• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs, Alo

16.10.2023

16:05

Od 0 do 619 miliona u rekordnom roku! Đilas pun kao brod - stanovi, vile, vozni park, a sada od građana očekuje podršku!

ATAIMAGES

Politika

Od 0 do 619 miliona u rekordnom roku! Đilas pun kao brod - stanovi, vile, vozni park, a sada od građana očekuje podršku!

Podeli vest

Iz Đilasove stranke SSP je saopšteno i da je njihov šef ocenio da je “velika verovatnoća” da na predstojećim izborima SNS, zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) “neće imati dovoljno (glasova) da osvoji vlast”.

Uzimajući u obzir Đilasovu samouverenost o porazu SNS-a na izborima, red je da se podsetimo vremena dok je Đilas sa svojim pajtosima vedrio i oblačio Beogradom, kao i koliko mu se to isplatilo.

Iako uvek koristi prilliku da se hvali svojim menadžerskim uspesima i kao privrednik i kao gradonačelnik, činjenice govore da od njegovog menažerisanja on lično ima korist, a Beogradu su ostali dugovi u iznosu od 1,2 milijarde evra, gomila afera i propalih projekata.

Za objašnjenje njegovog bogaćenja dovoljno je pogledati kad su mu, kako i koliko rasli prihodi i dobit u firmama. Na kraju krajeva, ne mora se znati procentni račun da bi se tu zbrojilo 2+2. 

Dok je Đilas bio na državnim funkcijama, prihodi njegovih firmi su porasli 300 puta.

Pre 2004. godine bili su 300 miliona dinara, da bi u periodu 2008-11. godine narasli na više od OSAM MILIJARDI dinara. 

Za razliku od vremena kada se lažno pozivao na Đinđića, sada je mogao direktno i neposredno da preti svojim uticajem i moći kojom raspolaže.

U međuvremenu je stavio šapu i na reklamne sekunde na RTS-u, Studiju B i drugim televizijama i tako zaokružio ponudu i potražnju na monopolističkom nivou od 55% tržišta.

Cifru od zarađenih 619 miliona evra u ovom periodu koja se stalno pominje u javnosti Đilas i ne pokušava do kraja da demantuje. Prosto, radi se o iznosu koji se dobije zbrajanjem finasijskih rezultata njegovih firmi u navedenom periodu, a što je javni podatak koji svako može da izračuna, ako je zainteresovan. 

Za to vreme, dok je bio uspešan biznismen, kao direktor Narodne kancelarije, Ministar za Nacionalni investicioni plan, a najviše kao gradonačelnik, proslavio se uzaludnim i bahatim trošenjem novca koristeći sve što je mogao kako bi se taj novac prelio u privatne džepove.

Imovina Dragana Đilasa

Prema dostupnim podacima, u vrednosti imovine prednjači bivši gradonačelnik, čije se nekretnine procenjuju na 24.375.347 evra.

Dragan Đilas vlasnik je troiposobnog stana i dupleksa u centru Beograda, dok se ostali stanovi vode na njegovog brata Gojka, majku Jovanku ili su u vlasništvu firme "Multikom grup".

Od 14 stanova čak 11 se nalazi u prestonici u samom srcu grada, dok su dva na Novom Beogradu. Dva stana, jedan od 50, a drugi od 48 kvadrata, Đilasovi imaju u Majdanpeku, dok su u Boru vlasnici skromnog stana od 41 kvadrata.

Foto:  

 

Vrednost ovih stanova je 1.881.700 evra, s tim da za nekretninu kod Vukovog spomenika Đilas nije naveo kvadraturu, te njena vrednost nije uračunata u prethodnu sumu.

Kako se navodi, Đilas ima i dva parking-mesta u zgradi kod Hrama Svetog Save u kojoj ima dupleks:

1. Vračar, 12 kvadrata, 18.000

2. Vračar, 12 kvadrata, 18.000

Njive, livade, pašnjaci

Bivši gradonačelnik poseduje i parcele, livade, pašnjake i šume po Srbiji, kao i dva bespravno izgrađena objekta čiji je vlasnik njegova firma "PIK omladinka"

1. selo Sikole u blizini Negotina, parcela sa dva objekta, 13.310 kvadrata, 50.000

2. selo Sikole u blizini Negotina, livade/njive/pašnjaci/šuma, 10 hektara, 40.500

3. Zaječar, zemljište na kome se nalazi zgrada, vlasnik "PIK omladinka", 7.412 m2

4. Zaječar, njiva, 10 hektara

5. Zaječar, 240 kvadrata, 15.000

Zgrada od 5.500.000 evra

Poslovna zgrada od 1.735 kvadrata u ulici Antifašističke borbe koja je bila u vlasništvu Ðilasovoge "Multikom grupa" vredela je 5.500.000 evra. Iako se nekretnina u katastru i dalje vodi na "Multikom", Ðilas je u intervjuu KRIK rekao da ju je prodao krajem prošle godine i dostavio ugovor kao dokaz.

U ovom dokumentu piše da je zgradu sa zemljištem na kome se nalazi prodao za 4,5 miliona evra u oktobru 2017. Kupac je firma "TechHill Plaza" sa Voždovca, čiji je vlasnik švajcarska kompanija "DanSav investments". Kompanija je za kupovinu uzela kredit od banke u iznosu od blizu 6 miliona evra i stavila hipoteku na zgradu.

U dokumentima iz katastra piše da će deo kredita od 3,5 miliona evra biti iskorišćen za ovu kupovinu, a ostatak za vraćanje drugog kredita. Ðilas je negirao napise medija da je zgradu prodao kompaniji biznismena Dragana Šolaka, suvlasnika kablovskog operatera SBB i televizije N1.

Vozni park

Što se automobila tiče, Đilas poseduje dva marke BMW, od kojih je jedan kupljen na lizing, a drugi je u vlasništvu njegove firme "Multikom grup". Upravljajući ovim vozilima, Đilas je počinio nekoliko prekršaja.

1. BMW 2007. godište

2. BMW X5

Kada se sve sabere i oduzme ništa bolje ne oslikava period Đilasove vladavine od sledeća dva podatka – 1.2 milijarde evra duga u Beogradu i 619 miliona evra u isto vreme na Đilasovim računima. Zato danas svim silama i želi da se vrati na vlast. Jer, njegova poslovna šema se na tome i zasniva. Samo jaka pozicija na vlasti može da mu obezbedi poslovni uspeh.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija