• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.08.2023

23:35

Tortura! Srbin zbog Donbasa zadržan na Batrovcima: Hrvati zabranili Danijelu Simiću ulazak u zemlju!

printscreen

Politika

Tortura! Srbin zbog Donbasa zadržan na Batrovcima: Hrvati zabranili Danijelu Simiću ulazak u zemlju!

Podeli vest

Novinar iz Republike Srpske Danijel Simić tvrdi da ga je danas oko podne hrvatska policija zadržala na graničnom prelazu Batrovci, i da mu je potom uručeno rešenje o zabrani ulaska u zemlju.

- Nakon detaljne policijske kontrole i pretresa vozila, pitali su za ime oca, adresu stanovanja i broj telefona. Nakon toga mi je policijski službenik rekao da će 'doći kolege da obave razgovor sa mnom' i da sačekam malo. Ali da 'neće iz Zagreba, pa će biti brže'. To malo se rasteglo na dva sata čekanja - rekao je Simić, prenosi Index.hr.

Nakon toga, Simić kaže da su ga ispitivali ljudi koji se nisu predstavili po imenu, ali su rekli da su iz hrvatske obavještajne službe.

- Generalno, zanimalo ih je otkud i kako sam se ja našao u Donbasu. Kad sam prvi put došao, ko su mi bili kontakti, a posebno kako sam napravio razgovor s Vjekoslavom Prebegom, hrvatskim plaćenikom - rekao je Simić.

Kako je naveo, razlog za maltretiranje i protivpravno zadržavanje isključivo je njegovo ratno izveštavanje iz Donbasa i drugi politički stavovi, što mu je, dodao je, nekoliko puta naglašeno tokom intervjua.

- Dakle, ovo je čisto pritisak na mene zbog mog rada. To najbolje ilustruje koliko se u EU poštuju ljudska i novinarska prava, odnosno sloboda misli i govora - rekao je Simić. On je naveo da na rešenju koje je dobio nije naznačeno da li mu je trajno zabranjen ulazak u Hrvatsku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 9 meseci

LEPO SAM JA REKAO STA JE TU CUDNO ZA USTASE ,, STA NIJE JASNO STOKA USTASKA CE UVEK OSTATI STOKA USTASKA . ONI SU GENETSKI OSTECEN NAROD!!!!!

Алех

pre 9 meseci

На жалост Р Хрватска нема слободе. Осим Срба и Хрвати напуштају Р Хрватску јер је ,,забетонирана,,у једноумљу. Тежак период за државе попут Хрватске без слобода .

Rade R

pre 9 meseci

E pa Danijele, zabole te baš! Koji ćeš moj kod ustaša! Samo su dokazali, i ustaše i EU, kolike su kod njih "slobode"! Sram ih bilo! Nek si ti nama živ i zdrav!

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija