• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2023

07:30

Direktan poziv na ubistvo! Nato general Ponoš potpuno prolupao: Umri, Vučiću!

Tanjug/Ata images

Politika

Direktan poziv na ubistvo! Nato general Ponoš potpuno prolupao: Umri, Vučiću!

Podeli vest

Zdravko Ponoš, NATO general i propali kandidat za predsednika Srbije, pozvao je javno na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

Ponoš je, gostujući na tajkunskoj televiziji, rekao da se takozvana 'prelazna vlada' mora formirati po svaku cenu, pa čak i cenu života šefa države!?!

- Ako je već za formiranje prelazne vlade neophodna saglasnost vlasti, a jeste, i te saglasnosti nema, odnosno imamo vrlo nervoznu Vučićevu reakciju jer on kaže 'samo preko mene mrtvog', kao da je nekome stalo do njegovog života! - kazao je doslovce Ponoš, čime je direktno pozvao na likvidaciju Vučića!

Predsednik države, kako smo već pisali, u više navrata je rekao da neće dozvoliti formiranje takozvane 'prelazne vlade', na čemu insistira hejterska opozicija.

- Prelazne vlade neće biti dok sam ja predsednik Republike ili dok sam živ. Dakle, da ponovim, prelazne vlade neće biti! Neće je biti zato što to ne bi bila Vlada Srbije, već bi bila vlada interesnih grupa, tajkuna i stranaca. Ta vlada bi za šest meseci uništila državu. Isuviše volim Srbiju i možete samo da maštate o prelaznim vladama - istakao je Vučić.

Ozbiljna pretnja

Politički analitičar Dejan S. Miletić, upitan da prokomentariše Ponoševe reči, kaže za naš list da je reč o direktnoj pretnji upućenoj predsedniku države i da je to nedopustivo ponašanje.

- Zaista je žalosno čuti jedno ovakvo razmišljanje od čoveka koji pretenduje na vlast. Radi se o direktnoj pretnji sa jedne strane ili neopreznog razmišljanja koje upućuje na krajnje neprikladan odnos prema ne samo predsedniku naše zemlje nego uopšte političkom oponentu pominjati smrt u tom kontekstu gde je predsednik Vučić metaforički upotrebio taj izraz. Samo po sebi ovo govori da se na neki način priželjkuje jedan takav scenario i to sa jedne strane onespokojava, a sa druge strane ukazuje na krajnje neprimereno, amoralno ili politički nedopustivo razmišljanje u kontekstu naše nacionalne i državne perspektive odnosno interesa Srbije - naglašava Miletić.

Sramotna izjava

Poslanik SNS Zoran Tomić ocenjuje da je opozicija postala nervozna jer nije uspela da uradi ništa za sponzore koji su je platili, pa sada preti predsedniku Vučiću na tajkunskim televizijama, koje sve to tolerišu.

- Nervoza je ušla u redove opozicije. Nisu zadovoljili ono što su od sponzora imali kao zadatak za novac koji su dobili. Sponzori su verovatno nezadovoljni njihovim radom, traže novac nazad i oni sada kao traže izbore, ali se tih istih izbora plaše. Verovatno bi njihov zahtev glasio da mogu biti raspisani izbori na kojima će oni obavezno pobediti. Isto tako, ova izjava Zdravka Ponoša za svaku je osudu. Ovo je sramota i treba da se stide i Ponoš i celokupna opozicija. Pa oni su prećutno dozvolili da takva izjava prođe u njihovim medijima, jer se nisu ogradili od svog bivšeg kandidata za predsednika Republike Srbije - ističe Tomić.

Ludilo! Stefanović hoće izbore, ali samo one na kojima pobede

Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa, izjavio je da su izbori jedini izlaz iz političke krize, ali da neće prihvatiti te izbore 'ako ne budu slobodni'!?!

- Naš stav je jasan, u Srbiji već čitavu deceniju nije bilo normalnih i slobodnih izbora. Zato tražimo od vlasti da ispuni preporuke OEBS, Evropske komisije i Evropskog parlamenta kako bi se održali iole slobodni izbori ili da vlast kaže da to neće uraditi... Ako ne bude slobodnih izbora, građani ih neće prihvatiti - rekao je Stefanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija