• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

19.10.2023

06:40

Pakt ambasada i bivšeg režima! Dramatično upozorenje predsednika Vučića: Stranci bi da porobe Srbiju!

Tanjug

Politika

Pakt ambasada i bivšeg režima! Dramatično upozorenje predsednika Vučića: Stranci bi da porobe Srbiju!

Podeli vest

Predstojeći izbori od presudnog su značaja za Srbiju, to će biti izbori između prošlosti i budućnosti!

Ovo je juče poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Pekinga, komentarišući informacije da su Amerikanci izdali direktivu političkim strankama bivšeg režima da naprave jednu zajedničku listu na predstojećim izborima kako bi srušili aktuelnu vlast.

Vučić je rekao da su stranci liderima opozicije naredili i da traže vanredne izbore, zbog čega su preko noći promenili stavove da ni po koju cenu ne žele izlazak na birališta.

Ključne stvari

Predsednik je, upitan da prokomentariše informaciju da su SAD preko navodno nevladine organizacije NDI naredile liderima stranaka bivšeg režima da moraju po svaku cenu da budu na jednoj listi kako bi se 'Vučić srušio jer ne sluša', istakao da se sve svodi upravo na izdavanje direktiva.

- Tako su im rekli i da traže izbore, pa su u jednom danu promenili stav. Kad su dobili izbore, onda su rekli: 'Pa nismo ih baš toliko ozbiljno tražili...' Da bi narod znao, tri stvari su tu ključne. Prva stvar jeste da 'Srbija protiv nasilja' nikada nije bila građanski protest, nego pokret Đilasa, Mikija Aleksića, tasta mu i drugih iz opozicije... Druga stvar, stranci ne vole da vide nezavisnu zemlju, nego bi da se Srbija utopi u sivilo i propada onako kako je propadala do 2012. godine. I treća stvar, ljudima bi trebalo da bude jasno da svaki glas za bilo koga od njih ide samo u Đilasovu kasu - istakao je Vučić.

Foto: RTV.rs

 

 

Prema njegovim rečima, predstojeći izbori su od presudnog značaja za Srbiju.

- Predstojeći izbori biće izbori između prošlosti i budućnosti, odnosno onih koji su pokazali kako Srbija može bolje da izgleda, kako možemo da imamo mnogo više zaposlenih, autoputeva, škola, bolnica, crkava... Na narodu je da izabere i na meni kao predsedniku je da čestitam pobedniku. Vidim da su oni u svoju pobedu sigurni. Mi ćemo pokušati da se borimo i pobedimo - naglasio je Vučić.

Osamnaest sporazuma

Govoreći o poseti Kini, gde je juče učestvovao na Forumu 'Pojas i put', predsednik države je istakao da ono što je postignuto u Pekingu ima istorijski značaj za Srbiju.

- Potpisano je ukupno 18 sporazuma. Priprema se još saglasnosti na kojima moramo da radimo zajednički. Ipak, važnija je suština i strateški karakter dobrog dela tih sporazuma. Ne volim da koristim taj izraz, ali verujem da ono što smo postigli u Kini ima svoj istorijski značaj i da će se to videti u godinama i decenijama pred nama. Verujem da ćemo imati priliku da ponovo ugostimo predsednika Sija. Delegacija Srbije mogla je mnogo toga da nauči u Kini i predstavila je Srbiju na mapi sveta kao slobodarsku, nezavisnu i uspešnu zemlju. Nisam znao koliko sam popularan ovde, valjda zato što smo podržavali Kinu kada je to bilo teško, pa smo kao zemlja stekli ne tako beznačajnu popularnost i zahvalan sam našim kineskim prijateljima na gostoprimstvu - zaključio je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragana

pre 8 meseci

Kada su ovi iz bivšeg režima mislili nešto ozbiljno i povukli ozbiljne korake ili zalaganje za bilo šta i dok su izvršavali vlast tako i sada...da su ozbiljni ne bi zloupotrebljavali hilju stvari do sada kako bi izašli na ulicama

Maca

pre 8 meseci

Kako sad neće izbore pa nisu spremni za ponovni gubitak.

Zox

pre 8 meseci

'Srbija protiv nasilja' nikada nije bila građanski protest, nego pokret Đilasa, Mikija Aleksića, tasta mu i drugih iz opozicije... Druga stvar, stranci ne vole da vide nezavisnu zemlju, nego bi da se Srbija utopi u sivilo i propada onako kako je propadala do 2012. godine. I treća stvar, ljudima bi trebalo da bude jasno da svaki glas za bilo koga od njih ide samo u Đilasovu kasu

Mico

pre 8 meseci

Srbija nije mimo sveta i naravno da moramo gledati i sta se tamo desava ali mi moramo i mozemo da budemo van sukoba i da eventualno posredujemo u borbi za iznalaznje resenja za te sukobe.

Zox

pre 8 meseci

Sastali se svi srbomrzitelji da Srbiju sruše ali uzalud, u Srbiji se narod pita

Mara

pre 8 meseci

Oni su jedni obični glumci koji glume žrtve od kako su izgubili vlast pa sve do daqnas, kukavličluk opozicije je opšte poznat

Jovana

pre 8 meseci

Srbija ce se izboriti za pristojnu buducnost.

Mica

pre 8 meseci

Predsednik je lepo rekao da opozicija ne zna šta hoće, oće izbore neće izbore , pa mi smo se šalili pa ovo pa ono...I šta pokazuje opozicija na ovakav način , sve osim ozbiljnost da im se preda u ruke vlast

Iva

pre 8 meseci

Opozicija ne zeli samostalnu i suverenu Srbiju vec Srbiju u kojoj su nalogodavci stranci koji ne zele nista dobro za Srbiju.

Iva

pre 8 meseci

Na izborima konačno gradjani imaju priliku da stanu na put opoziciji koja koristi tragične situacije od kojih pravi sebi izborne kampanje, pljuju po Srbiji i gradjane smatraju ludima ,tako da ćemo na izborima moći tome da stanemo na put.

Voja

pre 8 meseci

Predsednik je i ranije odolevao ucenama raznih centara moći i njihovih ovdašnjih pulena. Verujem u njega i sada.

Maja

pre 8 meseci

Srbija vodi jaku I odgovornu politiku,a to mnogima smeta

Нађа

pre 8 meseci

Показаћемо свима да смо уз председника, па и тим страним амбасадама.

МАЦА

pre 8 meseci

СРБИЈА СНАЖНА ЈАКА ЧВРСТА СТРАНЕ СИЛЕ НАМ НЕ МОГУ НИШТА ЈЕР СЕ БОРИМО ДА СВОЈУ ЗЕМЉУ ЈОШ ВИШЕ ОЈАЧАМО

Ana

pre 8 meseci

Ja očekujem od nasilne opozicije da se potuku između sebe do izbora.

lela

pre 8 meseci

Jasno je da strancima ne odgovara jaka i stabilna Srbija

Miki

pre 8 meseci

Lepi je Putin rekao da Srbi nisu narod koji Zapad moze da potcini. Kratko i jasno!

Ana

pre 8 meseci

Licemerna opozicija se samo utrkuje ko će pre na platini spisak stranaca.

Petra

pre 8 meseci

Srbi nikad nisu niti ce sagnuti glavu pred nekim. Danas smo posebno jako ponosni na sve sto je ucinjeno i necemo dozvoliti da Zapad upravlja nasom drzavom.

Vesna

pre 8 meseci

Uz Vučića je narod siguran, veruje mu i biće uz njega.

Maja

pre 8 meseci

Opozicija nema podršku naroda pa zato istu traži od stranaca kako bi srušili aktuelnu vlast.

Macak

pre 8 meseci

Srbija je mnogima trn u oku, jer ima jakog predsednika, coveka koji se kao lav bori za interese iste, to sigurno-

Gaga

pre 8 meseci

Strane službe će da unište Srbiju, narod na izborima ne sme to dozvoliti.

Ana

pre 8 meseci

Zapad može da se meša koliko hoce ali Vučić opstaje.

aca

pre 8 meseci

Dok je Vucic predsednik u Srbiju nece odlucivati stranci.

Maki

pre 8 meseci

Srbija treba da štiti svoje nacionalne interese i ne sme da bude pritisnuta od strane Zapada. Vučić to odlično radi.

Rasta

pre 8 meseci

U decembru ce pobediti rad, trud, rezultati koji su na strani ove vlasti, a ne oni kojima je jedini cilj da se ponovo dokopaju vlasti-

Jelena

pre 8 meseci

Srbija ide samo napred,ne želimo da se vraćamo u prošlost

Lola

pre 8 meseci

Stranci bi bili srećni kad bi Vučića skinuli sa vlasti.

Маре

pre 8 meseci

Странци па и приштинске власти имају своју пешадију у Србији, а то је највећи део опозиције. И чекају на јуриш то нема сумње.

Tara

pre 8 meseci

Zapad ne treba da se meša, dosta he glumio budalu.

Nikola

pre 8 meseci

Odlično svi znaju da je opozicija koristila lažne proteste kao paravan za skupljanje jeftinih političkih poena.

Cedomir

pre 8 meseci

Strancima ne odgovara jaka Srbija,jer onda ne mogu da ispune svoje interese.Zato zele da obore Vucica i da postave poslusnike iz opozicije.

Ilija

pre 8 meseci

Nikada ne treba da dozvolimo da nas bivši režim pokori i da nam opustoši državu kao što je to bio slučaj 2012.godine.

Ksenija

pre 8 meseci

Strancima odgovara da nas vrate u haos u kome smo bili do 2012. a u tome opozicija želi da im pomogne.

Tara

pre 8 meseci

Stranci neka misle na sebe a Srbija će na sebe.

Nena

pre 8 meseci

Stranci i nasa opozicija bi da upropaste Srbiju ali nece moci!

Iva Aramanić

pre 8 meseci

Izbori su ključni trenutak za svaku demokratiju i predsednik Vučić to jasno naglašava. On poziva građane da izaberu između prošlosti i budućnosti, što odražava njegovu predanost razvoju Srbije.

Goga

pre 8 meseci

Stranci bi da porobe našu zemlju i unište svaku mogućnost za napredak. Ali, mi to nećeno dozvoliti.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17