• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: D.K.

11.08.2023

06:36

Sve je isto, samo Mila nema: Srbe psuju i hapse, a Šiptare paze i maze!

Ata images/printscreen

Politika

Sve je isto, samo Mila nema: Srbe psuju i hapse, a Šiptare paze i maze!

Podeli vest

Vlasti i mediji u Crnoj Gori uporno ćute o grupi mladih Albanaca koji su pre tri dana u Ulcinju veličali terorističku "oslobodilačku vojsku Kosova" i "veliku Albaniju", a Srbima psovali majku i pretili proterivanjem, ali zato hapse Srbina koji je na Bojani okačio sliku generala Ratka Mladića i kukaju na sav glas što su "varvari", navijači FK Budućnost, sa tribina vređali Šiptare.

Doduše, juče su se, onako uzgred, oglasili iz crnogorske policije tvrdnjom da pokušavaju da utvrde identitet izgrednika iz Ulcinja, ali na kraju saopštenja posvećenog hapšenju Srbina koji je na iznajmljenoj kućici na Bojani okačio zastavu sa likom generala Mladića.

Utvrđuju identitet

U saopštenju ulcinjske policije, koje prenose podgoričke "Vijesti", kaže se: "Podnećemo prekršajnu prijavu protiv L. K. (29) iz Podgorice koji je na, verovatno iznajmljenoj, kućici na Bojani, kako se sumnja, okačio sliku ratnog zločinca Ratka Mladića.

Foto: ATA Images

 

 

Istovremeno, inspektori pokušavaju da utvrde identitet lica koja su pre dve noći na Pristanu skandirala UČK, psovala i vređala na nacionalnoj osnovi."

I dok se predsednik Jakov Milatović i premijer Dritan Abazović "prave mrtvi" u vezi sa divljanjem mladih Albanaca u Ulcinju, ministar javne uprave i politički direktor Albanske alternative Maraš Dukaj najoštrije je osudio šovinističke ispade na fudbalskoj utakmici Budućnost-Dečić.

- Najoštrije osuđujem šovinističke ispade na fudbalskoj utakmici Budućnost-Dečić. Pozivam institucije, ali i političke subjekte i društvene aktere na konkretno delovanje. Moramo učiniti sve da efikasno stanemo na put izlivima šovinizma - napisao je Dukaj na Tviteru.

 

 

Komentarišući pomenuta dešavanja u Crnoj Gori, sagovornici Informera složni su u stavu da srbofobija i dalje vlada u toj državi, iako su sa vlasti pali Milo Đukanović i njegov DPS.

Funkcioner Demokratskog fronta Ivan Kopitović kaže da nimalo ne iznenađuje to što se zvanična Crna Gora pravi nema na ove skandalozne izjave.

- Ne čudi ta zaglušujuća tišina nadležnih organa na ove monstruozne poruke iz našeg najjužnijeg grada, jer se pokazalo u prethodnom periodu da, kada ćutke prelazite preko ovih zastrašujućih poruka i kad ste saučesnik u ovoj antisrpskoj histeriji, ispunjavate glavni uslov da vas međunarodna zajednica podrži - naglašava Kopitović.

Foto: EPA

 

Analitičar Vladimir Dobrosavljević ističe da Albanci u Crnoj Gori imaju veća prava od Srba.

- Albanci iz Crne Gore su već nekoliko decenija uspešno dresirali tamošnje političke elite po pitanju njihovih nacionalnih prava. Ona se ne smeju dovoditi u pitanje, čak i kada njihova manifestacija predstavlja direktnu bezbednosnu pretnju. S druge strane, samo je srpska zajednica u Crnoj Gori predmet stalne marginalizacije i getoizacije, i prema njoj su dozvoljeni svi oblici represivnih mera - podvlači Dobrosavljević.

Vlada srbofobija

Crnogorski političar Spasoje Tomić ocenjuje da se u Crnoj Gori za vreme tridesetogodišnje vladavine DPS-a zacarila srbofobija, koja je počela da se razvija od 1945. godine.

- Na različite načine, ali svakako sa istim ciljem, Srbe diskriminišu i vređaju i Crnogorci zapadne provinijencije, i Albanci, i Bošnjaci, i Hrvati i NVO grantopreži. Sa druge strane, mi kao Srbi niti smo navikli da ćutimo niti ćemo ćutati, već ćemo se od svih napada braniti i ovu zemlju učiniti i srpskom, ma koliko se to ne sviđalo pomenutima - zaključuje Tomić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija