• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.10.2023

16:13

Jaka i stabilna država - Gašić sa ministrom bezbednosti BiH razgovarao o borbi protiv kriminala

Tanjug

Politika

Jaka i stabilna država - Gašić sa ministrom bezbednosti BiH razgovarao o borbi protiv kriminala

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić danas je u Beogradu, sa ministrom bezbednosti Bosne i Hercegovine Nenadom Nešićem, razgovarao o saradnji dva ministarstva u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, iregularnih migracija i bezbednosti granice.

Gašić je istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i da ostaje posvećena daljem unapređenju saradnje u cilju očuvanja regionalne bezbednosti, naveo je MUP u saopštenju. 
 


Naglasio je da je zajednička borba protiv prekograničnog kriminala i suzbijanja iregularnih migracija od ključnog značaja za obe države, imajući u vidu da, kao tranzitne zemlje, obe trpe pritisak masovnih migracija. 

Gašić je pohvalio i realizaciju zajedničkih akcija koje su sprovele dve policije. 

Ministar Nešić zahvalio se Srbiji na izbalansiranom stavu po pitanju teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine i ocenio da je Srbija jaka i stabilna država koja teži očuvanju mira i stabilnosti celog regiona. 

Dvojica ministara su se saglasila da je neophodno nastaviti sa bliskom komunikacijom i koordinacijom dva ministarstava u cilju veće bezbednosti građana, kroz unapređenje saradnje i organizaciju zajedničkih obuka dveju policija. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija