• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.08.2023

08:00

Leti perje u Narodnoj stranci! Jeremić: Miki je bio za sankcije Rusiji, sve je to Đilasovo maslo!

Informer

Politika

Leti perje u Narodnoj stranci! Jeremić: Miki je bio za sankcije Rusiji, sve je to Đilasovo maslo!

Podeli vest

U opozicionoj Narodnoj stranci Vuka Jeremića i dalje leti perje posle odluke bivšeg potpredsednika Miroslava Aleksića da napusti tu partiju i osnuje Narodni pokret Srbije!

Jeremić je juče, gostujući na tajkunskoj televiziji N1, počeo da iznosi "prljav stranački veš", pa je svog dojučerašnjeg saborca optužio da je pokazao slabost, da nije poštovao institucije stranke, ali i da mu je smetalo što Srbija nije uvela sankcije Rusiji.

- Narodna stranka je donela još jednu važnu odluku koja se, takođe, nije dopala ovim našim doskorašnjim prijateljima i saborcima. NS se zalaže za neutralnost Srbije kada je reč o međunarodnim sukobima. Šta to znači? Da smo protiv svih vojnih intervencija koje nije odobrio Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, ali i da smo protiv svih ekonomskih sankcija koje nije odobrio SB UN - rekao je Jeremić.

Lider Narodne stranke je otišao korak dalje, pa je indirektno optužio lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da stoji iza Aleksićeve odluke da ga napusti sa još 263 člana.

- Postoje u redovima opozicije neke stranke čije je ponašanje u najmanju ruku upitno u poslednjih godinu dana. Ne bih upirao prstom ni u koga, ali mislim da svi znamo koje su to. Imam utisak da je ovo što se dešava u Narodnoj stranci inspirisano i pokrenuto izvan Narodne stranke. Pod jedan, da je zaista ta grupa bila u većini, tada ona ne bi pobegla od demokratskog izjašnjavanja, a pod dva, tajming da to mora da se uradi sada i odmah izaziva sumnju da prevashodni motiv za pokušaj cepanja stranke nije iz same Narodne stranke, već izvan nje - rekao je Jeremić, aludirajući na deo proevropske opozicije, koja sarađuje sa režimom "na ovaj ili onaj način".

Podsetimo, lider NS Vuk Jeremić raspustio je Izvršni odbor, na čijem je čelu bio Miroslav Aleksić, i smenio Aleksića, koji je bio dotadašnji predsednik odbora. Od tada traje pravi rat u toj partiji, a ishod sukoba je Aleksićevo otimanje dela stranke i osnivanje novog pokreta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija