• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.10.2023

10:40

Dragan J. Vučićević na TV Prva: Rat u Izraelu trajaće dugo, preti haos u celim svetu

printscreen

Politika

Dragan J. Vučićević na TV Prva: Rat u Izraelu trajaće dugo, preti haos u celim svetu

Podeli vest

Dragan J. Vučićević glavni i odgovorni urednik Informera gostovao je na Prvoj TV gde je pričao o sukobima u Izraelu i Gazi, stanju o opoziciji, Samitu evropske političke zajednioce u Granadi, napadima hejtera na predsednika Vučića...

Na pitanje da li je ovaj rat iznenađenje, Vučićević je odgovorio da je to iznanađenje za sve osim za one koji su ovaj sukob pripremali. 

- Iznenađen je ceo svet, iznenađeni su svi oni osim onih koji su pripremali ovaj rat, a ovo jeste rat. Svi oni koji pričaju da je to nekakav sukob ograničenog karaktera, greše. Siguran sam. Ovo je početak dugotrajnog rata. A zašto sam ubeđen u to? Daj bože da grešim.  Radikalni elementi palestinskog naroda tamo su shvatili da mogu da ostvare ozbiljne rezultate u borbi protiv Izraela. Biram reči, jer ne bih voleo da me neko pogrešno shvati da podržavam ovog ili onog. Ne. To je strašno što se juče desilo, ali se nešto desilo što je prešlo rubikon i više nema nazad. Palestinci posle ovoga sigurno neće pristajati na status kvo. Sigurno se neće na prethodno stanje u pojasu Gaze. Ljudi jako malo o pojasu Gaze i o sukou Palestinaca i Izraelaca. Pojas Gaze je veličine opštine Ključ koja je polovina predratne opštine Ključ koja je ostala danas u federaciji BiH. Toliko je teritorijalno, a ima 2,2 miliona ljudi. Ako bacite i kamen sigurno pada na nečiju glavu - naglasio je Vučićević.

Foto: printscreen

 

- Jutros imate poruku Natanjahua, ali i poruku podršku tome Zelenskog, gde se traži potpuno uništenje pojasa Gaze, gde kaže "Pretvoriću pojas Gaze u grad ruševina". To poručuje Natanjahu, izraelski premijer. To znači ili zločin epskih razmera, ubijanje svih tih ljudi, ili ogromno etničko čišćenje. Palestinci naravno na to neće da pristanu. Posle jučerašnjih i današnjih događaja rat se nastavlja. To nije završeno juče, to traje i danas. Stižu užasni snimci i užasne vesti celu noć, to traje i jutros. Neki su pričali pre dve, tri nedelje gde je bila srpska služba, kako nije znala šta će se događati u Banjskoj. Postavlja se pitanje gde je Mosad? Mosad je najmoćnija obaveštajna služba na svetu. Svi ćemo se složiti sa tim i svi vojni i obaveštajni stručnjaci će vam reći da je Mosad najmočnija izraelska služba na svetu i da je najorganizovanija. Mosad je bratska služba CIE, američke obaveštajne agencije. Oni su ko rođena braća, sve što znaju jedni, znaju i drugi. Sve što znaju ovi u Americi, znaju i ovi u Tel Avivu i obratno. Oni nisu znali da im se sprema 30 000 specijalaca, da će 5300 raketa da bude ispaljeno jednog jutra sa pojasa Gaze na unutrašnjost Izraela. Oni ništa nisu znali. Prvi podaci izraelskih medija je da je bilo ispanjene 5300 raketa ukupno, tzv. "bojler" rakete. Sinoć su se pojavili snimci na Hamasovim kanalima kako se obaraju najmanje dva, a oni kažu četiri izraelska helikoptera. Takvu vrstu helikopterskog naoružanja imaju Amerikanci, Kinezi...

Foto: printscreen

 

O opoziciji

- To vam govori o ovim lažovima ovde koji žele da zloupotrebe i tragediju o Banjskoj. Baš me zanima šta će reći sad. NIN je objavio pre nekog vremena da Milan Radoičić nikog ne sluša, a sada tvrde drugačije. Oni lažu po potrebi. Oni će pokušati da lešinare i sa ovim. Osudili su predsednika Vučića što je na izraelskoj strani. Vučić je osudio ovaj napad. Nigde nemate da zamerite predsedniku Vučiću. Juče se promenio svet u našim očima - rekao je Vučićević. 

- Ukrajina sada pada u drugi plan. Zalivske zemlje su bili najverniji saveznici Amerike, a za 40 minuta se sve promenilo. Svet se menja u našim očima. Sve je sada vest o Bliskom Istoku. Ovo menja i naš položaj i Evrope i celog sveta. Ovo menja celokupno geopolitički položaj. Vidite da se smera rat globalni razmera, a sinoć ovi iz opozicije su pokazali da čas hoće izbore, čas neće. Lutovac kaže sinoć da ne dolaze u obzir izbori. Oni menjaju politiku za 180 stepeni na dnevnom nivou. Dogovorite se. Šta ih briga. Oni traže i izbore, a ne žele da ih ne bude. Glavni im je sada zahtev da Vučić podnese ostavku - tvrdi Vučićević.

Foto: printscreen

 

- Opozicija je govorila da smo sa Banjskom sve upropastili. U nedelji iza 24. septembra smo imali tešku situaciju za našu Srbiju. Predsednik Vučič je tamo u Granadi uradio ogroman posao za našu zemlju. Pogledajte kako je francuski predsednik Makron primio predsednika Vučića, a kako Vljsou Osmani. Albanski novinari kažu da Makron prezire Osmani. To ne kažemo mi. Opozicija se radovala sankcijama. Pogledajte njihove izjave. Oni su se radovali tome. Oni se raduju svakoj srpskoj nesreći. Oni noćas nalaze zamerku da je Vučić stao na izraelsku stranu, a on je protiv svakog sukoba - rekao je Vučićević. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija