• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.10.2023

16:32

Vučićeva udarna poruka iz Granade: Zanima nas samo napredak naše zemlje! (VIDEO)

Printscreen/PinkTV

Politika

Vučićeva udarna poruka iz Granade: Zanima nas samo napredak naše zemlje! (VIDEO)

Podeli vest

Aleksandar Vučić danas je na marginama Samita Evropske političke zajednice u Granadi razgovarao sa brojnim zvaničnicima.

Predsednik Vučić razgovarao je sa predsednikom Vlade Kraljevine Holandije Markom Ruteom.

On se sastao i sa predsednikom Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburg Gzavijeom Betelom.

– Večeras imam razgovore sa Boreljom i Makronom, očekujem i sa Micotakisom, sutra na sednici Evropskog saveta tema će biti KIM, neki ce pokusati da govore o Srbiji na razlicite načine - ističe predsednik.

Vučić je u obraćanju medijima istakao da mora da se bori za svoju zemlju.

– Ne obaćavam ništa, samo se nadam da ćemo uspeti – istakao je Vučić.

Foto: Printscreen/PinkTV

 

Na pitanje da li namerava da napadne Kosovo i Metohiju predsednik je odgovorio izričito.

- Mi se ne takmičimo u tome da li će nešto loše da se desi Prištini, nikada niste čuli da se zalažemo da im se uvedu sankcije. Nikada nismo imali nikakve namere da napadnemo bilo koga u regionu. Trenutno nas zanima samo napredak naše zemlje, i nadam se da ćemo istrajati u našim namerama - istakao je predsednik.

Vučić je najavio da će imati teške razgovore, kao i važne bilateralne sastanke.

- Večeras imam razgovore sa Boreljom i Makronom, očekujem i sa Micotakisom, sutra na sednici Evropskog saveta tema će biti KIM, neki ce pokusati da govore o Srbiji na razlicite načine - naveo je predsednik.

Foto: Printscreen/PinkTV

 

On je dodao i da će večeras posle 23 sata reći nešto više o sutrašnjoj sednici Evropskog saveta na koju je kao posebna tačka ubačena situacija na KiM.

– Neki će pokušati da govore i o Srbiji na različite načine – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije danas se sastao i sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, i to uoči početka samita Evropske političke zajednice koji se održava u španskom gradu Granadi.

Ovom prilikom sastao se i sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Vitkovac i Simonović nemaju dilemu: Sada sve zavisi od Zvezde!
Košarka

Vitkovac i Simonović nemaju dilemu: Sada sve zavisi od Zvezde!

Bivši košarkaši večitih Marko Simonović (37) i Čedomir Vitkovac (41) smatraju da su crveno-beli u ogromnoj prednosti posle vođstva 2:0 u finalnoj seriji regionalne lige i da bi u nedelju (20.30) u trećoj utakmici mogli da završe čitav posao, pogotovo ako ponove igru u odbrani iz drugog susreta.

17.05.2024

13:35

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija