• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.09.2023

10:33

Uzalud se nadaju! Dačić iz Njujorka: Nema šanse za prijem Prištine u UN

Tanjug

Politika

Uzalud se nadaju! Dačić iz Njujorka: Nema šanse za prijem Prištine u UN

Podeli vest

Pozicija Srbije je stabilna i sve zemlje sa čijim predstavnicima sam razgovarao razumeju situaciju u kojoj se Srbija našla narušavanjem njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta, izjavio je u Njujorku šef srpske diplomatije Ivica Dačić, ističući da nema šansi za prijem Prištine u UN.

- Bez obzira što ima pojedinačnih iskakanja u smislu da predstavnici Prištine zloupotrebljavaju to što ovde mogu da uđu kao gosti, odnosno predstavnici posmatračke misije sa KiM, oni nisu deo zvanične Generalne skupštine. Nema naznaka niti najava da će doći do promene stava kada je reč o većini koja je potrebna za članstvo u UN - rekao je Dačić za Tanjug u Njujorku, gde učestvuje na Generalnoj skupštini UN.

Dačić poslao jasnu poruku - Ne brani međunarodna zajednica Prištinu, oni brane sebe!

Prema njegovim rečima, ova nedelja je svake godine najznačajnija nedelja na svetu, sve članice šalju, njih 193, svoje najviše predstavnike kako bi učestvovali u diskusijama na plenarnom zasedanju, ali i u nizu drugih bilateralnih susreta.

- U tom smislu delegacija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić je prisustvovala otvaranju debate, predsednik će govoriti u četvrtak, mi ćemo tu izneti precizno sve ono što mislimo o pitanjima koja se tiču našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta - naveo je Dačić, dodajući da Srbija veoma pažljivo notira kada neko govori na tu temu, samo što, kako je dodao, oni koji govore na tu temu o potrebi očuvanja teritorijalnog integriteta očito imaju dvostruke standarde kada misle na koje se zemlje to odnosi.

Ivica Dačić se oglasio o zarobljenim srpskim turistima u Grčkoj: Otkrio šta država pokušava da uradi!

- Predsednik će imati čitav niz susreta sa svojim kolegama, ja ću takođe imati čitav niz susreta sa svojim kolegama, sa ministrima spoljnih poslova. Najveću pažnju sam posvetio zemljama sa kojima želim da proverim kakvi su njihovi stavovi vezano za KiM, da li je došlo do nekih promena kada je reč o Kosovu - naglasio je Dačić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)
Fudbal

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Reala iz Madrida savladali su Bajern sa 2:1 (0:0) u revanš meču polufinala Lige šampiona i za pehar u ovom takmičenju će se boriti protiv Borusije Dortmund 1. juna u Londonu. Madriđani su golovima Hoselua (34) u finišu napravili fantastičan preokret, ali trijumf je ostao u senci dešavanja iz duboke sudijske nadoknade, kada je po mišljenju mnogih velikan iz Nemačke žestoko oštećen, o čemu svedoči i reakcija defanzivca domaćih Antonija Ridigera (31)!

09.05.2024

11:15

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija