• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2023

07:45

Ludilo! Lideri mrziteljske opozicije ne znaju šta hoće: Prvo tražili izbore, a sada ih ne žele!

Ata images

Politika

Ludilo! Lideri mrziteljske opozicije ne znaju šta hoće: Prvo tražili izbore, a sada ih ne žele!

Podeli vest

Predsednik države Aleksandar Vučić odgovorio delu opozicije na njihov zahtev za vanredne izbore, najavivši da bi oni mogli da se održe već 17. decembra, a hejteri su skočili kao opareni, poručujući da sada traže ostavku šefa države, pa onda izlazak na birališta!?!

Lideri hejterske opozicije još jednom su pokazali da i definitivno više ne znaju šta hoće, ali i da se panično plaše izbora jer znaju da će na njima doživeti novi debakl!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na njihov zahtev za raspisivanje vanrednih izbora, najavivši da bi oni mogli da se održe već 17. decembra, a hejteri su odmah skočili kao opareni, poručujući da sada traže ostavku šefa države, pa onda izlazak na birališta!?!

Da politička šizofrenija bude veća, ti isti ljudi su pre samo četiri meseca pretili Vučiću 'građanima na ulicama' ukoliko raspiše izbore, pa su se potom preko noći predomislili.

Prema svemu sudeći, i sada se iznova predomišljaju!

Bezidejnost i glupost

Predsednik Vučić je u sredu uveče, gostujući na RTS, direktno odgovorio na zahtev dela opozicije.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

- Ne mislim da je to ključna tema, ali morate da poštujete opoziciju, šta god mislili o njihovom radu... Voleo bih više odgovornosti za državu... Ali oni su rekli da država propada, da nam je ekonomija uništena... Nisam saglasan sa tim i prihvatio sam njihovu ideju. Mi smo spremni za izbore 17. decembra, mislim da ne mogu 24. decembra, tada je katolički Božić. Ali 17. decembra mogu da budu! Biće zajedno parlamentarni, pokrajinski, beogradski i izbori u nekim opštinama... - rekao je Vučić.

Čim je predsednik ovo izgovorio, NATO general i propali kandidat za predsednika Zdravko Ponoš i lider Demokratske stranke Zoran Lutovac, koji su prethodno tražili vanredne izbore, sada su se izgleda predomislili!?!

Foto: printscreen

 

 

'Kakve izborne podvale da bi sačuvao svoju kožu! Pa nisu gradonačelnici Kraljeva i Smedereva zabrljali u Banjskoj. Nisu oni proćerdali Kosovo. Ti si to uradio, ti si doveo zemlju u ovu situaciju. Ti treba da podneseš ostavku ako imaš bar malo časti! ', napisao je Ponoš na mreži Iks (bivši Tviter), dok je sličan stav objavio i Lutovac:

 

 

Foto: ATA Images

 

 

'Posle ove katastrofe u koju je uvukao Srbiju Vučić bi morao da podnese ostavku, a onda izbori redom. Razdvojeni', napisao je Lutovac.

 

 

Komentarišući ovakvu reakciju prozapadne opozicije, poslanica SNS Sandra Božić kaže da sada, kada su dobili mogući datum održavanja izbora, ne znaju šta će.

- Toliku bezidejnost, neznanje i glupost srpska politička scena nikada nije videla, a verujem ni svetska. Jasno je da ta apsolutna nemoć opozicije dolazi iz ono malo svesti koja im je ostala da shvate da ne mogu da pobede Vučića i zato im on smeta. Vučić je jedina prepreka koja im stoji na putu ponovnog pljačkanja i pustošenja Srbije. Ubijenu decu su sada zamenili temom Kosova i nastavljaju svoj lešinarski pohod iako znamo da kao što ih je bilo briga za decu, briga ih je i za Kosovo i Metohiju - ističe Božićeva, podsećajući da su upravo političari iz redova opozicije na slobodu pustili Aljbina Kurtija.

Foto: Miloš Rafailović

 

 

- U njihovim redovima su upravo oni koji su na slobodu pustili Kurtija, postavili granicu između Srba i Srba, postavili najgluplje pitanje međunarodnom sudu i prodali i preprodali svaki nacionalni interes. Tražili su izbore, evo dobili su ih, samo još da pobede. Valjda očekuju od Kurtija da im pomogne, videli smo da imaju istog finansijera i lobistu Mendeza, koji se sumnjiči u SAD za primanje mita i korupciju. Možda biračima usput i to treba da objasne... - naglašava Božićeva.

Neozbiljna politika

Politički analitičar Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost ocenjuje da opozicija želi da dođe na vlast bez izbora.

- Neozbiljnost opozicionih lidera ponovo je na delu. Ne poznaju ni osnovne demokratske procese, a kamoli Ustav svoje države, što ih ne sprečava da konstantno traže zamišljene idealne uslove u kojima se nadaju da će ponovo uspeti da dođu na vlast bez ikakve ideje, programa i politike - zaključuje Barac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija