• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.09.2023

19:11

(VIDEO) Vučić iz Njujorka: Pozvao sam korejskog predsednika da poseti Srbiju!

printscreen

Politika

(VIDEO) Vučić iz Njujorka: Pozvao sam korejskog predsednika da poseti Srbiju!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sumirao je učešće Srbije na 78. sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

On je rekao da je pozvao sam korejskog predsednika da poseti Srbiju.

- Ovo je naš drugi susret već sa predsednikom Koreje. Četvrta azijska ekonomija, 10. u svetu, jedna od najmoćnijih svetskih sila. Oni su podigli i Slovačku i Mađarsku i Češku, dobile su ogroman broj investicija iz Koreje - objasnio je predsednik Srbije.

- Imali smo veoma važan sastanak sa Jun sok Jolom i sada imamo sastanak sa Marošom Ševčevičem oko našeg učešća i pridruživanja EU , oko sirovina, minerala, metala, da zajednički poristup imamo. Mislim da će to biti važno za buduće ljude, da se sa Evropljanima radi na zaštiti životne sredine i svega onoga što u Srbiji - daodao je Vučić.

O kretanju Vojske Srbije ka Raškoj

- Nisam naredio podizanje borbene gotovosti, to su naše redovne aktivnosti. Redovne aktivnosti su nešto pojačane. Naše je da našu vojsku obučavamo, da bude snažna, da ima mnogo više vežbi, gađanja, pokreta i aktivnosti, a ukoliko bude dolazilo do bilo kog povišavanja borbene gotovosti, bićete o tome obavešteni - rekao je predsednik Srbije.

O sastanku sa Miroslavom Lajčakom

- Razgovarali smo i tako... ne znam tačno ni šta bih vam odgovorio. Ne mogu ja da kritikujem Lajčaka da bih time prebacivao krivicu. Najlakše je svima da okrive njega, Borelja, nisu ni oni krivi, ne donose oni ključne odluke. To je potpuno jasno. Nije laka situacija, razgovarao sam i sa drugim predstavnicima, nije dobro da sve bude za javnost. Kad imate posla s nekim ko je racionalan i razuman, da ne kažem normalan, uvek možete da postignete kompromis. Kad imate posla s nekim ko sve to nije, onda je teško da sagledavate budućnost, kad neko nije sasvm racionalan - kazao je šef države.

O situaciji na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da situacija u vezi sa Kosovom i Metohijom nije laka i da je zato vrlo zabrinut.

- Vrlo sam zabrinut, jer kad imate posla sa nekim ko je racionalan, ko je razuman, da ne izgovorim tu reč ko je normalan, onda uvek možete da postignete kompromis. Kad imate posla ko sve to nije, onda je teško da sagledavate budućnost na realan i objektivan način i da znate šta vam sledi. Ovako ostaje strah, jer nikad ne znate šta će nekome sutra da padne na pamet ko nije sasvim racionalan - rekao je Vučić novinarima u Njujorku.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17