• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2023

10:05

Pred kamerama "bacamo bombe", u hodniku "zdravo, brate": Hit izjava Ivice Dačića

Tanjug/Jadranka Ilić

Politika

Pred kamerama "bacamo bombe", u hodniku "zdravo, brate": Hit izjava Ivice Dačića

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je da je zloupotreba teme Srebrenice i odnosa prema BiH destruktivna i da nepotrebno podgreva sukobe.

Odgovarajući poslanicima SDA Sandžaka, koji su inače tražili da se usvoji Deklaarcija o genocidu u Srebrenici u Skupštini Srbije, Dačić je podsetio da je parlament 2010. godine usvojio Deklaraciju u kojoj se ne pominje reč "genocid", a da SDA Sandžaka zbog toga nije napustila vladu u kojoj je tada učestvovala.

On je rekao da je takva deklaracija doneta u dogovoru sa Turskom i da bi to trebalo da objasne Boris Tadić i Vuk Jeremić.

- Vi (SDA) tada niste hteli za to da glasate, ali bih vas podsetio da zbog toga niste izašli iz vlade. Bilo vam je važnije da ostanete u Vladi ili da li će se nešto nazvati genocidom u Srebrenici - rekao je Dačić.

On je naveo da niko u Srbiji ne osporava ratne zločine, ali da država traži da postoji ravnopravnost u kažnjavanju zločinaca.

- Nisam video da je bilo koja druga republike bivše Jugoslavije to uradila što je Srbija. Sa tog aspekta čini mi se da neki predstavnici bošnjačkog naroda i u Srbiji i u BIH koriste svaku situaciju da bi pričali o nepravilnostima srpskog naroda prema muslimanima - naveo je Dačić.

Upitao je kada je u Srbiji bilo više muslimana u vladi, te podsetio da su u vladi, dok je on bio premijer, bili i Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin.

- Nedavno je Ugljanin rekao da mora da se porazi fašistička tvorevina srpske države. Izvinjavam se ako nije tačno, voleo bih da nije. Ovakav način rasprave nepotrebno podgreva bilo kakve sukobe. Posto vas ja poznajem 33 godine, ja dobro znam - ovde pred kamerama ćemo da bacamo bombe i vadimo noževe, a čim izađete u hodnik, 'zdravo, brate, je l’ sam dobro pričao? Je l' si me dobro napadao'. Iz toga izlazi posvađan narod - upozorio je Dačić. Dačić je podsetio da niko iz BiH nije išao na obeležavanje stradanja Srba kao što je Aleksandar Vučić išao u Srebrenicu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija