• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2023

11:07

Bićemo još jači! Predsednik poslao moćnu poruku oficirima Vojske Srbije! (FOTO, VIDEO)

Tanjug

Politika

Bićemo još jači! Predsednik poslao moćnu poruku oficirima Vojske Srbije! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije u prve oficirske činove promovisano je 175 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije.

Predsednik Srbije Aleksandrar Vučić prisustvovao je svečanosti povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije.

Na svečanost je stigao predsednik Srbije Aleksandar Vučić kome je načelnik Vojne akademije prof. dr. pukovnik Srđan Blagojević predao raport ispred postrojenih ešalona Vojne akademije.

Najuspešnijima u klasi, Đorđu Pešiću, Viktoru Teodosiću, Milici Marinković i Dijani Đokić, predsednik Srbije i glavni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić je uručio sablje.

- Prilika da vam se obratim je istovremeno i čast i odgovornost. Mi oficiri Vojske Srbije od prvog koraka učimo kako da nosimo najveći teret. U ime cele klase kažem, bilo je zadovoljstvo koračati ovim putem - rekao je prvi u rangu Đorđe Pešić i poručio "nema toga što se za otadžbinu ne može dati".

Obraćanje predsednika Srbije

- Uvažene zvanice, poštovani kadeti, oficiri i podoficiri, učenici, uvaženi roditleji, bake i deke, dragi građani, vojvoda Mišić je davno rekao da se u boju lako gubi glava, ali isto tako i obraz. Ja ću vama pokušati da se obratim iz glave, budući da znam kakvo vam vreme i breme predsotji. Lepo i časno je biiti vojnik Srbije, ništa časnije od toga nema, ali vam tajk posao neće biti lak. Sećaćte se vašeg školovanja kao nešto lepo - istakao je.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

 

- Hvala vam što po kiši, suncu i snegu obavljate ne lake zadatke. Kada kažem teško vreme i breme, mislim na situaciju na svetu za koje nismo ni krivi ni dužni. Mi vojsku gradimo, u nju ulažemo više nego ikada. Pitajte vaše starije kolege, videćete koliko je danas lakše nego prethodih godina. Danas je standard vojnika mnogo veći i neće vaši roditelji da brinu da li ćete da poreživljavate i godinama da budete podstanari, sve ćemo to rešavati. Ali morate da znate da vojska mora da reaguje u svakom trenutku. Zato ćemo da vas naoružavamo. Daćemo sve da čuvamo mir, ali, dragi oficiri, uvek morate da znate da samo svojom snagom, hrabrošćču, ozbiljnošću i odgovornošću možemo naš narod i zemlju da sačuvamo - dodao je.

- Samo svojom odgovornošću i ozbiljnošću možemo svoj narod da sačuvamo. I ne smemo da pokažemo našu slabost. Nastavićemo da razvijamo svoju industriju, da damo sve od sebe da uvek budemo svoji na svome i da ne damo nikome Srbiju da napadne. Bićemo sve jači, a mi jače pojačanje od vas nismo mogli da dobijemo. Ne postoji oružje i oruđe koje vredi više od vaše pameti i od vaših srca. Hvala vam na trudu i energiji, hvala divni roditelji što ste podržali decu da služe otadžbini Srbiji, a mi ćemo gledati samo da vam budemo od pomoći. Neka živi Vojska Srbije, živela Srbija! - poručio je predsednik Srbije.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

 

Vojnu akademiju završava 148 kadeta i kadetkinja 143. i 144. klase Vojne akademije, među kojima je 10 kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i dva kadeta iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Medicinski fakultet VMA završava 27 mladića i devojaka iz 9. klase Medicinskog fakulteta VMA.

Program svečanosti uveličaće i naleti vazduhoplova Vojske Srbije, kao i nastupi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i Reprezentativnog orkestra Garde. Tokom održavanja manifestacije, do 14:30, biće zaustavljen saobraćaj ispred Doma Narodne skupštine i u okolnim ulicama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)
Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)

Operativci kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i P. S. (26) i D. S. (26) koji se terete za isto delo u pomaganju.

02.07.2024

08:55

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija