• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kosovo online

06.09.2023

18:55

Pantići zahvalni Srbiji! Oglasio se sin, ocu nije bilo dobro: Nadamo se da je ovo početak kraja

Printscreen/A.Grbović

Politika

Pantići zahvalni Srbiji! Oglasio se sin, ocu nije bilo dobro: Nadamo se da je ovo početak kraja

Podeli vest

Sin Dejana Pantića, koji je danas pušten da se brani sa slobode, posle više od osam meseci kućnog pritvora, Predrag Pantić izjavio je da je porodica ovu vest dočekala sa velikim olakšanjem, kao i da je njegov otac srećan, ali i da još nije potpuno svestan da se to zaista dogodilo.

- Otac je pušten da se brani sa slobode, danas je položena kaucija, majka je bila sa advokatom i to je za nas sve ohrabrujuća i važna vest, a posebno za njega koji se zdravstveno nije osećao dobro. Bio je hospitalizovan deset dana, što je i bio glavni povod da tražimo da se brani sa slobode - kaže Pantić

On je ukazao da protiv njegovog oca još nije podignuta optužnica i da se po tom pitanju svih ovih meseci ništa nije dešavalo. 

- Oni su njemu, probaću da budem precizan, četiri puta produžavali kućni pritvor na po dva meseca. Kada su mu odredili kućni pritvor to je za nas bilo značajno, a ne mogu da vam opišem koliko nam znači ovo što mu je dozvoljeno da se brani sa slobode. To ne znači da je on oslobođen, već samo da može da se brani sa slobode, jer se i dalje vodi kao osumnjičen - navodi Predrag Pantić. 

Kako dodaje, njegov otac je u obavezi da odgovori na svaki poziv koji se tiče sudskog postupka protiv njega. 

- Nadamo se da je ovo početak kraja, jer mi nemamo nikakvu informaciju, a ni advokat, da postoje neki dokazi protiv njega - rekao je Predrag Pantić.

Dodao je da se nada da će sada, kada će slobodno moći da prošeta gradom i ode kod lekara bez policijske pratnje, njegov otac biti zdravstveno bolje. 

- Odluka je doneta pre sat, dva i on je još u pozitivnom šoku. Želim da zahvalim Kancelariji za Kosovo i Metohiju, našoj državi Srbiji koji su nam pomogli i pravno i bili sve vreme uz nas, a želim da zahvalim i medijima koji su korektno i profesionalno izveštavali o situaciji kroz koju prolazi moj otac - poručio je Pantić. 

Dejan Pantić bio je pripadnik Kosovske policije, koju je napustio početkom novembra prošle godine kada su se Srbi povukli iz prištinskih institucija. Uhapšen je 10. decembra na prelazu Jarinje kada se sa suprugom vraćao iz Raške, a Priština ga tereti da je organizovao "teroristički napad" na prostorije CIK u Severnoj Mitrovici.

Njegov advokat i porodica su isticali da je Pantić danima bio bez potrebne terapije, da je srčani bolesnik i da nisu uspevali ni da se čuju s njim. Posle 18 dana od hapšenja Pantiću je određen kućni pritvor, koji je produžavan. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija