• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.08.2023

14:57

Jedan sebi odsekao glavu, drugi umro u najvećim mukama: Ustaše spalile srpsku crkvu, pa ih stigla Božija kletva! (VIDEO)

AP/Photo

Politika

Jedan sebi odsekao glavu, drugi umro u najvećim mukama: Ustaše spalile srpsku crkvu, pa ih stigla Božija kletva! (VIDEO)

Podeli vest

Dragan Pavlović, harmabaša Čuvara Hristovog groba na Televiziji Informer otkrio je kako su prošle ustaše koje su se drznule da udara na srpsku svetinju!

Prema njegovim rečima, tri Hrvata su spalila Crkvu Svetog Nikolaja na Vrlici i svakog je zadesila užasna sudbina.

- Crkvu Svetog Nikolaja, Svetog Nike u Vrlici, kako ja kažem koja je izgrađena 1972. godine, spalili su tri Hrvata. Policijska istraga nije dala rezultate, jer su rekli da se zapalila od sveća. Ali, nedugoo, posle toga, jednog od njih, koji je palio svetinju zadesila je nesreća. On je bio iz Nemačke i imao četiri ćerke, a petog dobio sina. kasno dete. I baš na belom putu, ispod crkve Svetog nike, gde se ne vozi brzo, udario ga je auto. On se sam okrenuo i rekao:" Sveti Nika zapali ja tebe, ali zapali i ti mene. Tebe će obnoviti, a mene niko neće! Druga dva pomoćnika koja su sa njim palila crkvu, isto je stigla tragedija. Jedan je sam sebi odsekao glavu, kada je izlazio iz garaže kamionom i proturio glavu kroz prozor. Treći je umro od tumora na mozgu u najvećim mukama - ističe Pavlović.

Kako kaže, stigla ih je kletva.

 

- To samo govori da ne dirate ničije svetinje. Ali, kao što je ovaj iz Nemačke rekao, mi smo Svetog Niku obnovili. I obnova je završena, a crkva nam je lepša nego ikada, u punom sjaju - ističe Pavlović. 

Međutim, uprkos svemu, Hrvati i dalje diraju srpske crkve, odnose stvari i prisvajaju kao da su njihove. 

- Ne znam kako spomenici na ćirilici mogu biti njihovi - naveo je naš sagovornik.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija