 5 meseci

Pa Srbija je izgleda kriva i što ne želi da ratuje i opire se sukobima ... strašno.

Marko

pre 5 meseci

Dokle će nas napadati i kada jesmo i kada apsolutno nismo krivi....Krivi smo što smo jedinstveni i ne želimo sukobe.

Vejo

pre 5 meseci

Nisi dostojan ni da spomeneš Vidovdan.Izdajniče!

Vele

pre 5 meseci

Opet LAŽE.Sloboda se nijednom mobom i mirnim putem dobila nije!SLOBODA SE OSVAJA!!Oduvek je bilo tako i ne može drugačije.

Jeca

pre 5 meseci

Mi se borimo za mir, Vidovdan je simbol srpstva i u to se ne dira. Tako je bilo i tako ce i ostati.

Gaga

pre 5 meseci

Srbija će težiti da sačuva mir i da nastavi najbrže napredovati od svih.

Zagor

pre 5 meseci

Etničko čišćenje nesrba,strahoviti ratni zločini nad nesrbima,Genocid u Srebrenici,na 100ine i 100ine masovnih grobnica u koje su pobacani poklani nesrbi itd,itd,itd....srbi si stvarno pomislili da će civilizirani svijet sve to da zaboravi??? Kada Vučko prestane da šalje zločinačke horde na sjever Kosova bit ce sve OK.Jeste li se ikad zapitati zašto nema pr9blema na jugu Kosova i drugim opštinama gdje su srbi većina....Nema jer taj dio Vučka i srbiju ne zanima i tamo ne šalje kriminalne bande da prave probleme.Sad on nešto priča i prijeti...pa hajde momčino,izvedi vojsku udji na Kosovo,nemoj samo da laprdaš...Svojom politikom dovest ćeš do toga da srba n3ce biti uopšte na Kosovu a srbiju će rasturiti i vratiti u 13 vijek u kojem velika većina srba I danas živi

Goca

pre 5 meseci

Srbi su narod pun ljubavi, bez inata ,čuvaju i brane svoje ,tuđe im ne treba i ne diraju. I sada jedino što žele je da ljubavlju i mirom odbrane svoj narod na KiM ,ali ne znaju kako....

Lela

pre 5 meseci

Moraju se preduzeti već neki oštriji koraci na putu za očuvanje mira i slobode.

Mila

pre 5 meseci

Kurti je bahat,pogan i površan čovek ...i sa njim je očigledno svaki razgovor besmislen.

Aca

pre 5 meseci

Svi znamo da je Srbima Vidovdan najvažniji praznik i da se na njega sve važne svari dešavale.

Bogdan

pre 5 meseci

Na Vidovdan se stvarala istorija Srbije, Srbima je to jedan od najvažnijih datuma.

Petar

pre 5 meseci

Nadamo se zbog našeg naroda da će uspeti da izbegnu suboke i da će sve proći u najboljem mogućem redu.

Saša

pre 5 meseci

Podrška našem narodu na KiM. Svi Srbi na planeti su uz vas.

Teodora

pre 5 meseci

Svi Srbi sa cele planete su uz našu braću i sestre sa Kosova.

Filip

pre 5 meseci

Predsednik Vučić štiti interese svog naroda i ne daje na njega. Svaka mu čast.

Lazar

pre 5 meseci

Naše međunarodno pravo je da imamo mir i stabilnost u zemlji bez straha od napada i proterivanja iz svoje zemlje. Nadam se da svi to znaju.

Danko

pre 5 meseci

Njihov plan je da proteraju Srbe sa Kosova na bilo koji način, ali to se neće desiti ni u bližoj ni u daljoj budućnosti.

Miloš

pre 5 meseci

na Vidovdan će se sigurno mnogo važnih stvari desiti za našu zemlju, svi se držimo zajedno što je jedino bitno.

Vera

pre 5 meseci

Vidovdan je jedan od najvažnijijh datuma za svakog Srbina.

Hana

pre 5 meseci

Srbija samo zeli mirno da zivi i da se oseca slobodno u svim poljima.

Ivan

pre 5 meseci

28 jun je veoma bitan datum oduvek bio za nas i uvek bice. Zato ce se veliki promene desiti tada.

Samosvesna građanka

pre 5 meseci

Svega toga - ni napada Šiptara na Srbe a ni tako velikih posledica zbog poplava - ne bi bilo da Veleizdajnik, da bi izvršio ono što od njega opreko svog ambasadora Hila zahteve od Veleizdajnika kog imaju čime da ucenjuju, nije sa Kirtijem dogovorio da on sa severnog dela Kosova* povuče pripadnike srpske policije i civilne zaštite a nedugo posle toga je sa Kosova* na svoj kontramiting manje više prisilno odveo nekoliko hiljada Srba i Srpkinja u najboljoj fizičkoj snazi i tako namerno oslabio srpsku odbranu od napada Šiptara i kforovaca, pa svom drugaru Kurtiju omogućio da kforovci i Šiptari zauzmu i ceo severni deo Kosova* (a pre toga su po naređenju Hila i u dogovoru sa Kurtijem svojim bitangama i svojim batinašima zajedno sa pripadnicima svoje privatizovane Srpske liste uklonio barikade); ni približno ovako razornih posledica poplava ne bi bilo, da Veleizdajnik nije poželeo da gradi stadione umesto da je novac odvojen za sređivanje vodotokova i postavljanje montažnih ograda kojima se sprečava prodor vode (takve ograde u svetu postoje već godinama, a ja sam ih videla u Nemačkoj) - mada je Veleizdajnikova opredeljenost da u Srbiji budu izgrađeni stadini većini građana razumljiva: stvarnu cenu izgradnje stadiona povećaš četiri-pet puta a razliku u novcu uzme sebi i dzvoli da sebi uzmu i njegovi najbliži pajtosi-krimosi. PS: Je l' rekao da je osim Hrama sv. Save u Beogradu izgradio još neku najmanje pre dve decenije izgrađenu bogomolju: crkvu, manastir, hram i gde tačno se ta bogomolja nalazi?

Marija

pre 5 meseci

Na Vidovdan će Srbi na miran način preduzimati svoje korake na putu za slobodu.

Andja

pre 5 meseci

Situacija na KiM je teska. Vucic ce uciniti sve da Srbima na KiM obezbedi mir, sigurnost i bolju buducnost.

Dana

pre 5 meseci

Нагласак председника Вучића на мирољубивим корацима показује жељу за дипломатским решењем и спремност да се укључи у дијалог ради проналажења обострано корисних решења.

Sara

pre 5 meseci

Вучић показује одлучност и миран приступ у остваривању слободе за Србе са КиМ.

Mila

pre 5 meseci

Похвално је што се Србија држи међународног права и правила у свом деловању.

Mara

pre 5 meseci

Видовдан је важан датум у српској историји и симболизује храброст и отпорност српског народа.

Lela

pre 5 meseci

Поштовање међународних правних норми важно је за одржавање стабилности и безбедности у региону.

Rada

pre 5 meseci

Nema predaje ,Vucic se bori svim silama za ocuvanje mira i stabilnosti ,Srbija je odlucnija nego ikada u odbrani svojih ognjista i prava gradjana ,srbi ce ostati slozni i jedinstveni i nece dozvoliti da ih proteraju iz svoje otadzbine nikada

Jelena

pre 5 meseci

Pošto Srbe na KiM nema ko da zaštiti i brani oni će se sami braniti.

Jelena

pre 5 meseci

Na Vidovdan se sve vidi i videće se kako će se Srbi sami braniti jer moraju tako. Druge im nema.

Ana

pre 5 meseci

Na Vidovdan ce se doneti mnoge vaznr odluke za nasu zemlju.

Sanja

pre 5 meseci

Srbi moraju da se izbore za svoja prava na Kosovu i Metohiji.

dusan

pre 5 meseci

Vucic stiti interese srpskog naroda i izbori ce se za svoj narod!

Lara

pre 5 meseci

Srbi su uvek i zauvek bili i ostali hrabri i dostojanstveni na putu borbe za svoju slobodu, i podrška i istrajnost Vučića je svima nama jako bitna u toj borbi, jer zajedništvo svih nas je naša moć.

SVETLANA

pre 5 meseci

Gospodone predsed ice,posto ste upuceni ,vezano za vidovda nseke ambicoje, koje bi se mogle o cekivati ,dali ste spemni da ih podrzite,sada kada ste ih vec najavjli sto nemora da znaci da je to i cinjenica,jer je neophodna interakcija srpska a vi je NAJAVLJUJETE, kao da ste vidovoti..

Pera

pre 5 meseci

Srbija vodi politiku mira i stabilnosti, ali to ne znači da će dozvoliti da neko ugrožava njen suverenitet.

Pavle

pre 5 meseci

Srbi sa KIM ce sigurni smo umeti da svoju slobodu i bezbednost obezbede i u skladu s tim preduzece sve potrebne mere.

Ana

pre 5 meseci

Situacija na KiM je zabrinjavajuća ali i dalje se nadam da će se mirnim putem rešiti ova situacija.

Ljilja

pre 5 meseci

Svi mogu da vide kako se međunarodna zajednica ponaša, uopšte nereaguju povodom ovog iživljavanja koje Kurti sprovodi.

Izbori 2023

Ogromna mržnja tajkunskih medija - Svaka sekunda o Vučiću na N1 i Nova S – negativna!
Izbori 2023

Ogromna mržnja tajkunskih medija - Svaka sekunda o Vučiću na N1 i Nova S – negativna!

Podaci monitoringa izveštavanja tokom izborne kampanje, otkrivaju da je N1 u svom izbornom programu, koji je trajao 92 sata, 69.95% vremena, odnosno približno 65 sati, posvetila sadržaju koji negativno oslikava predsednika Aleksandra Vučića i listu koju predvodi. Isti slučaj je i na televiziji Nova S, koja je u 89 sati izbornog programa, čak 61.21% vremena, ili oko 54 sata, koristila za negativno prikazivanje predsednika Vučića i SNS.

29.11.2023

13:30

TV

Šiptari pale srpsku zastavu i odaju počast osnivaču terorističke OVK! Dan zastave u Prištini obeležen uz simbole "velike Albanije"! (VIDEO)
Live TV

Šiptari pale srpsku zastavu i odaju počast osnivaču terorističke OVK! Dan zastave u Prištini obeležen uz simbole "velike Albanije"! (VIDEO)

Dan zastave u Prištini obeležen je uz simbole "velike Albanije" i poruke ujedinjenja. Kurti je bio u Valoni, sa albanskim premijerom Edijem Ramom, koji se podsetio rođendana Adema Jašarija, osnivača i vođe zloglasne, terorističke organizacije OVK. O situaciji na Kosovu i Metohiji u emisiji "Info jutro" razgovarali smo sa Demom Berišom, predstavnikom Matice Albanaca u Srbiji.

29.11.2023

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Mala Petra je veliki čovek! Videćete zašto!
Prokuplje

Mala Petra je veliki čovek! Videćete zašto!

Petra Popović iz Prokuplja sa osam godina je već učinila veliko delo. Odlučila je da svoju lepu dugu kosu skrati i donira deci koja se leče na dečijem odeljenju na Institutu onkologije i radiologije Srbije.

29.11.2023

13:12