• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2023

23:45

Grenel Kurtiju ne veruje: Obukciju stradalih morao bi da uradi neko treći!

Reuters,Beta

Politika

Grenel Kurtiju ne veruje: Obukciju stradalih morao bi da uradi neko treći!

Podeli vest

Nekadašnji izaslanik za dijalog Beograda i Prištine bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, Ričard Grenel ukazao je povodom sukoba u Banjskoj da je neophodno da se sprovede potpuna istraga kao i da celokupnu obdukciju stradalih treba da obavi treća strana.

Grenel je na društvenoj mreži Iks naveo da je transparentnost potrebna što pre.

- Trebalo bi da se sprovede potpuna istraga i potpune autopsije od strane treće strane. Transparentnost je potrebna što pre - naveo je Grenel.
 

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o krvoproliću u Banjskoj i otkrio da je zbog tenzija na Kosovu imao razgovor sa američkim šefom diplomatije Entoni Blinkenom.

- Saglasili smo se da je potrebna deeskalacija, jača uloga Kfora posebno na severu. Negirao sam neistine o najvišem stepenu borbene gotovosti VS, nismo se saglasili o prirodi onoga sto se desilo na KiM - objasnio je predsednik Srbije.

Ovim povodom oglasio se i sam Blinken i potvrdio Vučićeve reči.

- Razgovarao sam sa predsednikom Vučićem kako bih istakao potrebu za hitnom deeskalacijom napetosti sa Kosovom i pozivanje na odgovornost onih koji su činili nedavne nasilne napade. Takođe sam naglasio važnost potpune implementacije obaveza u okviru dijaloga koji vodi EU - napisao je Blinken na svom nalogu na mreži Iks.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija