• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.07.2023

16:24

Ana Brnabić odgovorila na navode Mihaela Rota

ATAIMAGES

Politika

Ana Brnabić odgovorila na navode Mihaela Rota

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić odgovorila je na navode Mihaela Rota, nemačkog političara iz Socijal-demokratske partije i nekadašnjeg ministra u vladi Angele Merkel

 

Dragi gospodine Rot, vaš tvt je tipičan primer takozvane politike "optužbi u ogledalu (AiM)". Po definiciji, AiM je tehnika podsticanja govora mržnje u kojoj neko lažno pripisuje svojim protivnicima namere koje ima prema sebi.

Vi u suštini optužujete predsednika Aleksandra Vučića za nacionalizam i mržnju, iako je on bio prvi premijer Srbije koji je ugostio premijera Albanije u poslednjih 68 godina i javno pozvao na „istorijsko pomirenje“ između Srba i Albanaca. To je samo jedna od mnogih stvari koje je uradio u poslednjih 10 godina.

Istovremeno, pozivate EU i SAD da kazne Srbiju („preoblikuju strategiju prema Srbiji“). Zašto? Zato što smo implementirali Briselski sporazum? Zato što smo podržali regionalnu saradnju (izgradili smo autoput do Severne Makedonije, gradimo do Tirane i Sarajeva, donirali smo vakcine...)?

To govorite dok sve vreme podržavate Aljbina Kurtija, koji je zapravo stvorio poslednji geto u Evropi u kome se na ljude može pucati, mogu se hapsiti, mučiti i zabranjivati im se pravo glasa, samo zato što su Srbi. Kurtija, koji je u Berlinu rekao da Briselski sporazum ne postoji.

Dakle, opet, ono što radite je zapravo govor mržnje protiv Srbije za stvari koje samo i jedino možete pripisati svojim saveznicima. Politika optužbi u ogledalu.

Ja (svim srcem) verujem da to niste nameravali da uradite, ali ste upravo to uradili.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Olja

pre 1 godinu

Bravo za našu premijerku i odličan odgovor koji je uputila Rotu koji poziva na akcije protiv Srbije.

Milenko

pre 1 godinu

Rot širi govor mržnje prema Srbiji ne uzimajući u obzir sve za šta se Vučić zalagao u poslednjih 11 godina.

Andjela

pre 1 godinu

Argumentovano i činjenicama, premijerka je "patosirala" Rota. Njegov govor mržnje protiv Srbije prevazilazi granicu normalnog.

Marko

pre 1 godinu

Sve dokumentovano i argumentovano. Bravo Ana tako se to radi.

Sd

pre 1 godinu

Mihajlo Rot je protiv Srbije i radi na širenju mržnje. Premijerka mu je uputila reči istine.

Jovana

pre 1 godinu

Premijerka je odlično odgovorila Rotu. I potrebno je da se ovako reaguje i da se odbrani naša Srbija. Trebamo biti ponosni na našu premijerku.

MarkoG

pre 1 godinu

Sramota. Vucic je covek koji se bori za ljudska prava i bori se za SRBIJU. Takog coveka napadati da je ovakav ili onakav i da mrzi nekog? Mislim da je to stvarno bezobrazluk za izjaviti. Vucic samo ne da na SRBE ni na SRBIJU!

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija