• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. J.

20.09.2023

07:00

Zakulisne igre na RTS! Klanšček žestoko optužuje: Bujošević bi da me smeni zbog sumnjivog ugovora

Ata images/Informer

Politika

Zakulisne igre na RTS! Klanšček žestoko optužuje: Bujošević bi da me smeni zbog sumnjivog ugovora

Podeli vest

Dragan Bujošević, generalni direktor Radio-televizije Srbije (RTS), zatražio je od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) smenu 'nepodobnog' predsednika Upravnog odbora Javnog medijskog servisa Branka Klanščeka, saznaje Informer!

Nije isključeno da će uskoro stići zahtev i za smenu člana UO Predraga Azdejkovića.

- Bujošević je besan na Klanščeka i Azdejkovića otkako su počeli da objavljuju podatke o sumnjivom trošenju novca građana, ali i da javno kritikuju rad RTS-a. Svestan je da ih ne može naterati da prestanu da to rade, pa je zato odlučio da podnese zahtev da Klanščeka skloni iz upravnog odbora... Moguće je da će zatražiti od REM-a i smenu Azdejkovića zbog 'narušavanja ugleda RTS' - kaže naš izvor, koji je želeo da ostane anoniman.

Sve na štetu RTS

Branko Klanšček potvrdio je juče saznanja Informera da je Bujošević podneo zahtev REM-u za njegovu smenu.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

- Tačno je da hoće da me smeni. Za zahtev za moje razrešenje koje je gospodin Bujošević podneo REM-u saznao sam pre neki dan u neformalnom razgovoru, a onda sam to proverio tako što sam vrlo direktno pitao generalnu sekretarku koja mi je to potvrdila i na moj zahtev dostavila dokument koji je upućen REM-u još 21. jula ove godine, znači pre nepuna dva meseca - kaže Klanšček.

Na naše pitanje šta je Bujošević naveo u zahtevu za njegovu smenu, Klanšček navodi da iza svega stoje sumnjivi ugovori na štetu RTS-a, a na koje je UO skrenuo pažnju objavljivanjem u javnosti.

- Dva su razloga za zahtev za moje razrešenje. Prvi zahtev je taj što Upravni odbor nije stavio na dnevni red tačku 'Davanje saglasnosti za zaključenje ugovora RTS-a sa 'Dajrekt medijom' i 'Medija pulom', jer su poslovi iz ugovora već bili izvršeni. Drugi razlog je taj što je UO odložio da razmatra novi predlog Pravilnika o finansijskom poslovanju jer smatra da je aktuelni sasvim zadovoljavajući - pojasnio je Klanšček i dodao:

Foto: ATAIMAGES

 

- Očito je da bi gospodin Bujošević tada bio zadovoljan da može samostalno da donosi odluke Upravnog odbora.

Zastrašivanje

Predrag Azdejković, član Upravnog odbora RTS-a, kaže za Informer da ga ne bi čudilo da Bujošević podnese zahtev i za njegovu smenu.

- Nemam informaciju da li je Bujošević već tražio i moju smenu, ali me to ne bi iznenadilo. Postoji interesantna epizoda filmskog serijala 'Ratovi zvezda' pod nazivom 'Imperija uzvraća udarac'. To što Bujošević traži smene nepodobnih članova Upravnog odbora jeste pokušaj zastrašivanja i ućutkivanja, jer to govori da smo na dobrom putu - kaže Azdejković.

On dodaje da će Bujošević i njegovi ljudi pokušati na sve moguće načine da zaustave javne priče o užasnom poslovanju RTS-a.

- Sve to čine da bi se održali na pozicijama na kojima se sada nalaze, sa svim privilegijama na koje su navikli. Divim se hrabrosti i energiji predsednika Upravnog odbora Branka Klanščeka, koji dosta vremena ulaže kako bi od RTS-a napravio kuću kojom bi se svi ponosili i u tom poslu ima moju ogromnu pomoć i podršku - izjavio je Azdejković.

Fantomska provizija od 28.868 evra

Podsetimo, već sedam meseci u Višem tužilaštvu u Beogradu traje istraga o sumnjivim poslovima i milionskim trošenjima para građana Srbije.

Za to vreme, Bujošević je sklopio novi milionski ugovor za novu sezonu kvizova i emisija sa privatnom produkcijom "Filming". Iz dokumenata u koje je istraživački portal "Pištaljka" imao uvid vidi se da je RTS za snimanje nove sezone kviza "Stigni me ako znaš" sklopio ugovor sa "Filmingom" u vrednosti od čak 722.459 evra, što je za 23.717 evra više nego prošle sezone!

Ono što je sada novina jeste i da RTS po ugovoru produkcijskoj kući plaća dodatno i fantomsku proviziju, koja iznosi neverovatnih 28.868 evra!?!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija