• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.07.2023

12:02

Potpisan ugovor o izgradnji Severne obilaznice oko Kragujevca! Vučić: Ovo je najveći projekat koji je ovaj grad video (VIDEO)

Ata images

Politika

Potpisan ugovor o izgradnji Severne obilaznice oko Kragujevca! Vučić: Ovo je najveći projekat koji je ovaj grad video (VIDEO)

Podeli vest

Uvodna konferencija projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava u Srbiji, projekat LIID, održava se danas a u njenom radu učestvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik Vučić najpre se zahvalio svima koji prisustvuju ovom događaju, a posebno se zahvalio predstavnicima Francuske koji su uložili veliki novac koji je namenjen za opštinu Trstenik.

- 190 miliona će biti raspoloživo za Trstenik, to je ogroman novac, hvala na trudu. Naši predstavnici lokalnih samouprava treba da pokažu znanje i posvećenost. Moraćemo da pokažemo veću ozbiljnost i odgovornost nego u nekim drugim projektima. Niš je recimo značajno smanjio nivo svog duga u odnosu na druge gradove. O Leskovcu da ne govorim - kazao je predsednik i dodao:

- Danas smo ovde potpisali važan ugovor, to je 265 miliona evra, 22 kilometra puta. To je najveći projekat koji je Kragujevac video u poslednjim decenijama.

Foto: Tanjug

 

Ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji Severne obilaznice oko Kragujevca potpisan je danas u Beogradu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ugovor su potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, v.d. direktora Putevi Srbije Zoran Drobnjak i direktor Srbijaautoput Zvonimir Marković.

Ugovor je potpisan uoči Uvodne konferencije projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava u Srbiji - projekat LIID.

Prisutnima se obratio ministar Goran Vesić, koji je istakao da 145 jedinica lokalne samouprave dobijaju značajna sredstva za projekte koji će unaprediti život građana.

 

Vrednost LIID projekta

Ukupna vrednost LIID projekta iznosi 265,2 miliona evra a 145 jedinica lokalne samouprave će, u vidu granta, dakle bespovratno, dobiti sredstva koja će moći da iskoriste za razne projekte.

Reč je o projekima rehabilitacije i rekonstrukcije saobraćajne infrastrukture, izgradnju pešačkih prelaza, biciklističkih staza ili prostora za javni prevoz, povećanje otpornosti saobraćajne infrastrukture na klimatske promene, ozelenjavanje javnih površina, razvoj sistema pametnih gradova i održive urbane mobilnosti, izradu planskih dokumenata i razvoj institucionalnih i kadrovskih kapaciteta jedinica lokalnih samouprava.

Realizacija projekta trajaće do 30. novembra 2028. godine. Nosilac projekta je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija