• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

07.09.2023

06:37

Gomila klovnova! Opozicija hoće da veša poslanike!

Tanjug

Politika

Gomila klovnova! Opozicija hoće da veša poslanike!

Podeli vest

Divljačko ponašanje dela opozicije koji organizuje takozvane "proteste protiv nasilja" nastavljeno je i juče na sednici Skupštine Srbije, a lažni ekolog Aleksandar Jovanović Ćuta i Srđan Milivojević iz DS - verovali ili ne, ali je istina - doneli su omču koju su razvačili po sali, aludirajući na vešanje!

Poslanici hejterske opozicije i juče su zviždali i lupali o poslaničke klupe, dok su Aleksandar Jovanović Ćuta, Srđan Milivojević, Nebojša Zelenović, Zoran Lutovac i ostale kolovođe haosa duvali u vuvuzele kao da su na stadionu!?!

Opozicioni varvari su puštali i muziku sa zvučnika, zbog čega su parlamentarci vladajuće koalicije bili prinuđeni da nose slušalice i tako prate sednicu jer je buka bila nesnosna. Jovanović i Milivojević su potom u salu uneli omču i razvlačili je po sali, očigledno aludirajući na vešanje političkih neistomišljenika!?!

Uprkos neviđenom divljaštvu dela opozicije, poslanici su izabrali novog ministra privrede, Slobodana Cvetkovića, i usvojili rebalans budžeta, čime su omogućeni povećanje plata i penzija, isplata pomoći za decu do 16 godina, veće subvencije za poljoprivrednike, kao i 3,9 milijardi dinara za lečenje obolelih od retkih bolesti i lečenje u inostranstvu!

Nastavak nasilja

Hejterski poslanici, sudeći prema fotografijama i snimcima, juče su bili još nasilniji i glasniji u pokušaju da onemoguće održavanje sednice. U sali su čak vrištali "u duetu" Srđan Milivojević i Dragana Rakić, Aleksandar Jovanović Ćuta peo se na poslaničke klupe, dok je Marinika Tepić ponovo besomučno lupala o stolove.

Kao i prethodnog dana, u vreme ručka u sali je bilo manje opozicionih poslanika jer su ogladneli od vrištanja, lupanja, puštanja muzike na zvučnicima i duvanja u vuvuzele, da bi potom nastavili da divljalju sve do završetka sednice.

Da bruka i sramota budu veće, prema nezvaničnim informacijama, hejterski deo opozicije za sledeću sednicu čak planira da donese jače ozvučenje u zgradu Skupštine ili ispred nje, kako bi nastavili svoje "proteste"!?!

Foto: Informer

 

 

Premijerka Srbije Ana Brnabić juče je ponovila da ne razume kako neko iz opozicije može da bude protiv povećanja penzija, plata, pomoći majkama, povećanja subvencija, kapitalnih investicija, budžeta kojim je predviđen novac za lečenje dece u inostranstvu i za lečenje obolelih od retkih bolesti.

- Dela govore mnogo više nego reči. Onaj ko kaže "ja ću da blokiram rad Skupštine", on kaže i da će da blokira usvajanje rebalansa budžeta. Kada blokirate usvajanje rebalansa budžeta, vi blokirate sredstva za povećanje penzija, plata, zato što su ta sredstva predviđena rebalansom. Ne mora opozicija ništa da kaže, ona svojim delima to pokazuje. Setili su se da blokiraju rad Skupštine kada je na redu usvajanje rebalansa budžeta. Mi smo se borili za povećanje plata i penzije, za jednokratnu pomoć majkama dece do 16 godina starosti, za dupliranje subvencija za naše poljoprivrednike - poručila je Brnabićeva.

Prava slika

Foto: printscreen

 

 

Siniša Mali, potpredsednik Vlade i ministar finansija, ocenio je da je opozicija za ova dva dana, umesto argumenata, pokazala da može da se bori samo nasiljem i vrištanjem.

- Imali ste priliku da vidite pravu sliku opozicije, ništa pametno niste čuli od njih osim da vrište, pište, uništavaju narodnu imovinu. Hteli su da spreče usvajanje rebalansa budžeta. Hteli su da spreče dalje investicije i izgradnju bolnica, domova zdravlja... Nisu uspeli! Želimo da ostavimo našoj deci bolju budućnost. U narednom periodu ćemo na sednici parlamenta imati i budžet za 2024. godinu i izborićemo se za još jedno povećanje penzija, za povećanje plata za zaposlene u javnom sektoru za oko 10 odsto, za još više novca kako bismo gradili našu lepu Srbiju! To je važno za građane i od toga ne odustajemo - zaključio je Mali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija