• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

14.07.2023

06:42

Pozvali su ljude da nas linčuju! Predrag Koluvija progovorio o brutalnom napadu ispred suda

Zoran Sinko

Politika

Pozvali su ljude da nas linčuju! Predrag Koluvija progovorio o brutalnom napadu ispred suda

Podeli vest

Da sam lagao, bio bih heroj opozicije, ali sve dok govorim istinu, njima to neće da odgovara! Nikoga ne interesuje istina! Njihov cilj je bio da naprave haos ispred zgrade suda kako ne bi došlo do suđenja i da se ne sasluša svedok, jer smo jako korisne stvari čuli na tom suđenju, između ostalog i da je slučaj "Jovanjica" bio pokušaj državnog udara.

To je juče ispričao Predrag Koluvija, koji je optužen za nelegalan uzgoj marihuane i trgovinu drogom. Koluvija je tokom gostovanja na Informer TV, komentarišući napad razularene mase ispred zgrade Specijalnog suda prošle srede, rekao da je to bio klasičan pokušaj linča.

- Kada vratim film, niko od nas nije bio skoncentrisan na suđenje. Mojim advokatima su rekli da će da ih vešaju na banderi pored mene!? Ja sam prvi išao, iza mene su išli ostali optuženi, bilo mi je bitno da im dam primer... Nikad mi se ovo nije desilo! Marinika Tepić i ostali pozvali su sve te ljude da nas linčuju. Dve godine nosim nanogicu ni zbog čega. Čak 22 meseca bio sam u pritvoru. Pošto neću da kažem ono što oni žele da čuju, biću i 100 godina u zatvoru - kazao je Koluvija.

Foto: Zoran Sinko

 

Prema njegovim rečima, na suđenju je došlo do svađe dva svedoka policajca.

- Imali smo priliku da saslušamo svedoka Dušana Mitića i policajce koji su se posvađali. Kad je tužilac počeo da ispituje, sve je bazirao na medijskom pritisku i izjavama dvojice policajaca. Jedan policajac je ispričao da nije trebalo da ja budem prvi na optužnici, nego neko drugi... Drugi policajac je rekao da su oni, zapravo, hteli da hapse Bratislava Gašića, a niko od njih nema veze sa mnom - rekao je naš sagovornik.

Komentarišući optužnicu i razne medijske navode, Koluvija je istakao da su to čiste laži.

- Rekli su da sam uzeo tri miliona evra subvencija. Ja sam jedini poljoprivrednik koji nikad nije uzeo nijedan dinar od države. To me više vređa nego bilo šta! Ne želim ništa od svoje države, ja želim da dam doprinos državi. Industrijska konoplja jako liči na marihuanu, ali to je biljka koja ima mnogo manje THC-a. To je ozbiljna mašinerija laži. Čim dokažete da su jednom lagali, oni pređu na drugu temu, stalno nešto izmišljaju - rekao je Koluvija, dodajući da nikud ne beži.

- Imao sam pasoš kad sam pušten iz pritvora, kao da su hteli da pobegnem, sada ga nemam. To zadovoljstvo im neću pružiti. Neću odustati dok ne dobijem oslobađajući presudu. Gledao sam u njihovim medijima kako govore da sam ja nebitna ličnost, a da su bitni ljudi koji stoje iza mene. Njima je bitno da samo vrše pritisak i da dođe do smene vlasti, ali ne znam što to rade preko nas - zaključio je Koluvija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija