• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.07.2023

12:15

Dva puta sam se ogradio od Zelenovića! Ćuta: Mi smo se tu razišli!

Ata images

Politika

Dva puta sam se ogradio od Zelenovića! Ćuta: Mi smo se tu razišli!

Podeli vest

Vrelo političko leto na srpskoj opozicionoj sceni.

Nakon što je došlo do radikalnog raskola u Narodnoj stranci posle odluke Vuka Jeremića da raspusti Izvršni odbor i smeni Miroslava Aleksića sa mesta predsednika, o čemu je Informer u više navrata detaljno pisao, i na drugom kraju političkog spektra - lom i raskol.

Predsednik Ekološkog ustanka, poslanik poznat po bizarnim nastupima i performansima u Skupštini Srbije Aleksandar Jovanović Ćuta obelodanio je da se razišao sa Nebojšom Zelenovićem i grupom "Ne davimo Beograd".

Foto: printscreen

 

Gostujući na Balkan info Ćuta tvrdi da je razlog neslaganja pitanje Kosova.

- Razlog zbog koga smo se okupili bila je ekologija. I socijalna politika. Nije bilo reči o spoljnoj politici. Ja sam odmah rekao Zelenoviću i kolegama iz "Ne davimo Beograd", onome kome nije jasno čije je Kosovo, nek pročita Ustav. Oko toga se raspravljati nećemo. Kako su stvari krenule stvari da se razvijaju, krenule su i druge teme. Nebojša Zelenović se jasno opredelio i on gura tu priču da treba da se napravi dogovor sa svetom, sa Amerikom. Iza toga stoji priznanje Kosova. Mi smo se tu razišli. To nije ono što zastupa Ekološki ustanak. Ako neko hoće da pregovara o statusu Kosova, moraće da menja Ustav - naveo je Ćuta.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije  bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."
Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."

Profesorka krivičnog prava na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Ivana Bodrožić komentarišući napad na žandarma ispred Ambasade Izraela u Beogradu, kaže da je terorizam izazov za savremeno demokratsko društvo kao teški oblik kriminaliteta, ako i sa je reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna.

01.07.2024

11:25

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija