• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.07.2023

10:48

Šizofrena cepanja Narodne stranke: 4 raskola u 6 godina!

Ata images

Politika

Šizofrena cepanja Narodne stranke: 4 raskola u 6 godina!

Podeli vest

U Narodnoj stranci na čijem čelu je Vuk Jeremić, koja je poslednjih dana u žiži političke javnosti u Srbiji nakon što je razrešen Izvršni odbor sa Miroslavom Aleksićem na čelu, dogodila su se najmanje četiri krupna raskola za svega 6 godina postojanja.

Nogu je povukao Nikola Jovanović, nekadašnji najbliži saradnik Vuka Jeremića koji je stranku napustio nakon što su u javnosti obelodanjeni snimci na kojima se čuje kako vređa Jeremića nazivajući ga „polu-Bošnjakom“, aludirajući na Jeremićevog pretka Hamdiju Pozderca.

- Sad ću ti nešto reći da skinem kamen sa srca. Da li ti znaš kakvu aluziju i imresiju i asocijaciju izaziva prezime Pozderac u mojim krajevima?! Nema čoveka koji mi nije rekao „beži od tog Pozderca!“ Pitao sam se dugo kako je moguće da čovek koji tvrdi da je iz Ježevice, da je nacionalista, kako je moguće da ne vidi ono što ja vidim?! Kako je moguće da postavi Hermana? Kako je moguće da mu je siva eminencija neki čovek koji je topio tenkove? - rekao je tada Jovanović, a nakon što je pukla bruka, utočište je našao u Đilasovoj partiji.

Jeremićevu partiju napustio je i Zdravko Ponoš, kasnije i predsednički kandidat, koji je u prvom krugu izbora do nogu potučen od Aleksandra Vučića.

Foto: Zoran Sinko

 

 

Ni Ponoševo napuštanje Narodne stranke nije prošlo bez skandala, pošto je stranka saopštila da ih je Ponoš o istupanju obavestio mejlom.

Jeremića je napustio i advokat Borivoje Borović, poznati advokat, koji se 2021. godine povukao sa mesta člana Predsedništva Narodne stranke.

Foto: e-stock

 

 

Miroslav Aleksić, četvrti je u nizu viđenijih političara koji napuštaju Jeremića.

Kako je Informer već pisao, on se oglasio za tajkunske medije tvrdeći da je između njega i Jeremića u toku "frontalni rat".

O tome opširnije možete čitati u posebnoj vesti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija