• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.08.2023

07:30

Baš onako - principijelno! Boško i Jeremić se "pljuvali na pasja usta", sad prave koaliciju?!

Ata images

Politika

Baš onako - principijelno! Boško i Jeremić se "pljuvali na pasja usta", sad prave koaliciju?!

Podeli vest

Lider Dveri Boško Obradović pozvao je predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da se pridruži takozvanom Patriotskom bloku, iako su u prošlosti imali brojne nesuglasice koje su neretko poprimale oblik otvorenog rata.

Govoreći za tajkunski Danas, Obradović je ocenio da bi Narodna stranka trebalo da se nađe u predizbornom bloku "državotvorne, suverenističke i patriotske" opozicije, a ne prozapadne.

Obradović je kazao da za sledeće izbore na svim nivoima treba da dođe do programskog ukrupnjavanja u dve ili tri opozicione kolone - jedna u kojoj bi bile sve „suverenističke, državotvorne i patriotske" opcije, dok prozapadna opozicija ne bi trebalo da se nađe, kako je ocenio, u više od dve kolone.

- Tako neće biti odliva glasova zbog veštačkog spajanja u jednu, ideološki heterogenu i nespojivu izbornu listu, već će doći do sabiranja glasova u logične ideološke kolone. Tako neće biti bacanja glasova ispod cenzusa, koji se posle preliju u dodatne mandate za vladajući režim. Verujem da će to izazvati i pojačani izlazak na birališta glasača koji su nezadovoljni aktuelnom vlašću, sve kao što je bio slučaj u Crnoj Gori - rekao je on.

Sve ovo u potpunoj je suprotnosti sa onim što je Obradović ranije govorio o Jeremiću. 

Dečja igra Vuka, Lutovca i Đilasa

Izjavu Jeremića iz 2021. godine da će Narodna stranka, Demokratska stranka i Stranka slobode i pravde činiti okosnicu opozicije Obradović je tada žestoko ismejao govoreći da je reč o "dečjoj igri u vrtiću".

- Mislim da je neozbiljno praviti monopol od opozicije. To mi liči na igru u vrtiću. Ovde su se stvari iskristalisale. Postoji jedna kolona bivše vlasti koja želi da se ponovo kandiduje i dobije svoj izborni rezultat. Postoji kolona zeleno-leve koalicije koju zovem još prozapadnijom koalicijom od bivšeg režima. Postoji i ono što predstavljaju Dveri kao treća patriotska kolona suverenistička. Sve tri su proistekle iz bojkota bloka. To je sada nešto što liči na scenario Crne Gore od prošle godine kad se opozicija podelila u tri kolone - rekao je tada Obradović.

I u predsedničkoj kampanji za izbore 2017. godine Obradović je žestoko napadao Jeremića nazivajući ga "bledom kopijom evrofanatika iz aktuelne vlasti".

Optužbe o Kosovu

Ipak, najveća optužba koju je Obradović izneo na račun Jeremića tiče se Kosova i Metohije.

Konkretno, Obradović je u prošlosti u više navrata optuživao Jeremića da je odgovoran za izmeštanje pitanja Kosova iz Ujedinjenih nacija u Brisel, ali mu to izgleda sada ne smeta kada bi da proširi desničarsku koaliciju sa onim što je od ostalo od Narodne stranke nakon puča koji je izveo Miroslav Aleksić, o čemu smo u više navrata pisali.

Boškov štrajk glađu uništio bojkot

Sa druge strane, Jeremić je oštro kritikovao Obradovićev štrajk glađu govoreći da će uništiti bojkot, a nije propustio priliku ni da posprdno govori o nacionalnom bloku za koji se zalaže Obradović.

Tako je u junu 2021. godine Jeremić posprdno odgovorio na pitanje o zajedničkom nastupu na izborima.

- Čudi me da nije pomenuo Mišu Vacića - ironično je rekao Jeremić odgovarajući na pitanje tajkunskih medija da li će se Narodna stranka pridružiti desničarskom savezu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija