• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tass/RTRS

17.08.2023

09:35

Suočava se sa dodatnim komplikacijama! Mladićev sin o trenutnom stanju oca: Dostojanstven je, neće da nam se žali, ali...

EPA

Politika

Suočava se sa dodatnim komplikacijama! Mladićev sin o trenutnom stanju oca: Dostojanstven je, neće da nam se žali, ali...

Podeli vest

Bivši komandant Vojske Republike Srpske, general Ratko Mladić dostojanstveno odoleva svim poteškoćama, uprkos novim zdravstvenim tegobama zbog slabog srca, rekao je sin generala Darko Mladić.

- Trenutno se suočava sa dodatnim komplikacijama zbog slabog srca - rekao je Mladićev sin i dodao:

- Ali uprkos svemu, dobro se drži!

Ratko Mladić je, prema rečima sina, uvek prevazilazio sve teškoće i dostojanstveno prolazio sva životna iskušenja.

- On je, pre svega, vojni general, život ga je naučio da savladava teškoće. Njegov životni put je pun teškoća, ali on je odličan borac i podnosi sve što mora da podnese - naglasio je Darko Mladić, pa nastavio:

- Ne mogu da kažem da mu je lako, ali on nam se nikada ne žali...

Foto: printscreen/Informer.rs

Darko Mladić o zdravstvenom stanju oca

Sin nekadašnjeg komandanta Vojske RS istakao je da njegovom ocu veza sa porodicom daje veliku snagu.

- Viđamo se preko video poziva oko pola sata dva puta u nedelji. Ratko je u kontaktu sa porodicom, sa unucima, sa mojom majkom, sa mnom i mojom suprugom. Zajedno postajemo jači - rekao je Mladić.

Ratkova porodica je trenutno u procesu ugovaranja nove posete srpskih lekara generalu, s obzirom da su u obavezi da prilikom svake nove posete pokreću proceduru da bi dobili dozvolu.

- Poslednji put su došli krajem septembra 2022. godine - kazao je Darko.

Generalu, koji se nalazi u haškom pritvoru, snaga srca je došla na donju granicu, zbog čega će u toku sledeće nedelje biti predat zahtev Hagu da ga pregledaju srpski lekari, rekao je ranije njegov sin za RTRS.

- Sada mu je bukvalno snaga srca došla na neku donju granicu. Mi sada spremamo ponovo tim kardiologa i pulmologa. Tražićemo od Tribunala da odu tamo da ga pregledaju, da popričaju i konsultuju se sa tamošnji lekarima - rekao je Darko Mladić.

Srpski general je u zatočeništvu u Hagu doživeo tri moždana i srčani udar. Prema navodima odbrane, u zatvoru mu nije pružena odgovarajuća medicinska pomoć.

Kako je rekao generalov sin, lekari su Ratka od jakih bolova lečili paracetamolom. Tokom pandemije kovida 19, članovima porodice i advokatima nije bilo dozvoljeno da vide Mladića pod izgovorom zaštite od korona virusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija