• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

05.07.2023

07:00

Hantere, brate, službe me prate: Vuk Jeremić se žalio Bajdenu da je pod nadzorom

Reuters/Marko Đurović

Politika

Hantere, brate, službe me prate: Vuk Jeremić se žalio Bajdenu da je pod nadzorom

Podeli vest

Šef Narodne stranke u mejlu koji je poslao sinu američkog predsednika Džozefa Bajdena napisao da je u strahu jer je na meti agenata iz najmoćnijih država sveta, Kine, Rusije, Britanije i Francuske.

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić žalio se Hanteru Bajdenu, sinu američkog predsednika Džozefa Bajdena, da je pod nadzorom tajnih službi najmoćnijih država sveta!

Jeremić je, naime, 7. aprila 2015. godine poslao mejl Bajdenu junioru u kojem mu je poručio da bi trebalo da budu "mnogo obazriviji" jer je na meti agenata država takozvane velike petorke - Rusije, Velike Britanije, Francuske i Kine!?! Iako nigde ne piše striktno zašto Jeremić misli da je pod nadzorom, to bi moglo da se odnosi na veliku istragu američkih vlasti o sumnjivim poslovima porodice Bajden s ukrajinskim tajkunom i vlasnikom firme "Burisma" Mikolom Zločevskim, od kojeg je Džozef Bajden, navodno, primio mito od pet miliona dolara dok je bio potpredsednik SAD, a jedan od "posrednika" u tim sumnjivim dilovima bio je upravo Jeremić i njegova nevladina organizacija "Centar za međunarodne odnose i održivi razvoj" (CIRSD).

Foto: Informer DN

Vuk Jeremić

Misterija Pentagon

Jeremić u mejlu upućenom Bajdenovom sinu piše da je reč o "delikatnoj stvari i komunikaciji s medvedom", a veruje se da je "medved" šifra za neku važnu osobu.

"Pretpostavljam da sam pod nadzorom nekih drugih P5 (velika petorka, prim. aut.) zemalja. Osoba koja je organizovala sastanak rekla mi je da hoće da istraže komunikaciju s medvedom. Veoma sam oprezan, kao što možeš da zamisliš", navodi Jeremić, na šta mu je Hanter odgovorio: "Hajde da razgovaramo uživo".

U daljoj prepisci Hanter Bajden piše Jeremiću da je najbolje da se sastane sa njegovim "momkom".

"To bi bilo najbolje, naravno. Kada se vraćaš u Vašington?", upitao je Jeremić, a Bajden junior mu je odgovorio:

"Večera s mojim momkom je 16. (ne piše mesec, prim. aut.), ako možeš da budeš tamo, bilo bi super".

Interesantno je to da se u prepisci Jeremića i Hantera Bajdena pominje i misteriozni sastanak lidera Narodne stranke s generalom Martinom Dempsijem u Pentagonu, mada nije do kraja jasno da li se taj susret desio i šta je uopšte bio razlog da Jeremić ide u Pentagon!?! Bilo kako bilo, Jeremić je od Bajdenovog sina zatražio savet.

"Potreban mi je tvoj savet za sutra, budući da imam sastanak s Dempsijem u 11 časova u Pentagonu... Postoje i određena događanja u vezi s Meksikom, ali sam to prošao juče u Njujorku s Devonom (Bajdenov saradnik, prim. aut.)", napisao je Jeremić.

Na kraju, Jeremić je ipak odbio sastanak s Hanterovim saradnikom.

"Bio bih u problemu da pređem na pogrešnu stranu njihove taštine - užasni su po tom pitanju... ", zaključio je Jeremić.

Foto: Reuters

Hanter i Džo Bajden

I dok se Vuk Jeremić nije oglašavao ovim povodom, bivši operativac Božidar Spasić kaže da je javnost u Srbiji s velikom pažnjom pratila blistavi početak diplomatske karijere Vuka Jeremića, ne znajući da će vrlo brzo ući u diplomatsko-političku špijunsku aferu.

- U ovoj aferi se utvrđuje da je Jeremić veoma sposoban za korupcionaški biznis i da je sve kapitalizovao time što mu je Srbija ukazala poverenje na početku. Ovih dana nastavlja se međunarodni uvid u Jeremićeve prepiske s vrlo bitnim članovima američkog društva, ali i međunarodnim hohštaplerima i drugom bulumentom. Jedan od aktera ove afere je i sin predsednika SAD, koji je u međunarodnoj javnosti prepoznat kao jedan od vođa raznih kriminalno-korupcionaških skupina i grupa. Prema obaveštajnim podacima, o aktivnostima Jeremića i Bajdena mlađeg istragu vode i CIA i FBI, ali i Agencija za nacionalnu bezbednost (NSA) - ističe Spasić.

Šifrovani sastanci

Prema njegovim rečima, ono što je interesantno u prepisci Jeremića i Bajdena jeste konstatacija da su, prema svemu sudeći, pod predmetom interesovanja gotovo svih najznačajnijih obaveštajnih službi u svetu.

- Jeremić i Bajden su ugovarali tajne šifrovane sastanke van SAD, slali su svoje emisare... Inače, Bajden stariji je ljut i na Ukrajinu, jer imaju informaciju da se ruska FSB dokopala određenih dokumenata u kojima se vidi velika zabrinutost Jeremića i Bajdena zbog mogućnosti da se raskrinka ova međunarodna korupcionaška grupa. U pitanju su desetine miliona dolara... Po svoj prilici, panika kod Jeremića je velika jer su, kako se to kaže, stvari izmakle kontroli - naglašava Spasić.

Aleksandar Martinović, ministar

Dok Jeremić ima problema, njegov potpredsednik Miroslav Aleksić koristi sednicu Skupštine na kojoj se raspravlja o smeni ministra policije Bratislava Gašića da sebe promoviše kao novog stranačkog lidera. To je i razlog zašto poslanici i građani tri nedelje slušaju jednog čoveka, Miroslava Aleksića, koji se, u suštini, ne razume ni u šta.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija