• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.10.2023

14:15

Nastavak torture! Srbi uhapšeni posle Banjske ostaju u pritvoru!

Kosovo onlajn

Politika

Nastavak torture! Srbi uhapšeni posle Banjske ostaju u pritvoru!

Podeli vest

Advokat Ljubomir Pantović, branilac Blagoja Spasojević, mladića uhapšenog nakon događaja u Banjskoj koji se nalazi u pritvorskoj jedinici u Podujevu, potvrdio je za Kosovo onlajn da je Apelacioni sud odbio žalbu o meri pritvora.

Pantović je saopštio da je Apelacioni sud odbio i žalbe na odluke o meri pritvora za još dvojicu uhapšenih Srba, Dušana Maksimovića i Vladimira Tolića, dodajući da je takva odluka bila očekivana.

- Ono što sledi je produžavanje pritvora, jer će istraga trajati malo duže. Ona je komplikovana i složena, tek smo na samom početku postupka. A dela koja im se stavljalju na teret su vrlo ozbiljna, teško je očekivati ukidanje pritvora, po svemu sudeći, to će trajati dosta dugo - naveo je Pantović.

Stano preti - Vratite se dijalogu, biće posledica zbog Banjske

Spasojević se tereti za dva krivična dela - napad na ustavni poredak i bezbednost Kosova i izvršenje terorističkog akta.  Dušanu Maksimoviću stavljeno je na teret krivično delo pripremanje terorizma, dok Vladimira Tolića kosovsko tužilaštvo tereti za „izvršenje terorističkog dela“.

Spasojević, Maksimović i Tolić nalaze se u pritvoru visoke sigurnosti kod Podujeva. Određen im je pritvor od mesec dana.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija