• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.10.2023

14:29

I on se kao bori za mir!?! Kurti: Ulaganja u oružje veća za 191 odsto

Ata images

Politika

I on se kao bori za mir!?! Kurti: Ulaganja u oružje veća za 191 odsto

Podeli vest

Takozvani "premijer Kosova" Aljbin Kurti saopštio je danas da je tokom mandata njegove "vlade" ulaganje u naoružanje i vojnu opremu takozvanih "kosovskih bezbednosnih snaga" poraslo za 191 odsto u odnosu na period pre dolaska na vlast.

Kurti je na Fejsbuku istakao da su ulaganja u naoružanje "veća nego ikada".

"Ministarstvo odbrane je prvi put 2021. godine dobilo budžet od 100 miliona evra. Za 2023. godinu budžet za vojsku je 141 milion evra, što je više nego duplo u odnosu na vreme kada smo preuzeli vlast", ​​napisao je Kurti.

Uplašio se Vučića! "Politiko": Kurti poslao Vjosu u Granadu!

Prema njegovim rečima, prijemom 1.852 novih regruta ukupan broj vojnika je povećan za više od dve trećine.

"Stručnu obuku u inostranstvu završilo je 3.325 vojnih lica. Opremljeni su bolje nego ikada, jer su ulaganja u naoružanje porasla za 191 odsto. Dodali smo dobro poznate borbene bespilotne letelice Bajraktar ​​u naš vojni arsenal", dodao je Kurti.

Kako navodi KBS su otvorene za prijem novih mladih kandidata.

"Uklonili smo ograničenje broja Kosovskih bezbednosnih snaga i otvorili ga za svaku mladu osobu do 25 godina, dok smo predmet 'Bezbednosno obrazovanje' uvrstili u školski program za učenike viših razreda srednjih škola", poručio je on.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija