• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.09.2023

17:07

Dačić osuo paljbu! Još jednom se jasno videlo da je Kurti glavna pretnja miru i stabilnosti

printscreen rts

Politika

Dačić osuo paljbu! Još jednom se jasno videlo da je Kurti glavna pretnja miru i stabilnosti

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas povodom neuspešnih pregovora Beograda i Prištine u Briselu da je to bilo očekivano i da Srbija već mesecima unazad upozorava međunarodnu zajednicu da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti glavna pretnja miru i stabilnosti u regionu što se, kako je rekao, još jednom pokazalo.

Dačić je za Tanjug rekao da Kurtijev koncept nije da se dođe do bilo kakvih dogovora i kompromisa već da silom, po bilo koju cenu, ostvari svoje ekstremističke ciljeve, a to je da, bez obzira na to što su ovi pregovori, ili bi bar tako trebalo da bude, statusno neutralni, zaokruži proces onoga što je nekada bila jednostrano proglašena nezavisnost.

- I on to radi na silu. Njegovi ljudi su još pre 20 godina govorili da neće njima ni SAD ni EU da donese nezavisnost već da oni moraju da se late oružja. I oni to danas rade. Vidite da on ne želi da razgovara o bilo čemu drugome osim o tom putu ka nezavisnosti - rekao je Dačić.

Naveo je i da Kurti ne poštuje ni ono što je potpisano u prošlosti, pa ni institucije kakva je EU, pa ni bilateralno neke zemlje koje se barem trude da zadrže balansiran stav.

- Čak je i Gabrijel Eskobar juče rekao da on nije dobio uveravanja od Kurtija da će prihvatiti ove predloge EU. I to smo upravo videli kako je predsednik rekao da Kurti nije prihvatio predlog EU za izlazak iz krize - rekao je Dačić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vlada usvojila odluku: Povećana minimalna cena rada
Politika

Vlada usvojila odluku: Povećana minimalna cena rada

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o visini minimalne cene rada za period januar-decembar 2024. godine, prema kojoj će minimalna cena rada, bez poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, za narednu godinu biti povećana na 271 dinar po radnom času.

14.09.2023

15:54

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija