• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kosovo online

12.07.2023

15:05

Lažna država podigla optužnicu protiv Slađana Trajkovića! Drže ga zatvorenog 7 meseci zbog navodnog ratnog zločina!

A.Grbović

Politika

Lažna država podigla optužnicu protiv Slađana Trajkovića! Drže ga zatvorenog 7 meseci zbog navodnog ratnog zločina!

Podeli vest

Advokat Dejan Vasić potvrdio je da je Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova protiv Slađana Trajkovića danas podiglo optužnicu za navodni ratni zločin.

Vasić kaže da će sutra preuzeti optužnicu u Specijalnom sudu u Prištini, kao i spise od specijalne tužiteljke.

- Nakon toga ćemo konačno, posle devet meseci istrage, moći da se upoznamo sa konkretnom sadržinom prikupljenih dokaza. U optužnici bi tužiteljka trebalo da se izjasni i u pogledu mere produžetka sudskog pritvora - kaže Vasić za Kosovo online.

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova saopštilo je da je protiv okrivljenog S. T., srpske nacionalnosti, podiglo optužnicu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu 1998-1999. godine, u selu Reznik, opština Vučitrn i okolnim selima.

Podsetimo, Trajković je uhapšen 15. decembra prošle godine u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici. Početkom novembra prošle godine, zajedno sa drugim kolegama, on je napustio tzv. kosovsku policiju u znak protesta protiv nasilja koje vlasti u Prištini sprovode nad Srbima na severu.

Apelacioni sud tzv. Kosova doneo je 25. maja odluku da se poništi rešenje o produženju pritvora Trajkoviću, ali je Osnovni sud u Prištini 29. maja ponovo doneo odluku o produženju pritvora za još dva meseca. 

Advokat Vasić pisao je ranije ambasadorima zemalja Kvinte da  diplomatskim sredstvima utiču na Specijalno tužilaštvo Kosova da se Slađanu Trajkoviću omogući kućni pritvor, zbog njegovog izuzetno lošeg zdravstvenog stanja usled neadekvatnog lečenja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija