• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

20.06.2023

07:25

ALEKSIĆ UDARIO NA JEREMIĆA?! Potpuno rasulo, bukti politički rat među BLISKIM SARADNICIMA

e-stock

Politika

ALEKSIĆ UDARIO NA JEREMIĆA?! Potpuno rasulo, bukti politički rat među BLISKIM SARADNICIMA

Podeli vest

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić lobira među članstvom i funkcionerima partije da preuzme funkciju lidera i smeni aktuelnog šefa Vuka Jeremića.

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić i njegov potpredsednik Miroslav Aleksić ušli su u otvoreni rat za fotelju šefa partije! Aleksić uveliko lobira među članovima i funkcionerima stranke da preuzme funkciju šefa i smeni Jeremića, saznaje Informer!

Naši odlično obavešteni izvori tvrde da unutar partije traje bespoštedna kampanja i borba između Jeremića i Aleksića, a da su članovi Narodne stranke već podeljeni na dva tabora. Rasplet ovog političkog rata, kažu upućeni, trebalo bi da se dogodi na jesen, kada je zakazana izborna skupština!

Nova svađa

Da je ovo i te kako istina, ukazuje odluka Vuka Jeremića da za 22. oktobar ove godine sazove izbornu skupštinu stranke, ali i da sam prizna da se u partiji trenutno dešavaju 'različiti glasovi' i pritisci da se zakažu vanredni partijski izbori!

- Poslednjih nedelja u stranci je bilo različitih glasova koji su, verovatno, došli i do vas. Ovi glasovi su izazvali nedoumice, nemir i podele u našim redovima u trenucima kada nam je to najmanje potrebno. Bilo je neuspešnih pritisaka i pokušaja da se sazove hitna i vanredna skupština stranke, što bi samo produbilo podele i ništa ne bi rešilo. Nisam želeo to da dozvolim - piše Jeremić u pismu članovima i funkcionerima partije.

Foto: Informer DN

Vuk Jeremić

Još jedna potvrda da unutar Jeremićeve stranke bukti politički rat i da se bira strana stiže od Čedice Džunića, poverenika Narodne stranke za Pirot, koji je optužio stranačkog šefa da je rekao da ga 'boli k... za članstvo i odbore', zbog čega mora biti kažnjen.

- Svi koji nisu za Jeremića su najgori, a mi smo im obezbedili glasove da uživaju. Kada Vuk kaže da ga nije briga za članstvo i odbore (nediplomatski rekao da ga boli Q) i da 'elita' kroji politiku - malo se preračunao! Sada će naučiti kako se kroji politika i da je narod elita! - napisao je Džunić na Tviteru, koji je prema svemu sudeći struja Miroslava Aleksića.

Božo Prelević: Organizatori protesta beže od odgovornosti, to je sramota!

Advokat Božo Prelević, opozicioni aktivista, udario na lidere prozapadne opozicije koji organizuju takozvane 'proteste protiv nasilja'.

- Opozicija mora da artikuliše događaje, a ne da trči u ambasade! Ne možete samo da isturite glumce i da čekate da se nešto desi, a vi da budete kolateralni dobitnici! Gospodo, pa nemojte da se bavite time ako nećete da preuzmete odgovornost! Kako vas nije sramota? - rekao je Prelević gostujući u 'Utisku nedelje'.

Na drugoj strani, ni pristalice Vuka Jeremića ne miruju. Tako Ivana Parlić, bliska saradnica aktuelnog stranačkog šefa, tvrdi da Miroslav Aleksić i Borislav Novaković 'rade za vlast'.

- Grešite. Reći ću vam iz prve ruke. Vuka hoće njegovi. Neće ga službini, Đilasovi i Vučićevi - piše Parlićeva na društvenim mrežama.

Da je rat između Jeremića i Aleksića u punoj snazi, svedoči i to da je na Predsednišvu stranke pre nekoliko dana 'palo' i prvo preglasavanje. Naime, Jeremić je dobio devet, a Aleksić četiri glasa.

Foto: e-stock

I dok se Vuk Jeremić i Miroslav Aleksić nisu oglašavali ovim povodom, Vladimir Pejić, direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja 'Faktor plus', kaže da postoji disproporcija u rejtingu samog Aleksića i Narodne stranke.

- Iako se u stranci očigledno trude da se ovo zamaskira i podvede pod redovne stranačke aktivnosti, pitanje je koliko će dugo moći to da rade. Jeremić je ambiciozan čovek, mnogo je uložio u stranku i sigurno je neće tako lako prepustiti. Na drugoj strani, Aleksić se nameće kao novi 'frontmen' i pokušava da se uz Đilasa nametne kao lider celog tog dela opozicije. Mislim da se ovo neće brzo rešiti, već da će ovaj sukob trajati nekoliko meseci - ističe Pejić.

'Kombi' stranka

Politički analitičar Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost ocenjuje da ovo uopšte nije iznenađujuće.

- Dok ovaj deo opozicije beži od izbora kao od đavola, međusobno vode ratove za što bolje funkcije unutar same opozicije. Svesni su da na narednim izborima mogu da završe svoje političke 'karijere' i zato im je stalo do što boljeg pozicioniranja. A i šta bi oni mogli da rade, osim da se bave politikom? I to na politikantski način. Zato se sada svi oni, počev od Jeremića, preko Bore Novakovića, do Aleksića, i bore za što bolje pozicije u stranci. To im je u njihovoj 'kombi' partiji jedino i ostalo - zaključuje Karanović.

ZORAN MILOSAVLJEVIĆ, POLITIKOLOG

Opozicija mora da radi na sebi, da se dogovori ko je ko i šta zapravo želi. Upravo ovo daje odgovor zašo niko od njih ne želi izbore, već forsiraju proteste na ulicama i nasilno otimanje vlasti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovana

pre 1 godinu

Dok se neki bore za mir, stabilnost i slobodu svoje porodice i svog naroda, neki se bore za fotelje.

Biljana

pre 1 godinu

Godonama nesrecnici ne mogu da se ujedine a ovamo bi da vode drzavu.Uzas

Lela

pre 1 godinu

Danima pricamo da se samo ceka trenutak kada ce da se podovataju,opozicija nema coveka da valja to je problem.

Mila

pre 1 godinu

Kad kolac treba da se podeli onda se pokaže pravo lice, ne zna se ko je ljiga viki Jeremić ili Aleksic

malapraksa

pre 1 godinu

Treba da se raspadnu, nisu ni s od stranke. Vuk Jeremić je pokazao šta zna dok je bio ministar spoljnih poslova. Ne ponovilo se!

Biljana

pre 1 godinu

Tako to oni godinama kqd skapiraju da je fotelja jedna

Biljana

pre 1 godinu

Uuuu, jak rat...dva politikanta igraju se drzave.

Biljana

pre 1 godinu

Tako to bude u nedostatku ozbiljnosti i polit.programa.

Mile

pre 1 godinu

I posle bi oni da vladaju Srbijom, a ne mogu u svojim redovima da se dogovore.

Aca

pre 1 godinu

Ako se Narodna stranka pocepa biće velikih podela. 8 članova će na jednu a drugih 9 na drugu stranu. Mašinerija je to.

Snežana

pre 1 godinu

Na Paliću će se danas sastati Vučić i brnabić sa Novak i Orbanom na Prvoj sednici strateškog saveta za saradnju Srbije i Mađarske. Saradnja dveju zemalja je na visokom nivou i biće potpisan niz bilateralnih sporazuma. Razmatraće e zajednički projekti i saradnja na svim poljima.

Siki

pre 1 godinu

Ako Parlićka ne pomiri zaraćene strane onda niko neće. Poznavajući nju sigurno će da padne šamaranje

Dule

pre 1 godinu

Sad će Parlićka da uzme stvar u svoje ruke. Svakome po dva šamara i stvar će da legne. Tako ona i u skupštini hoće da zavodi red

nenad

pre 1 godinu

Koliko su gramzivi pokazuje i ova situacija, to je sklop ljudi koje interesuje samo sopstveni interes.

Fleki

pre 1 godinu

A da Mikija i Vuka Bora Novaković odvede do Soluna. Tamo pazare, popiju kafu i dogovore se lepo koje novi lider. Uzgred Bora od tamo može i da glasa

Goran Jokić

pre 1 godinu

Otrgo se Miki Ponavljač. Sad bi i lider da bude. Samo što mu je kombi stranka postala tesna. Pa bi čitavu opoziciju da vodi

Miloš

pre 1 godinu

Pa njima su samo fotelje svete za sve ostalo ih baš briga

Hranislav

pre 1 godinu

Može Miki to. Kad je u avgustovskom roku namakao 2 iz elektrotehnike što ne bi mogao da vodi tako veliku i snažnu partiju.

Aca

pre 1 godinu

Opozicija puca na sve strane. Kad se medjusobno svadjaju i pljuju, kako bi brinuli o narodi i drzavi, pa nikako,zbog toga su gd jesu.

Joja

pre 1 godinu

Vuk diplomata naspram Mikija ponavljača. Zanimljiv duel dva vrsna prevaranta. Biće neizvesnosti do kraja. Nekome će pripasti 8 a nekome 9 članova tako moćne partije

Kosta

pre 1 godinu

Ako se pocepa tako jaka i moćna politička organizacija kao što je Narodna stranka, biće tektonskih poremećaja u političkom životu Srbije. Nisam živ dok ne vidim ishod

Lela

pre 1 godinu

Vrlo zanimljiv duel. Moralna gromada Jeremić protiv Mikija ponavljača. Ishod će biti vrlo neizvestan. Treba podelim stranku od 17 članova. Proces je to.

Jelena

pre 1 godinu

Sve su to sami politikanti, svi iz opozicije gledaju samo sebe i svoj interes.

Ana

pre 1 godinu

Oni se ne podnose izmedju sebe u opoziciji i uvek gledaju samo svoj licni cilj zato i nikada nece biti podrzani od strane naroda.

Andjela

pre 1 godinu

Kao i uvek kod opozicije opste rasulo, nisu oni ni za sta dobri a kamoli da vode jednu ozbiljnu drzavu kao sto je Srbija.

Marko

pre 1 godinu

Sve sami ludaci i egoisti u opoziciji, njihove svadje nisu nista cudno.

Dana

pre 1 godinu

Toliko o sloznosti opozicionih saradnika! Najvise volimo ovaj deo kad pukne bruka,pa ne biraju ko ce koga i kako vise da ocrni... Jedne nestabilne i neizgradjene licnosti koje bi da vode drzvu! Dno!

Vlada

pre 1 godinu

Ovi iz opozicije su komedija, jedan drugom rade o glavi, takvi nikada u Srbiji nece biti na vlasti.

Mina

pre 1 godinu

Opozicija je jos jednom dokazala da je putujuci cirkus!

Mare

pre 1 godinu

Osilio se Aleksic, ali i Vuk ne da, borba za fotelju razdvaja druga dva.

Zoran

pre 1 godinu

Sta drugo ocekivati od ovih cirkuzanata iz opozicije, samo lazi, svadje i manipulacije.

Vanja

pre 1 godinu

Opozicija je presmesna i neozbiljna jedino sto oni mogu da vode je neka kvazi drzava mada i to je upitno, jedna ozbiljna zemlja kao sto je Srbija je van njihovog domena.

Iva

pre 1 godinu

Gotovo ovi iz opozicije su poceli medjusobno da razotkrivaju jedni druge.

Goran

pre 1 godinu

Opozicija nije sposobna ni za sta, takvi ljudi nikada nece biti vlast u nasoj zemlji.

Maja

pre 1 godinu

Ovo je borba za fotelju izmedju istih medju najgorima.

Marija

pre 1 godinu

Sukob interesa izmedju opozicijim, je proradio zbog sujete

Sanja

pre 1 godinu

Nema opoziciji pomoci, to su sve ludaci koji nisu ni za sta, Srbiju bi mogli da vode samo u svojim snovima.

Milan

pre 1 godinu

Potpuno rasulo, posvadjali se bliski saradnici, obojica bi fotelju

Nena

pre 1 godinu

Opoziciju nema potrebe pobedjivati, oni ce sami sebe unistiti.

Olja

pre 1 godinu

E kad su poceli da se svadjaju tek sada mozemo videti koliko su jedinstveni strava i uzas.

Bojan

pre 1 godinu

Opozicija je oduvek rasulo i komedija to nije nista novo za njih.

Miki

pre 1 godinu

Ne bi ja tu nista dirao i komentarisao, ovi iz opozicije se sami izmedju sebe unistavaju u svakom smislu.

Ana

pre 1 godinu

Opozicija nudi rasulo,sto i govori da ne mogu ni medjusobno da se sloze ,udaraju jedni na druge misleci samo na fotelje

Maja

pre 1 godinu

Bas neko divno raspolozenje kod opozicije, rade ono sto najbolje znaju, lazu, podvaljuju, namestaju, manipulacija na delu.

Ivana

pre 1 godinu

Svakog dana nam opozicija dokazuje da nije vredna ni pomena a kamoli sposobna da vodi Srbiju!

Zora

pre 1 godinu

Komedija i tragedija u jednom, to je opis za opoziciju!

Marija

pre 1 godinu

Nisu oni navikli na mir , mora da bude rata , tako da sto dalje od Srbije , narod Srbije zeli mir.

Milan

pre 1 godinu

Presmesni su vise ovi iz opozicije, dosadili su nam svima i jedva cekamo da ih vise niti vidimo niti cujemo za njih.

Bilja

pre 1 godinu

Koliko je odvratna i pokvarena opozicija nemam reci, oni jedan drugome kopaju jamu.

Filip

pre 1 godinu

Realno opozicija nije ni za sta, dojadile su nam vise njihove svadje, lazi i manipulacije.

Sonja

pre 1 godinu

Nemoguci su ovi iz opozicije, svakog dana nam potvrdjuju da su jedan obican sljam.

Dragana

pre 1 godinu

Nadam se da nakon sledecih izbora vise nikada necemo cuti za opoziciju, sve su to lazovi i egoisti.

Iva

pre 1 godinu

Opozicija nije sposobna ni izmedju sebe da se dogovori a kamoli da vodi Srbiju, narod ih nikada nece podrzati.

Stefan

pre 1 godinu

Kakvi spletkarosi, lazovi i olosi su u opoziciji, nisu vredni ni pomena.

Kaca

pre 1 godinu

I ludilo moze da krene, pa kad krenu prljavi ves da izbacuju ovi iz opozicije ko zna sta cemo sve jos cuti i saznati, uzasni su!

Zvonko

pre 1 godinu

Opozicija je uzas i sramota, to nam svakog dana pokazuju i dokazuju svojim ponasanjem i postupcima.

Mikica

pre 1 godinu

Opozicija kod gradjana moze da izazove samo podsmeh i gadjenje, toliko su uzasni da narod vise ne moze da ih smisli.

Nana

pre 1 godinu

Koja sramota, opozicionari ne mogu međusobno da se dogovore, pa kako bi onda vodili državu, bruka

Srba

pre 1 godinu

Opozicija je haos i ludilo, njima ni Bog otac ne moze da pomogne koliki su sljam od ljudi.

Nana

pre 1 godinu

Eto dokaz koliko se opozicija samo bori za lični interes

Srba

pre 1 godinu

Opozicija je haos i ludilo, njima ni Bog otac ne moze da pomogne koliki su sljam od ljudi.

Ema

pre 1 godinu

I borba za fotelje moze da pocne! Uvek je i samo to bilo u pitanju, da sednu u fotelje, narod i zemlja ih ne zanimaju.

Nikola

pre 1 godinu

Mene situacija u opoziciji nimalo ne cudi, uvek im je bilo bitno samo da sednu u fotelje i da sto vise pokradu narod i drzavu.

Vidan

pre 1 godinu

Ocekujem i da se potuku, nije to nista cudno za opoziciju, nasilje je njihova jedina politika.

Zorana

pre 1 godinu

Jedina politika opozicije je laz, korist, nasilje, nisu oni sposobni ni za sta drugo.

Nana

pre 1 godinu

Svaki o opozicionara samo misli kako da ostvari lični interes

Lidija

pre 1 godinu

Tek cemo se nagledati i naslusati svadja, lazi i podmetanja u opoziciji.

Nana

pre 1 godinu

Ništa novo ni čudno kada je opozicija u pitanju, uvek su gledali da ostavre svoj lični interes pre svega

Sanja

pre 1 godinu

Kad pa opozicija nije bila rasulo, to je kod njih normalna pojava, stalno jedan drugog podbadaju i smestaju.

Viki

pre 1 godinu

Dzabe ratuje opozicija sama sa sobom, narod ih nece pa nece!

Milica

pre 1 godinu

Koliko su jadni i bedni ovi iz opozicije, sebicnjaci i odvratni ljudi koji gledaju samo sebe.

Suza

pre 1 godinu

Oduvek su samo fotelje i bile bitne opoziciji, apsolutno nista vise ih ne interesuje.

Viktorija

pre 1 godinu

Mislim da ce se na kraju i potuci, takvi su oni i njihova stranka, nasilnici koji gledaju samo svoj interes i korist.

Dragan

pre 1 godinu

Ajmo opozicijo, pocela borba za fotelje, da vidimo ko je jadniji, nasilniji, sebicniji i ko vise laze od vas politikanata!

Mirko

pre 1 godinu

Navikli smo mi na svadje i ratove opozicije, od njih nikad nista pametno i normalno.

Jeca

pre 1 godinu

A sta drugo ocekivati od opozicije nego rasulo i svadje, oni nemaju politiku, jedina njihova politika je kako da se okoriste na racun gradjana i drzave i politika nasilja!

Nada

pre 1 godinu

Muka da ti pripadne od ove opozicije, koliko su to sebicni i nasilni ljudi nemam reci!

Aca

pre 1 godinu

U opoziciji samo politikanti i oportunisti, samo sebe gledaju!

Dani

pre 1 godinu

Ovi iz opozicije su pravi grebatori i gnjide, nemare ni za sta drugo samo su im fotelje bitne!

Ljilja

pre 1 godinu

U opoziciji sve mediokritet do mediokriteta, uzasni ljudi koji gledaju samo sebe.

Neda

pre 1 godinu

Nista me vise ne zapanjuje od opozicije, samo fotelje su im u glavi oduvek, o narodu i zemlji nimalo ne misle.

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija