• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ekipa Informera

16.08.2023

10:07

Opozicija svoje delovanje bazira na mržnji prema jednom čoveku - predsedniku Srbije! Ćuta priznao: Glavni cilj je da srušimo Vučića!

Aleksandar Jovanović Cile/Beta

Politika

Opozicija svoje delovanje bazira na mržnji prema jednom čoveku - predsedniku Srbije! Ćuta priznao: Glavni cilj je da srušimo Vučića!

Podeli vest

Aleksandar Jovanović Ćuta, šef Ekološkog ustanka i jedan od organizatora takozvanih 'protesta protiv nasilja', poručio je da glavni cilj opozicije treba da bude rušenje predsednika države Aleksandra Vučića i da treba zaboraviti borbu protiv nasilja, pitanje Kosova i Metohije i pritiske na Srbiju da uvede sankcije Rusiji!

 

Jovanović je istakao da 'rušenje Vučića' mora biti prioritet i da u tome treba da učestvuju svi koji sebe smatraju opozicijom, bez obzira na to kakve političke programe imaju i da li su u dobrim odnosima sa drugim ljudima iz opozicije. Prema njegovim rečima, svako ko neće da učestvuje u rušenju vlasti nije prava opozicija.

Kuso i repato

Jovanović je ovaj svoj plan objavio gostujući u emisiji 'Bez ustručavanja', potvrđujući da opozicione hejtere uopšte ne interesuju ni država ni narod, već samo lični interesi i nasilni dolazak na vlast.

- Svi što sebe smatraju opozicijom, ako im je zaista osnovni cilj da ruše vlast, dobrodošli su u koaliciju. Mene mnogo ne zanima da li je Boško Obradović dobar sa Draganom Đilasom i obrnuto, to mene ne interesuje... To ne treba da bude prioritet, već rušenje Vučića! Ko god hoće da ruši Vučića, biće na toj bini narednih protesta. Ne zanima me ko je sa kim kakav, da li je neko levo ili desno... - rekao je Ćuta, dodajući da Kosovo i Metohija i pritisci na Srbiju da uvede sankcije Rusiji uopšte nisu važni.

Foto: Zoran Sinko

 

 

- Izbori u Beogradu imaju nekakvu prednost, a to je da su rasterećeni nekakve ideologije. Na izborima u Beogradu nisu tema ni Kosovo, ni sankcije Rusiji, to je priča ko će upravljati Beogradom. U koaliciju je dobrodošao svako ko hoće da ruši Vučića - istakao je Jovanović.

MARIJAN RISTIČEVIĆ
POSLANIK SNS

Ćuta je pozvao kuso i repato na ujedinjenje. Da bi oborili predsednika Srbije, treba da ispune niz Ustavom i zakonom predviđenih uslova. Mene podsećaju na zeleno-žute komuniste, koji pozivaju na revolucionarno rušenje vlasti. Spolja su ukapirali da nam ne mogu naškoditi ako ne nađu nekog da im pomogne iznutra. A Ćuta i ostali se uporno nude.

Prema njegovim rečima, ovo je i test ko je zapravo opozicija, a ko ne, jer svako ko misli da je Bratislav Gašić dobar ministar nije opozicija. Time je aludirao na lidera DSS Miloša Jovanovića.

- Izvinite, gospodine Miloše Jovanoviću, vi niste bili za to da se smeni Gašić. On za mene nije opozicija. Njemu je Gašić dobar, onda mu nije mesto sa nama jer on nije za smenu ove vlasti. Svi ostali su glasali za smenu Gašića. 'Ajde da se ne foliramo... Hoćemo li mi da rušimo Vučića ili nećemo?! Ko hoće, staviće sve na stranu i staće na tu binu! - kazao je Jovanović.

Komentarišući ove navode, analitičar Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost kaže da je Jovanović suštinski potvrdio da je glavni cilj opozicije rušenje sadašnje vlasti, ali bez određenog plana i programa.

- Suština svega je da Ćuta, kao i većina opozicionih lidera, za jedini cilj ima rušenje Aleksandra Vučića. A kada su u pitanju ključni, gorući problemi, kao što je na primer pitanje Kosova i Metohije ili odnos Zapada prema Republici Srpskoj, oni ne da na to nemaju odgovore, već apsolutno o tome i ne razmišljaju. Suštinski nemaju ni plan, ni program, ni ideje. Ćuta je samo potvrdio da opozicija svoje delovanje bazira na mržnji prema jednom čoveku, a taj čovek je predsednik Vučić - ističe Graovac.

Foto: printscreen

 

 

Ogoljena istina

Ivana Vučićević, direktorka i glavna urednica Studija B, ocenjuje da su sve maske konačno pale i da je potvrđeno sve ono što smo odavno znali.

Foto: printscreen

 

 

- Svakom građaninu bilo je jasno sve još od početka 'protesta protiv nasilja', a to su sada priznali i sami organizatori demonstracija: cilj je rušenje Vučića. Na ovakav zahtev opozicija svakako ima pravo, ali korišćenje najveće tragedije u Srbiji, kakvo je masovno ubistvo u 'Ribnikaru', da pokrenu proteste jeste najveća sramota sa kojom će Ćuta, Marinika, Lutovac i ostali morati da žive do kraja života. Zloupotreba tragedije i manipulacija građanima, kao i napad na roditelje kakav je izvršila Marinika rekavši da 'niko nema tapiju na bol' zauvek će ostati zabeleženi crnim slovima u istoriji Srbije. Naš narod kaže: kako seješ, tako i žanješ. Ovi opozicioni pozivi na rušenje Vučića završiće se bez uspeha - zaključuje Vučićevićeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)
Live TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)

Takozvano Kosovo postalo pridruženi član parlamentarne skupštine NATO-a. Mađarska jedina glasala protiv. Ruska vojska oslobodila je još dva mesta. Makron u Nemačkoj posle 24 godine. Ujedinjenje nacije upozoravaju: Gaza je pakao na zemlji. U emisiji "Rat uživo" na sve ove teme govorili su pukovnik Stevica Karapadžin, Aleksandar Lukić iz Instituta za političke studije, a uživo preko vajber uključenja javio se i novinar i narodni poslanik Milovan Drecun.

27.05.2024

19:57

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)
Live TV

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je način na koji je Hrvatska kosponzorirala donošenje Rezolucije o Srebrenici bio protiv ustava. Po njegovim rečima, on bi u svakom slučaju ovu rezoluciju podržao, ali je to učinjeno njemu iza leđa. O donošenju sramne Rezolucije o Srebrenici u "Info danu" govorili su analitičar, prof. dr Stevica Deđanski i Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu. Uživo u program javio se Jugoslav Nikolić, predsednik stanara Nušićeve br. 6 u Beogradu gde je doživeo incident sa predstavnicima opozicije.

27.05.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!
Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!

"Međugeneracijska solidarnost kroz likovnu koloniju" u organizaciji Udruženja građana "Teofilos", pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, okupila je u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" veliki broj ostvarenih umetnika ali i onih budućih, učenike kragujevačkih osnovnih škola i talentovanih korisnika Zavoda.

27.05.2024

19:07