• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

25.07.2023

16:57

Prvo obraćanje Slavice Đukić Dejanović kao ministarke prosvete: Učinićemo sve da se tragedija nikada ne ponovi

Ata images

Politika

Prvo obraćanje Slavice Đukić Dejanović kao ministarke prosvete: Učinićemo sve da se tragedija nikada ne ponovi

Podeli vest

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je sa osećajem odgovornosti prihvatila predlog da bude ministar svesna da sve što bude činila, kako je rekla, iziskuje kompletnu saradnju institucija i pojedinaca da se tragedija koja je bila u OŠ “Vladislav Ribnikar” više nikada ne ponovi.

- Učinićemo sve da se nikada ne ponovi - rekla je Đukić Đenaović novinarima u Skupštini Srbije.

Ona je podsetila da je Vlada Srbije počela sa formiranjem timova i prirpemama da nova školska godina počne sa sećanjem na tu tragediju, ali uz obavezu da se nikada ne ponovi.

Đukić Dejanović je rekla da kada su u pitanju prosvetni radnici, njima se mora vratiti dostojanstvo i ugled, a njihov materijalni položaj mora biti bolji.

Takođe, istakla je da se glas dece mora čuti i da se aktivnosti usmere na borbu protiv vršnjačkog nasilja, ukazujući da je u tom smislu neophodna prevencija nasilaj u školama.

Kako je dodala, ona obuhvata direktan kontakt pedagoga, psihologa i onih stručnjaka i identifikovanje one dece kojima je neophodna podrška.

- Već su formirani timovi i milsim da će prvi koraci biti koraci koji garantuju bolju i sigurniju budućnost dece - poručila je Đukić Dejanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija