• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.09.2023

15:02

Kurti divlja, a EU preti Beogradu! Stano: Mora da dođe do deeskalacije

Reuters

Politika

Kurti divlja, a EU preti Beogradu! Stano: Mora da dođe do deeskalacije

Podeli vest

Portparol EU Peter Stano ponovio je danas da je Evropska unija jasno osudila jučerašnja dešavanja u selu Banjska na severu KiM, da je došlo do veoma opasne situacije i da mora da dođe do deeskalacije. Prema njegovim rečima, moguće su i sankcije Srbiji!

On je na konferenciji za novinare istakao da mora da se nađe izlaz iz stalnih kriza na KiM kroz dijalog i da mora da dođe do deeskalacije.

- Apelujemo na obe strane da dođe do deeskalacije - rekao je Stano.

(VIDEO) Kurtijev teror ne prestaje! Srbinu treći put zapalili kuću jer ne želi da je proda!

On je ponovio da su svi stavovi EU o stanju na KiM sadržani u prošlonedeljnom saopštenju u kome se navodi veoma jasno šta EU očekuje od obe strane.

- EU je veoma jasna - mi smo posrednik. Obe strane žele da se pridruže EU, a njihov put ide preko dijaloga. Sve to je veoma jasno rečeno u saopštenju članica EU - kako moraju da se ponašaju da bi ušle u EU - rekao je Stano.

KFOR raskrinkao laži Aljbina Kurtija: Obavestili su nas o hapšenju trojice Srba tek dan kasnije

Na pitanje albanskih novinara da li postoji mogućnost da se uvedu mere, Stano je rekao da je istraga još u toku i da se još ispituju sve činjenice o tom, rekao je Stano, terorističkom aktu.

- Mere uvedene Kosovu nisu sankcije, od starta smo rekli da je EU bila jasna da su mere privremene. Ukoliko EU nađe razlog uvešće ih i Srbiji - rekao je Stano.

Žrtva Kurtijevog terora! Ovo je Ilija Elezović (70) koji je otet u Mitrovici!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija