• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.09.2023

11:34

Brnabić: Opozicija ne zna šta hoće, možda od danas posle parizera, sledi napad na paštetu

printscreen

Politika

Brnabić: Opozicija ne zna šta hoće, možda od danas posle parizera, sledi napad na paštetu

Podeli vest

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da opozicija u Srbiji ni sama nije sigurna da li želi raspisivanje ili održavanje izbora do kraja godine, jer je očigledno da jedno govore a drugo pišu.

Ona je gostujući na televiziji Hepi istakla da se to pokazalo i tokom usvajanja rebalansa budžeta početkom meseca, kada je opozicija slala amandmane pre sednice, a onda pokušala da blokira njen rad.

- Opozicija je do te mere neorganizovana i ne zna šta hoće, da je to neverovatno. Oni su, na primer, na vreme dobili predlog rebalansa budžeta, podneli amandmane, prijavili se za reč i onda se odlučili da žele blokadu Skupštine na dan održavanja sednice. Oni su mislili da je za građane važnije da pište, zvižde i viču nego da obrazlože amandmane koje su sami podneli. Ali mi nismo želeli da odustanemo. Zato krajem meseca kreće isplata pomoći majkama, od prvog oktobra povećanje penzija, povećanja plata za prosvetne radnike, medicinare... - rekla je premijerka.


Što se tiče zahteva u vezi sa izborima, Brnabić je rekla da je predsednik još u maju pozvao opoziciju na tehnički dogovor oko izbora, ali se niko nije odazvao.

- Prva ja sam rekla da računaju da moju ostavku, imaju je na stolu, samo da se dogovore oko tehničkih detalja. Nisu hteli izbore tada, a danas zahtevaju nešto protiv čega su bili kontinuirano prethodnih nekoliko meseci. Ne da nisu hteli izbore, da budem precizna, nego su pretili blokadama ako budu raspisani. Tada smo vam pretili ako ih raspišete, sad ih pretimo ako ih ne raspišete - podvukla je Brnabić.


Predsednica Vlade rekla je i da nikome nije jasno kada opozicija želi izbore.

Ako slušate šta kažu opozicionari - zahtev je da izbori budu održani do kraja godine. Ako čitate ono što pišu u zvaničnom dopisu - zahtev je da se do kraja godine izbori raspišu. Znači potpuno različite stvari. Vi u opoziciji imate profesorku ustavnog prava koja je to potpisala. Oni su izgleda mislili da ne postoji nikakvo vreme između raspisivanja i održavanja izbora. Ne možete da raspišete izbore danas, a da ih održite sutra, to nije ustavno. Ali vreme će pokazati šta je opozicija htela. Ali dobro, naše je da radimo naš posao svakoga dana. Što se izbora tiče, od njih niko ne beži i spremni smo za njih u svakom trenutku - rekla je Brnabić.


S obzirom na to da je od danas još 16 proizvoda u okviru akcije bolja cena, premijerka je poručila da je moguće da opozicija krene u novu kampanju.

- Ne znam da li će opozicija možda posle napada na parizer, krenuti u napad na paštetu. Vreme će pokazati - rekla je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milenko

pre 9 meseci

Opozicioni predstavnici ne znaju ni da li su pošli ni da li su došli.

Fica

pre 9 meseci

Не једе опозиција паштете и парозер, само лосос и бифтек!

Ružica

pre 9 meseci

Opozicija jedino zna da neosnovano napada na sve što je dobro za građane Srbije.

Goran

pre 9 meseci

Opozicija samo napada, nije joj važan konkretan povod, razlog, da li to ima smisla ili ne, važno joj je samo da kritikuje vlast!

Mackica

pre 9 meseci

Opozicija jedino zna da hoce da se dokopa vlasti i da za to ne bira sredstva, ali nemaju nikakve sanse jer narod odlucuje.

Bole

pre 9 meseci

Опозиција лаже и саму себе, зато је час за изборе, час против избора!

Vesna

pre 9 meseci

Da je opozicija ikad narodu Srbije dobro donela pa da ih i razumem sto prozivaju, ovako stvarno nemam reci.

Maja

pre 9 meseci

Sta zna opozicija osim da pravi cirkuse i izmislja lazi

Vuk

pre 9 meseci

Pa dal su ikada oni smanjivali cenu na cuveni prizer, ili pastetu, naravno da nisu. Nikad ih to nije ni zanimalo, kao ni narod Srbije.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Vladan Milojević: Dobra provera za nas!
Crvena zvezda

Vladan Milojević: Dobra provera za nas!

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je posle pobede nad Sočijem (2:0), na startu turnira u Sankt Peterburgu, da je atmosfera u ekipi porodična i da će ekipa biti još bolja kako vreme bude odmicalo.

05.07.2024

17:24

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija