• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.08.2023

17:19

Postalo je "normalno" vređati Srbe! Dajković o šiptarskom divljanju u Ulcinju: Institucije ne rade svoj posao!

Informer/printscreen

Politika

Postalo je "normalno" vređati Srbe! Dajković o šiptarskom divljanju u Ulcinju: Institucije ne rade svoj posao!

Podeli vest

Lider Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković ocenio je da se u Crnoj Gori odomaćilo skandalozno ponašanje prema Srbima ističući da institucije ne rade svoj posao.

Dajković je za Informer na ovaj način prokomentarisao šiptarski pir u Ulcinju, kada je grupa mladića psovala majku Srbima i klicala ozloglašenoj "UČK".

Snimak je, kako smo već pisali, objavljen na Tiktoku, a u zastrašujućem videu čuju se besraman govor mržnje prema našem narodu.

- Postalo je normalno videti vređanje Srba, satanizaciju naše Crkve, isticanje UČK zastava i pevanje šovinističkih pesama koje veličaju stradanje našeg naroda. Nažalost, dok god su Srbi van izvršne vlasti, čak i kad pobede na izborima, ovakve stvari će se dešavati i smatrati za normalne. Prosto rečeno, insititucije ne rade svoj posao, što omogućava raznim šovinistima da ljubav prema Crnoj Gori mere mržnjom prema srpskom narodu - kaže Dajković.

 

Inače, ovo nije prvi put da se ovakve scene vide baš u Ulcinju.

 

Pre dve godine je grupa Albanaca skandirala na albanskom jeziku: "Srbi j*bemo vam majku" i to sve pred policijskom maricom.

Na snimku koji se tada pojavio na društvenim mrežama policijski službenici ni tada kao ni sada nisu reagovali na govor mržnje, već su okrenuli glavu praveći se da ništa ne vide i ne čuju. 

Pre pet godina je došlo do tuče između grupe Srba i Albanaca, a jedan od vinovnika obračuna je završio u bolnici bez svesti.

Ni tada policija nije reagovala.

žTakođe, upravo u ovom delu Crne Gore Albanci se toliko osećaju kao kod kuće da su pre devet godina upravo u Ulcinju organizovali nacionalni izbor za Mis Albanije.

Ta manifestacija se reklamirala pod parolom da je "Ulcinj - centar albanskih lepotica". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija