• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.07.2023

08:49

Genocid je ono što se desilo u Jasenovcu! Dragan J. Vučićević na TV Happy: Ima li toga u Srebrenici? Pa nema!

printskrin/hepi tv

Politika

Genocid je ono što se desilo u Jasenovcu! Dragan J. Vučićević na TV Happy: Ima li toga u Srebrenici? Pa nema!

Podeli vest

Ne poričem nikakav zločin, ali tačno se zna šta je genocid, to je krivično delo u kome se mora dokazati specijalna namera da se uništi i zatre jedna zajednica. Ima li toga u Srebrenici? Pa nema. Genocid je kada ubijate sve, zatirete potpuno jednu etničku grupu. Genocid je ono što se desilo u NDH, Jasenovcu...

Ovo je jutros na TV Happy rekao glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, komentarišući zločin u Potočarima, pomoću kojeg mnogi pokušavaju da srpski narod i Srbiju žigošu kao genocidan narod. 

- To je tolika mržnja, to više nema veze sa tugom, ali ta mantra i strašna laž o genocidu, gde pokušavaju sve Srbe da označe kao genocidan narod... Emitovali su neki niskobudžetni film gde prikazuju Ratka Mladića kao ludaka koji kolje svinje i koji kaže svojim saborcima "onaj ko odbije da učestvuje u obračunu s muslimanima, proći će isto kao ova svinja" - istiće Vučićević i dodaje: 

- Razumemo vašu bol, i mi imamo strašne žrtve. Kada bismo krenuli o Jasenovcu, nikada ne bismo završili. Mi razumemo vaše žrtve, ali objasnite kako oplakujete svoje žrtve ako širite mržnju. Zvanična himna navijača fudbalske reprezentacije BiH je "gazi sve četnike, to su sve pi****e". Pogledajte samo zastave koje se tamo prenose, sve zastave armije BiH, ratne zastave pod kojima su počinjeni najveći ratni zločini, to se nosi u Potočarima i Srebrenici. Kako se tako oplakuju žrtve? - pita urednik Informera. 

Kako ističe Vučićević, mučno je gledati njihove televizije, jer iznose neistine. 

Foto: printskrin/hepi tv

 

 

- Naser Orić je ugledni gost u svim antisrpskim emisijama u Sarajevu. Priča tamo kako je morao da brani Bošnjake od srpske agresije, kako su Srbi pokušali da istrebe sve Bošnjake. Čovek koga njegovi saborci optužuju za najgrozomornije ratne zločine, u Haškom sudu je to dokazano, a onda je on bog zna kako oslobođen. Taj čovek je ugledni sagovornik sarajevskih medija, pojavljuje se u potočarima na komemoracijama. Mene strašno plaši budućnost. Pogledajte danas njihove televizije, biće nam mučno za gledanje. Glave njihove dece se pune najstrašnijom mržnjom, toga nema u Srbiji -  kaže on. 

Vučićević pita da li će neko krivično goniti Gideona Grajfa koji je, može se reći slobodno, negator genocida. 

- Hoće li neko krivično da goni Gideona Grajfa? Informer je u 2021. objavio kompletan izveštaj Gideona Grajfa, gde je naučno dokazano da genocida nije bilo. Hoće li da hapse negatore genocida? Hoće li da hapse hašku sudiju? Ratko Mladić je prvostepeno osuđen na doživotnu robiju, onda se on žalio, onda je odlučivalo žalbeno veće, ta sudinica je smatrala da Mladić ne može biti oduđen jer nema dokaza - napominje Vučićević. 

- Ne poričem nikakav zločin. Tačno se zna šta je genocid, to je krivično delo u kome se mora dokazati specijalna namera da se uništi i zatre jedna zajednica. Ima li toga u Srebrenici? Pa nema. Genocid je kada ubiajte sve, zatirete potpuno jednu etničku grupu. Genocid je ono što se desilo u NDH, Jasenovcu... - dodaje on. 

Vučićević se dotakao i jedne od najvećih laži tog zločina u Srebrenici. 

Foto: printskrin/hepi tv

 

 

- Emir Suljagić, kako sebe predstavlja srebrnički mučenik, on je s majkom po romansiranoj biografiji prebegao u Tuzlu, a njegovog oca su navodno streljali četnici u Srebrenici. Otac nije ubijen u Srebrenici 1995, već je poginuo februara 1993. godine u napadu na srpsko selo, u vojnoj akciji kao de fakto terorista koji je krenuo da ubija Srbe. 1996. ili 1997. godine je svog oca Sulja Emir ekshumirao i preneo u Srebrenicu i upisao ga na Memorijalnom centru Potočari, tu ćete naći i njegovog oca, iako nije srebrnička žrtva  - podvlači Dragan J. Vučićević i dodaje: 

- To su neki ljudi našli, mi smo to objavili, pokušali smo da dođemo do Emira Suljagića. Ja sam u pokušaju da dođem do njegove strane priče poslao njemu poruku preko Tvitera i pitao ga da li je istina sve to, vrlo uljudno sam pitao i dobio odgovor: "je*** ti majku četničku", eto to mi je odgovorio direktor Memorijalnog centra u Srebrenici - ističe Vučićević. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija