• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.08.2023

15:09

Kostić misli da Srbi na KiM pate od političke amnezije - Saopštenje člana predsedništva Miloša Terzića

sns.org.rs

Politika

Kostić misli da Srbi na KiM pate od političke amnezije - Saopštenje člana predsedništva Miloša Terzića

Podeli vest

Za razliku od Dverjana koji svoju politiku menjaju kako vetar duva i koji nikada nisu propustili priliku da prave trule političke kompromise sa onima koji su nam najviše štete naneli po pitanju Kosova i Metohije, i koji su izmestili pregovore iz sistema UN u sistem EU, Aleksandar Vučić se iz sve snage bori da ispravi njihove pogubne političke greške i da na sednici SB UN ukaže na probleme sa kojima se suočava srpski narod na KiM, navodi član predsedništva Miloš Terzić

Saopštenje prenosimo u celosti: 

"Ono što Aleksandar Vučić obeća građanima Srbije to uvek i ispuni i tako će biti i sada i upravo je on zaslužan za to što se držimo Rezolucije 1244 i što ne odustajemo od odbrane naših nacionalnih vrednosti na KiM. Zahvaljujući veštom diplomatskom umeću uspeli smo da utičemo na to da 28 država povuče odluku o priznanju lažne države i da sprečimo prijem tzv. Kosova u međunarodne organizacije koje se nalaze u sistemu UN uključujući i UNESKO i INTERPOL.

Izbegava Kostić, udarajući na sopstvenu državu da prizna ono u šta su svi upućeni, a to je da srpski narod na KiM nikada nije imao veću institucionalnu i materijalnu podršku Beograda kao što je to danas. Te podrške naravno nije bilo do 2012. godine jer se novac iz budžeta i iz Kolubare odvajao za političke aktivnosti Dveri, a ne za Srbe na KiM. Otud dolazi i manipulacija Kostića koji misli da Srbi na KiM pate od političke amnezije i da se ne sećaju koliko su štete naneli našem narodu u tom periodu kroz saradnju sa predstavnicima bivšeg lopovskog režima.

U maniru onih koji Srbiji ne žele dobro, Kostić se pridružuje hibridnom ratu protiv Srbije, dok pritom ne pominje one koji maltretiraju i hapse Srbe, grade nelegalne baze na zemlji srpskih domaćina i kriminalizuju one koji se suprotstavljaju velikoalbanskom teroru Aljbina Kurtija.

Srpsko rukovodstvo na čelu sa Aleksandrom Vučićem nikada neće odustati od borbe za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i diplomatske borbe za prava našeg naroda u međunarodnoj areni i zato preporuka Kostiću da se ne pridružuje hibridnim udarima dela kolektivnog Zapada na Vučića ne bi li se oslabila pozicija Srbije po pitanju KiM."

Odgovor Ivanu Kostiću iz Dveri

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Holandija u četvrtfinalu! Rumuni pakuju kofere! (FOTO/VIDEO)
EURO 2024

Holandija u četvrtfinalu! Rumuni pakuju kofere! (FOTO/VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Holandije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pobedom nad Rumunijom u Minhenu rezultatom 3:0! Za plasman među četiri najbolje selekcije Starog kontinenta "lale" će igrati protiv boljeg iz meča u kojem se sastaju Austrija i Turska!

02.07.2024

19:53

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija