• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.09.2023

09:40

"Vučić je pojeo i moj deo sendviča sa parizerom!" Siniša Mali otkrio šta se dešavalo iza kamera!

Ata images

Politika

"Vučić je pojeo i moj deo sendviča sa parizerom!" Siniša Mali otkrio šta se dešavalo iza kamera!

Podeli vest

Ministar Siniša Mali obratio se javnosti u jutarnjem programu TV Happy nakon što je juče sa ministrom unutrašnje i spoljnje trgovine Tomislavom Momirovićem kupio doručak za njih dvojicu i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ministar Mali objavio je juče video snimak kako on i ministar unutrašnje i spoljnje trgovine Tomislav Momirović kupuje jeftinije artikle za doručak sa predsenikom Aleksandrom Vučićem.

Iako je Vučić prvobitno najavio da će on lično kupiti parizer, jogurt i druge namirnice koje su na popustu, a kako bi ih jeo za doručak, juče je rekao da ipak nije stigao, pa je u kupovinu poslao dvojicu ministara.

Danas je u jutarnjem programu Siniša Mali je ispričao više o tom događaju. Ministar je govorio o doručku sa predsednikom Vučićem, i o parizeru koji je poslednjih dana glavna za prozicke od strane opozicije.

- Neće biti ni prvi ni poslednji, mi smo odrasli na parizeru. Mojoj deci je to omiljeni doručak. Ono što se juče desilo, videli ste videli, da je predsednik Vučić uzeo pla Sava hleba, ja sam uzeo četvrt, on je pojeo pola od pola. Ja sam stavio više parizera. Nakon toga - gleda on mene, gledam ja njega. Oboje smo je gladni. Uzeo je moju četvrt hleba. Ima teorija zavere da nismo pojeli, a on je pojeo i moju četvrtninu. Inače smo mi svi na isti način odrasli, to smo jeli, Vučić je samo dve godine stariji od mene - rekao je Siniša Mali i dodao:

- Kažu da ne valja što imamo niske cene hrane jer je to udar na poljoprivrednike, a ako ne snizimo, onda kažu ne snižavamo cene! 

Foto: ATAIMAGES

 

Rekao je da se Srbija trenutno zbog ponašanja opozicije nalazi u pravom ludilu.

- Kažu mi ćemo da blokiramo, mi ćemo vrištati, lomiti nameštaj. Na sreću građana mi izglasamo taj rebalans. Bune se što nije iblo diskisuje. Pa te diskusije nije bilo zbog vas, draga gospodo vi ste tamo pištali i krištali... - kaže ministar, te dodaje da od januara slede i nova povećanja na penzionere na koje je opozicija takođe negativno reagovala.

Ministar je istakao da je problem opozicije to što oni ne znaju da pročitaju budžet. Takođe komentarisao je i zlurade komentare da "predsednik ne sme da jede parizer".

- Mi smo odrasli sa istom hranom, on je stariji od mene dve godine... ne vidim zašto ne može da jede. Nakon dva dana sednemo da jedemo. Pa onda opet komentari, a ne nisam tako mislio, vi ne smete da jedete parizer - rekao je Mali i dodao:

- Predsednik Srbije najavio je sniženje cena još 10 proizvoda.

Siniša Mali rekao je da je zahvaljujući politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića Srbija uspela da se izbori sa problemima tokom kovid pandemije - nije bilo nestašica i rafovi nisu bili prazni kao u svetu. 

Veće penzije

Ministar finansija osvrnuo se i na povećanje penzija, te istakao da su penzije veće za 6,3 odsto u odnosu na prošlu godinu.

- Prvih šest meseci ove u odnosu na prošlu godinu 6,3% veće su penzije. Plate su takođe pozitivne u relanom iznosu. Trudimo se da on uvek bud eiznad inflacije, time štiteći životni standard građana Srbije. Podizanjem plata 5,5% odsto i 10% od januara, nama je ukupna zarada 63%... minimalna zarada takođe raste, kao i penzije, dok su cene hrana bile na maksimumu, a sada cen eidu dole. Znači razlika između cena iplata i penzija će biti još veća, tako da će do kraja godine inflacija biti 8%, a iduće godine 4,4 %. Sa ovim povećanjem plata i penzija, najgore je iza nas - pojasnio je ministar.

Foto: printscreen RTS

 

Podsetio je kako Hrvatska kopira predsednika Vučića sa odlukom o smanjenju cena, te poručio da se Srbija bavi sprovođenjem uspešne ekonomske politike i da je primer u regionu.

- Oni se sprdaju sa tim da izvinete na izrazu. Šta da ja kažem na to... neću da trošim vreme na te ljude. Taj Miroslav Aleksić koji je sebi za 30% podigao platu, pa imate Zelenovića, Mariniku Tepić koju su milioneri, a nas prozivaju za to. Oni su se odvojili od stvarnosti. Mi smo odrasli na parizeru, ja sam sretan kada vidim da moja deca to jedu. Ja ne znam šta će oni još da izmisle, dokle to ide - upitao se ministar.

Dodao je i kako isti ono koji kritikuju uspehe i nove odluke predsednika za doba svoje uprave nisu napravili ništa dobro, već samo žele izazvati novu "frku".

Ministar Mali je govorio o kreditima koji su u evrima, i da to zavisi od Eurobora, a ne od države, ali da se ona trudi dodatnim merama da olakša građanima život sa raznim povećanjima plata i penzija, te snižavanjem cena osnovnih namirnica.

- Boli me njihovo licemerje. Da nam kažete da ne vodimo računa, da se ne borimo... nemojte bar da lažete, kažete da predsednik nije pojeo sendvič nedostaje dva minuta. Ne samo da je pojeo svojupolovinu, nego i moju četvrtinu - podsetio je Mali.

Ministar je istakao i to da su cene hleba, mleka, jaja u Srbiji najjeftinije u regionu, ali da to opet opziciji nije dovoljno.

- Već u petak predsednica Vlade ima sastanke sa proizvodnim lancima, da vidimo koje proizvode još možemo da snizimo - kaže Mali, te dodaje da se životni standar vraća u normalu i "nikad neće biti veći" jer cene idu dole. Mislim da se mnogo bolje borimo. Mi smo bili najveća rastuća kumulativna ekonomija u 2020/2021. Srbija nikada pre toga nije preuzela odgovornost na sebe, i uspeli smo da sačuvamo našu privredu u doba svetske krize - kaže Mali.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

 

Milion i deset hiljada dece se prijavilo za jednokratnu pomoć

Kako ističe ministar, već milion i deset hiljada dece je prijavljeno za jednokratnu pomoć države u iznosu od 10.000 dinara.

- To pokazuje koliko je to važno za roditelje i koliko smo doneli pravu meru. To je pomoć za samohrane majke i roditelje - ponosan je Mali na veliki odziv, te još jednom pozvao roditelje kojima je potrebna pomoć i koji žele da se prijave.

Ministar je podsetio građanima dati do znanja da ste tu za njih i da želite da pomognete, kao što je bio slučaj sa 100 evra u doba korone.

- Isto je i sada. U septembru isplaćujemo 10.000 dinara za samohrane roditelje za decu do 16 godina. Sve ćemo da isplatimo kao što smo obećali - kaže ministar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija