• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.07.2023

13:58

Petković Kurtiju i svim ekstremistima: Kao što smo se borili za Todosijevića, borićemo se za svakog Srbina na KiM!

printscreen

Politika

Petković Kurtiju i svim ekstremistima: Kao što smo se borili za Todosijevića, borićemo se za svakog Srbina na KiM!

Podeli vest

Formalnim sudskim okončanjem političkog progona predsednika Privremenog organa opštine Zvečan Ivana Todosijevića pravda je pobedila, a jedan od najuglednijih i najčasnijih Srba sa severa Кosova i Metohije i njegova porodica konačno će moći da odahnu nakon torture kojoj su bili izloženi od strane privremenih organa samouprave u Prištini, navodi u pisanom saopštenju direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučno je od samoga početka bio uz Ivana Todosijevića, kako zbog njegovih ličnih kvaliteta, tako i zbog činjenice da bi presuda kojom bi bio kažnjen zbog iznošenja stava o Račku bila presedan, na osnovu kojeg bi svaki Srbin iz naše južne pokrajine mogao da bude poslat u zatvor zbog izgovorene reči koja je drugačija od prištinskih propagandnih narativa. Кontinuiranom političkom i diplomatskom akcijom svim relevantnim inostranim sagovornicima bilo je stavljeno do znanja da Srbija i srpski narod ne nameravaju ni po koju cenu da pristanu na to da se u savremenom svetu, u srcu Evrope, nekome uskraćuje pravo na mišljenje i reč - navodi Petković u saopštenju.

Dodaje da je posebno  predsednik Vučić u svakoj prilici insistirao na tome da nasilje nad Ivanom Todosijevićem ne sme da padne u zaborav pred naletom nekih drugih teških i ozbiljnih izazova za srpski narod na Кosovu i Metohiji.

- Kao što smo se borili za Ivana Todosijevića i njegovu porodicu, borićemo se za svakog Srbina koji je danas na meti Prištine, i nećemo prestati da se borimo dok god je ijedan Srbin ili Srpkinja na Кosovu i Metohiji žrtva političkog progona. Podsetiću da se Todosijević, zbog javno izrečenog stava o događajima u Račku suočio sa organizovanim progonom u vidu politički instruiranog sudskog maratona, zbog čega je trpeo lično i on sam kao i čitava njegova porodica - kaže Petković i dodaje:

Foto: Zoran Sinko

Jedini kojima se na Кosovu i Metohiji danas na teret može staviti „podstrekivanje na mržnju, razdor i netrpeljivost“ jesu Aljbin Кurti i njegovi politički istomišljenici ekstremisti, rekao je Petar Petković

- Jedini kojima se na Кosovu i Metohiji danas na teret može staviti „podstrekivanje na mržnju, razdor i netrpeljivost“ jesu Aljbin Кurti i njegovi politički istomišljenici ekstremisti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija