• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.09.2023

12:06

Dok se Vučić bori za KiM, dokazali da protestuju samo zbog fotelja - Dosovci bi opet da opljačkaju Srbiju!

printscreen

Politika

Dok se Vučić bori za KiM, dokazali da protestuju samo zbog fotelja - Dosovci bi opet da opljačkaju Srbiju!

Podeli vest

Prozapadna opozicija odnosno stranke koje organizuju proteste "Srbija protiv nasilja", danas su potpisale sporazum pod nazivom „Dogovor za pobedu“ i time potvrdili da im je jedini cilj da se domognu vlasti i opet krenu u uništavanje Srbije i naroda. Svi potpisnici su stranke bivšeg dosovskog i G17 plus režima koji je ostao upamćen u narodu kao uništitelj naše zemlje.

Zanimljivo je da su za potpisivanje pakta, koji zapravo predstavlja pakt za rušenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, odabrali baš dan kada će predsednik održati govor na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, a koji je važan za Srbiju i naš narod na Kosovu i Metohiji.

 

Foto: printscreen

 

Ukoliko se uzme u obzir kakvi su rezultati ostali iza DOS-a i G17+ ovaj sporazum (inače, imitacija "Sporazuma sa narodom" propalog Saveza za Srbiju) zabrinjavajuć je za građane Srbije.

Rezultati koje su ostavili za sobom bili su izgubljena radna mesta, ljudi ostavljeni bez posla, zatvorene fabrike. Ostali su upamćeni po tome što su isporučivali ljude u Haški tribunal, ćutali na progon srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, nepoštovanje kulture sećanja...

Statistika najbolje svedoči o onome šta su ostavili po odlasku sa vlasti.

U Srbiji je prosečna zarada bila 331 evro, dok je u Beogradu 2012. godine bila 452 evra. Predviđanja navode da će 2025. prosečna plata biti preko 1.000 evra. Čak je i broj vrtića u glavnom gradu 2013. godine bio 276, a danas ih je 731. Te 2012. godine broj zaposlenih bio je 1.865.000, a danas je 2.367.000. Radi se o razlici od 500.000 zaposlenih ljudi! Stopa nezaposlenosti u 2022. godini iznosila 9,4 odsto, a 2012. godine 25,9 odsto. Fabrike su se tada zatvarale, prodavane su u bescenje pošto su prethodno sistematski uništavane, a danas dolaze strani investitori i Srbija uskoro neće ni imati dovoljno radnika, a već nam dolaze radnici iz inostranstva. Javni dug Srbije bio je 61,5 odsto BDP na kraju 2012, iznad nivoa Mastrihta. Posle teških reformi Srbija je uspela da to smanji na javni dug od 50,5 odsto BDP-a. Da ne navodimo razlike u broju kilometara auto-puta, pruga, medalja na Olimpijskim igrama...

Povratak na staro je svakako scenario koji više predstavlja košmarni san, nego objektivnu realnost. Srbija se gradi u proteklih 11 godina i teško da sporazum ostataka  bivšeg režima ima mogućnost da bude bilo šta više od trikova Saveza za Srbiju.

Ipak, dosovci su još jednom potvrdili da ih nije briga za KiM, već da samo žele da se vrate na vlast i da ponovo opleve i unište Srbiju, kao što su činili od 2000. do 2012. godine.

Ne zanima pripadnike bivšeg režima ni borba protiv nasilja, ni životni standard građana, već im je jedini cilj da ponovo pljačkaju i razore Srbiju kako bi napunili svoje džepove, što su danas još jednom potvrdili! Opozicija je pokazala da ne mari za interese naroda Srbije, već isključivo za sopstvene fotelje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija