• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2023

17:49

Dačić sa Berbok u Tirani: Težak razgovor - ukazao sam na dvostruke standarde prema KiM!

printscreen rts

Politika

Dačić sa Berbok u Tirani: Težak razgovor - ukazao sam na dvostruke standarde prema KiM!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je sastanak sa šeficom nemačke diplomatije bio težak, ali korektan, i da joj je ukazao da je važno izbeći dvostruke standarde u rešavanju pitanja KiM i da je poslednja eskalacija u pokrajini posledica neispunjavanja odredaba Briselskog sporazuma.

- Sad sam završio sastanak sa ministarkom spoljnih poslova nemačke Analenom Berbok koja je i tražila sastanak. Sastanak je bio težak, ali i korektan. Svako je izneo sovje mišljenje. Ja sam rekao da je potrebno paziti se dvostrukih standarda, ali da je potrebno uvažavati svačije mišljenje. Mi smatramo da Kosovo nije nezavisna država - rekao je Dačić u Tirani gde boravi na sastanku sastanka šefova diplomatija Berlinskog procesa.

Naglasio je da je Berbokova tokom sastanka ukazala na to da je krizu na KiM izazvalo nepoštovanje Ohridskog sporazuma, čiji je deo i Briselski sporazum i da smatra da Zajednica srpskih opština mora biti formirana.

Foto: Reuters

 

 

- Mi smo ukazali da je problem u nepoštovanju Briselskog sporazuma, u teroru koji se sprovodi nad srpskim narodom i pasivnosti međunarodne zajednice da zaustavi Kurtija - rekao je Dačić.

On je istakao i da je upravo Srbija ta koja svih ovih godina upozorava da nepoštovanje Briselskog sporazuma dovodi do eskalacije problema.

- Dovodi do sukoba na KiM i to je glavni uzrok svih problema na KiM. U tom smislu zaista, svima bi trebalo da bude jasno da je glavni pravac aktivnosti ispunjavanje onoga što je dogovoreno, odnosno ispunjavanje Briselskog sporazuma. Briselski sporazum podrazumeva Srbe u policiji tamo gde žive Srbi, da ne mogu albanske snage da dolaze na sever bez saglasnosti Kfora, podrazumeva formiranje Zajednice srpskih opština, Srbe u sudovima i u tužilaštvima - istakao je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija