• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

16.10.2023

06:30

Šiptarski ekstremista nastavlja da maltretira narod  na KiM! Kurti hapsi Srbe čak i zbog majica - To je strategija, ali mi moramo izdržati zulum!

Informer

Politika

Šiptarski ekstremista nastavlja da maltretira narod na KiM! Kurti hapsi Srbe čak i zbog majica - To je strategija, ali mi moramo izdržati zulum!

Podeli vest

Takozvani 'kosovski premijer' Aljbin Kurti ne prestaje da teroriše Srbe na Kosovu i Metohiji, a sada je počeo da hapsi ljude čak i zbog majica?! Stefan Spasojević (27) priveden je u Zubinom Potoku samo zato što je na majici nosio natpis 'Ne damo te, zemljo Dušanova' i zbog toga mu šiptarski ekstremisti prete kaznom zatvora do pet godina!

Spasojević je uhapšen u subotu ujutru, a iz pritvora je pušten juče, uz pretnju da će, u slučaju da tužilac podigne optužnicu, dobiti zatvorsku kaznu od jedne do pet godina zbog 'provokacije na nacionalnoj osnovi'?!

Antisrpska politika

Spasojević je ispričao da je sa prijateljem krenuo kolima kako bi pse izveli u šetnju u okolini Zubinog Potoka. Na putu ih je zaustavila takozvana 'kosovska policija', koja ih je izvukla iz automobila i pretresla vozilo.

- Nosio sam staru majicu na kojoj su bili srpski manastiri sa natpisom na ćirilici 'Ne damo te, zemljo Dušanova'. Pitali su me šta mi piše na majici i ja sam im rekao... Oni su onda pozvali patrolu ROSU iz Zubinog Potoka da utvrdi šta piše na majici, jer među njima, kako su mi rekli, ima onih koji znaju ćirilicu. Tri pripadnika ROSU su došla i rekla mi da je natpis na majici 'vređanje na nacionalnoj osnovi' i da mogu da je nosim samo kod kuće ili u šumi. A pošto smo bili na putu ka šumi, odgovorio sam da je i nosim za šumu i da je majica stara... Svakako nisam hteo sebi da napravim nikakav problem. Ni na kraj pameti mi to nije bilo - priča Spasojević, dodajući da su ih 'policajci' ipak priveli i oduzeli im nož koji su poneli kao pribor za ručak.

LJUBIŠA ĐUROVIĆ
POSLANIK SPS IZ PEĆI

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

- Oni imaju nečiju podršku i u ovim uzburkanim svetskim vremenima, kad moćnici prave probleme. Vide svoju šansu da nešto urade protiv Srba. Mislim da je to strategija koja je postavljena uz pomoć nekog sa Zapada, ali mi moramo izdržati zulum.

- Priveli su me u stanicu, oduzeli su mi majicu koju sam nosio i nož koji smo poneli uz hranu, koji je bio u automobilu. Dao sam izjavu. Rekli su mi da će me, ako slučajno javni tužilac bude hteo da pokrene postupak, oni zvati i pustili su me kući. Takođe su mi rekli da po 'kosovskom' zakonu za to zbog čega su me priveli, kao neko krivično delo, mogu da dobijem kaznu od jedne do pet godina zatvora - naglašava Spasojević.

Kancelarija za KiM, reagujući povodom ovog slučaja, apeluje na međunarodnu zajednicu da konačno stane na put strašnom iživljavanju Kurtijevih 'policijskih specijalaca'.

- Kurtijeva 'policija' je Stefana zaustavila na putu od Zubinog Potoka ka selu Drijen, gde živi, privela ga i držala ga više sati u policijskoj stanici, zapretivši mu prijavom zbog 'vređanja po nacionalnoj osnovi'. Dok Kurtijeva 'specijalna policija' puca u Srbe, decu, prebija omladinu i ne odgovara za to, dotle se Srbi privode i zastrašuju zbog majice!? Svetska javnost i predstavnici međunarodnih organizacija moraju da razumeju apsurdnu činjenicu da se Srbi na KiM hapse proizvoljno, bez ikakvog prava i osnova, zbog objavljivanja sadržaja na društvenim mrežama, a sada i zbog garderobe koju nose - upozoravaju iz Kancelarije za KiM.

Strašan teror

Milovan Drecun, šef Odbora za KiM, ocenjuje da je Kurtijeva politika izrazito antisrpska i da je njen rezultat strašan teror nad srpskim stanovništvom.

Foto: Pedja Milosavljević

 

 

- Ovo je jedan u nizu slučajeva koji pokazuje da je Kurtijeva politika prepuna mržnje prema svemu što je srpsko. Rezultat te politike je užasan teror koji se sprovodi. Kurti će nastaviti da teroriše Srbe, bez obzira na to što je sve ovo izuzetno brutalno, jer izostaje reakcija političkog Zapada, koji kao da prećutno podržava Kurtija u nameri da eliminiše postojanje Srba na KiM - zaključuje Drecun.

ZORAN ANĐELKOVIĆ
BIVŠI ŠEF IZVRŠNOG VEĆA KiM

Kurti bi da hapsi Srbe samo zato što imaju srpsko ime i prezime. Suština je da zaplaši, uhapsi i protera sve Srbe sa KiM. To je srž i poenta, a sve drugo je usputna pojava.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija